Garantie op particuliere occasions tot tien jaar oud


LEIDSCHENDAM, 20061222 -- Vanaf vandaag hebben particulieren de mogelijkheid om via www.garantoccasion.nl zes maanden garantie af te sluiten op gebruikte auto's, zelfs tot tien jaar oud. Een goed doordacht pakket aan zekerheden, dat bestaat uit een onafhankelijke door Profile Tyrecenter uitgevoerde aankoopkeuring met officieel keuringsrapport, controle van kilometerechtheid via stichting Nationale Auto Pas en bij auto's ouder dan drie jaar een APK-keuring. Bovendien krijgt de verkopende partij vier maanden een advertentie in een speciale rubriek op de website van het autoblad AutoWeek en een eigen account op Mijn Garant Occasion. De garantie wordt verzekerd door The Warranty Group en biedt een uitgebreide dekking.

`Hoe ouder een auto, hoe meer behoefte aan garantie'

Bram Versfelt, Directeur Garant Occasion: "In Nederland worden er jaarlijks circa 800.000 auto's ver- en gekocht, zonder tussenkomst van het autobedrijf. Het verhandelen van gebruikte auto's door particulieren onderling is voor beide partijen, financieel gezien, een aantrekkelijke zaak. Maar hoe ouder een auto, hoe meer kans op gebreken en hoe meer behoefte ook aan garantie. Garant Occasion biedt daar nu een oplossing voor. Tegen een geringe investering, variërend van 299,- tot maximaal 499,- euro, krijgt men een totaalpakket dat alle onzekerheden voor beide partijen wegneemt. Garant Occasion is hiertoe een langdurige samenwerking aangegaan met gerenommeerde marktpartijen als Profile Tyrecenter, AutoWeek en The Warranty Group."

Hoe werkt het?

Het aanmelden voor Garant Occasion gaat eenvoudig via www.garantoccasion.nl. Na het invullen van het kenteken worden automatisch alle kenmerken van het voertuig toegevoegd. Blijkt de auto in aanmerking te komen voor garantie, dan wordt de verkoper uitgenodigd voor een uitgebreide aankoopkeuring bij een van de 90 gecertificeerde Profile Tyrecenter vestigingen. Deze landelijke dekking voor een dergelijke aankoopkeuring was niet eerder mogelijk. Hierbij wordt ook de kilometerechtheid gecontroleerd en worden auto's ouder dan drie jaar APK-gekeurd.

Vanuit de Profile Tyrecenter vestiging wordt het complete keuringsrapport inclusief eventuele adviezen en mogelijke kosten, toegevoegd aan de advertentie op de website van AutoWeek. De toekomstige koper kan online, vooraf en in alle rust, de beschrijving van de auto lezen, de foto's bekijken en het keuringsrapport inzien. Komen koper en verkoper tot zaken, dan melden beiden dit aan op www.garantoccasion.nl. De koper heeft dan 6 maanden garantie en ontvangt per post binnen enkele dagen het certificaat.





Garant Occasion