Nederlandse oplossing voor mobiel bellen in het buitenland

Besparing tot 50% op kosten voor internationaal mobiel bellen

Amsterdam, 22 december 2006 ­ Met het einde van het jaar in zicht, nadert voor veel bedrijven de afsluiting van het boekjaar. Een moment waarop ieder jaar weer duidelijk wordt hoe schrikbarend hoog sommige kostenposten zijn uitgevallen. Zoals de kosten voor mobiel bellen in het buitenland. Amatus Communications, een Nederlandse telecommunicatie onderneming met diverse buitenlandse vestigingen, biedt internationale bellers een simpele en slimme oplossing aan waarmee zij tot maar liefst 50% op de kosten voor internationaal telefoneren kunnen besparen.

Voorstel EU

Hoewel de EU commissaris voor informatietechniek een wetsvoorstel heeft ingediend voor drastische tariefverlagingen voor internationaal mobiel telefoonverkeer is het voorstel matig enthousiast ontvangen door een belangrijke groep EU-landen waardoor het er naar uitziet dat het wetsvoorstel zeker op korte termijn niet zal worden doorgevoerd. Frequente zakenreizigers betalen momenteel meer dan 5 keer de werkelijke kosten voor een internationaal gsm gesprek. Met Amatus besparen bedrijven tot wel 50% op internationale mobiele kosten doordat Amatus altijd automatisch het meest kostenefficiënte, kwalitatieve netwerk inschakelt. De kosten voor het internationaal mobiele belverkeer komen op een overzichtelijke glasheldere maandfactuur. Kortom, minimale kosten, optimale transparantie en maximale kostenbesparing!

Overal Amatus

Amatus onderscheidt 3 tariefzones: Europa, de VS en de rest van de wereld. Deze 3 zones kennen één vast tarief voor internationaal mobiel bellen, dag en nacht, 7 dagen per week. Deze vaste tarieven gelden voor bellen naar een vast of mobiel nummer en naar alle netwerken. Ook geldt het tarief voor het beluisteren van voice-mail berichten. Het ontvangen van voicemail in het buitenland is bij Amatus gratis, evenals het ontvangen van telefoongesprekken van andere Amatus gebruikers. Ook het verzenden van sms berichten in het buitenland is voordelig via Amatus.

Bellen, sms-en en voicemail beluisteren via Amatus kan al vanaf ¤ 0,35 per minuut. Gewoon met behoud van mobiele nummer, telefoon en huidige provider.

Voor meer informatie of aanmelden: www.amatusmobile.com.

Einde persinformatie. Vrijdag 22 december 2006

Voor meer persinformatie:

Bart Maussen (bart.maussen@maussen.com)

Telefoon 020 ­ 66 181 35

Yolande Veldt (yolande.veldt@amatus.biz)

Telefoon 020 ­ 52 241 53

bijlage: achtergrondinformatie en belvoorbeeld Amatus

Achtergrondinformatie amatus

Simpel en prima geprijsd internationaal mobiel belverkeer.

amatus maakt het op een zeer toegankelijke manier mogelijk....

Belvoorbeeld

Duur mobiel bellen naar, in en vanuit het buitenland is heel gebruikelijk in telecomland. Zo hanteert een van de grootste wereldwijde aanbieders van mobiele telefonie een vaste startfee per gesprek met een lagere minuutprijs voor mensen die veel in het buitenland zijn. De minuutprijs bij deze aanbieder lijkt concurrerend maar let op: aangezien de gemiddelde gespreksduur niet langer is dan 2,5 minuut, wordt de prijs per gesprek in combinatie met de startfee toch weer hoog. Ook betaal je bij deze aanbieder wanneer je op reis bent voor het ontvangen van een voicemail en vervolgens nog eens voor het afluisteren van een voicemail.

Automatisch kostenefficiënt

Onlangs kondigde de Europese Unie dan ook aan korte metten te willen maken met alle ondoorzichtige 'roaming' kosten voor internationale mobiel telefoonverkeer. Waarschijnlijk zal dit enkele jaren duren voor het zover is. Met Amatus bespaar je nu al gemiddeld 50% op je internationale mobiele kosten. Amatus heeft een slimme techniek ontwikkeld waardoor je altijd gebruik maakt van het meest kostenefficiënte, kwalitatieve netwerk. Amatus gebruik je naast je bestaande mobiele abonnement. Hierdoor blijf je gewoon bereikbaar op je huidige mobiele nummer.

Amatus smart connector

Bij Amatus heb je alleen een smart connector nodig om probleemloos en simpel te kunnen bellen. De Amatus smart connector is een handzaam boxje en heeft plaats voor maximaal 6 SiM kaarten. Dit boxje hou je op maximaal 10 meter afstand bij je telefoon en kan gewoon in je tas, overhemd of op je bureau. Door middel van de speciale switchtechnologie waarmee de smart connector is uitgerust schakelt je mobiel automatsich het meest kostenefficiente netwerk in waardoor je roaming kosten met gemiddeld 50% omlaag gaan. Bel je veel buiten Europa dan kan de besparing zelfs oplopen tot 60%.

Inmiddels heeft Amatus vestigingen in Nederland, Engeland, België en Spanje en breidt Amatus zich continu uit met de in het volgende motto verwoorden ambitie: internationaal mobiel bellen betaalbaar maken, waar je ook bent.

Nog meer informatie voor bedrijven en particulieren:

www.amatusmobile.com