Gemeente Eindhoven

Persbericht 15 december 2006, 322

24 december koopzondag in heel Eindhoven; zondag 31 december alle winkels gesloten

Het college van Burgemeester & Wethouder van de gemeente Eindhoven heeft zondag 24 december aanstaande aangewezen als extra koopzondag in de stadsdelen Woensel Noord , Tongelre en Strijp. Dat betekent dat de gemeente winkeliers in heel de stad de gelegenheid geeft hun winkels te openen op deze datum.

Naar aanleiding van signalen uit vooral de food-sector heeft het college besloten de koopzondag van 24 december aanstaande uit te breiden naar de gehele stad. Winkeliers in genoemde stadsdelen gaven aan dat het organisatorisch en logistiek als ondoenlijk wordt ervaren de klant optimaal te bedienen zonder de zondag voor kerst geopend te zijn. Met name het verkrijgen van versproducten zoals brood, groente en vlees zou problemen opleveren. Daarnaast wil het college ruimte bieden aan de burger om in de voor hen bekende en vertrouwde centra inkopen te kunnen doen. Met name voor ouderen en minder valide mensen is dit belangrijk.

Zondag 31 december alle winkels gesloten

Op 31 december aanstaande zijn de winkels in geheel Eindhoven gesloten. Omdat de reguliere en twee extra koopzondagen inmiddels zijn toegekend, heeft het college het verzoek van enkele winkelbedrijven in het centrum om ook op 31 december aanstaande hun winkels te openen niet gehonoreerd.

De gemeente informeert betreffende bedrijven deze week dat bij openstelling de winkeltijdenwet zal worden gehandhaafd.