RTV-Noord-Holland


PERSBERICHT

29 december 2006

Jan Smit grote winnaar in de Noord-Hollandse TOP 100

Met ruim 200 stemmen voorsprong eindigde Jan Smit vrijdag 22 december jl. op de eerste plaats in de Noord-Hollandse top 100 met 'Als de morgen is gekomen'. Jenny Arean & Frans Halsema eindigden op nummer 2 met 'Vluchten kan niet meer'. Op nummer 3 stond wederom Jan Smit met 'Laura'.

Tien uur lang zond Radio Noord-Holland de Top100 van de beste Noord-Hollandse platen uit. Arjan Burggraaf deed tussen 09.00 en 10.00 uur de kick-off en eindigde rond de klok van 19.00 uur weer met het bekendmaken van de winnaar. De overige acht uur werden gepresenteerd door o.a. André van Duin, die ondanks zijn huwelijk de volgende dag toch graag kwam presenteren, Hans van Willigenburg, Leo Driessen en June Hoogcarspel.

De luisteraars van Radio Noord-Holland konden in totaal uit 500 platen kiezen. Deze stonden op RTV N-H website vermeld. Ook het stemmen verliep via de (vernieuwde) website. In totaal stemden maar liefst 8.000 mensen en werd er door de stemmers en luisteraars heel erg positief gereageerd op de lijst die zeer gevarieerd was. Boudewijn de Groot stal de show met maar liefst acht platen in de top100 gevolgd door Jan Smit met vijf platen.

June Hoogcarspel, radiopresentatrice bij RTV N-H, overhandigde gisteren, vlak voor het uitverkochte concert van Jan Smit in de RAI, de overwinningsplaquette.


*Op oudejaaravond tussen 18.00-24.00 herhaalt RTV N-H de hele uitzending van de Noord-Hollandse top 100! De volledige lijst is te zien op onze website www.rtvnh.nl


*Vanaf 2 januari zendt RTV N-H iedere dinsdagavond (herhaling in carrousel) de tweede soapreeks "Gewoon Jan Smit" uit. Deze werd eerder dit jaar door de TROS uitgezonden.

Noot voor de redactie

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------