Gemeente Amstelveen

24 december jaarlijkse Lichtjesnacht op Zorgvlied

'De lichtjes tegen de gedempte geluiden van de koude nacht, zijn voor velen een bijzondere ervaring'

Op Zorgvlied vinden regelmatig bijzondere bijeenkomsten plaats. Zo heeft op 5 november jongstleden de viering van Allerzielen plaatsgevonden en was 10 december de Internationale Gedenkdag voor overleden kinderen. Als afsluiting wordt ook dit jaar op Kerstavond, 24 december, de traditionele Lichtjesnacht georganiseerd.

Familieleden, vrienden en belangstellenden kunnen brandende kaarsjes op de graven plaatsen als ode aan hun dierbaren. De hoofdpaden en pleintjes zijn tussen 17.00 uur en 20.00 uur verlicht met fakkels. Het is intussen het vijfde jaar dat medewerkers van Zorgvlied deze sfeervolle en drukbezochte avond organiseren: 'Wij zien het als onze bijdrage aan het kerstgevoel'.

De aula van Zorgvlied is sfeervol aangekleed en er staan gedenkbomen waarin men een momentum kan hangen om een dierbare te gedenken. Er zijn grafkaarsjes te koop en voor de kinderen kleine lantarentjes. Het Amstelveens koor Roots zingt prachtige sfeervolle liederen en buiten staat een tent waar men, bij het huiswaarts keren, warme chocolademelk aangeboden krijgt.

De begraafplaats is tot 20.00 uur te betreden. Daarna geeft men de begraafplaats met haar stille getuigen van liefde en respect terug aan de Kerstnacht.

Amstelveen, 13 december 2006


Noot voor de redactie,