Ingezonden persbericht


Persbericht

Er zijn twee foto¢s met hoge resolutie voor de pers online gezet:


1. http://www.kerstmissiedelft.nl/pers/1.JPG


2. http://www.kerstmissiedelft.nl/pers/2.JPG

150 jongeren hebben inwoners van Delft verrast

Op vrijdagavond 22 december zijn 150 christelijke jongeren uit Delft op missie in Delft geweest. Ze hebben onder andere zieke mensen bezocht of iets aan de inwoners gegeven. Veel mensen die op koopavond in de stad waren, hebben een roos gekregen.

De interkerkelijke activiteit begon in de Levend Water gemeente, waar de KerstMissie begon met aanbidding en gebed. Tijdens het eten van soep en broodjes werden de missies voorbereidt en om 19.00 uur gingen de jongeren op weg.

Rozen, warme chocolademelk en koek zijn uitgedeeld op de Brabantse Turfmarkt, Kerststerren werden op het Bastiaansplein in ontvangst genomen door voorbijgangers. Inwoners reageerden: ¡Ik kan hem niet kwijt in mijn huis, maar bewaar hem in mijn hart¢ of ¡Ik heb geen plek, maar neem geef hem door aan een ander¢.

Ook bij het GGZ Delfland (Joris) werd emotioneel en blij gereageerd, de bewoners kregen zeepjes en aandacht van de jongeren. Studenten werden ook verrast: de jongeren deden bij hen de afwas en hadden het over de Kerstboodschap.

De politie en ambulancebroeders zijn niet vergeten: zij kregen een attentie als bedankje voor hun werk.

Veel mensen uit Delft zijn verrast. Bijna 1000 rozen sieren nu de huiskamers en vele Kerststerren hebben een plekje gekregen. De broodjes, die over waren na het avondeten, gebruikte de Maatschappelijke Opvang.

De KerstMissie Delft was een initiatief van verschillende kerken uit Delft en de deelnemers kwamen uit Delft en (verre) omstreken. Mogelijk komt er volgend jaar een vervolg. Inwoners die meer willen weten over de gehouden KerstMissie kunnen de website bezoeken: www.kerstmissiedelft.nl.