Gemeente Wassenaar

Kinderkerstviering EN open dag op dinsdagochtend

Kerstroos
Wassenaar, 18-12-2006

âKOMT DAT ZIENâ¦â¦!â: kinderkerstfeest in de Dorpskerk van Wassenaar

Ongeveer twintig kinderen van de kindernevendienst hebben met veel enthousiasme aan dit prachtige beeldverhaal meegewerkt. De film trekt kris kras door Wassenaar. We zien engelen in de spetterende regen, herders die zich door een dek van bladeren worstelen, en Jozef en Maria op zoek naar een plekje om te kunnen slapen. Kinderen die naar het kinderkerstfeest in de Dorpskerk komen, zullen waarschijnlijk veel van de plekken waar het verhaal is opgenomen herkennen en misschien herkennen ze ook wel vriendjes en vriendinnetjes die als ware acteurs en actrices te bewonderen zijn. Het vertrouwde verhaal over de geboorte van Jezus dateert weliswaar van lang, heel lang geleden, in de film ziet men dit gecombineerd met heel eigentijdse aspecten â¦.. De film heeft als titel meegekregen: âKomt dat zien â¦!â, de uitroep van Jozef, als hij de herders in de stal uitnodigt te komen kijken naar het kind in de kribbe.

De film neemt de plaats in van lezing en preek. Voor de rest zullen de kerkgangers er alle bekende elementen van een kerkdienst in kunnen herkennen. Vanaf 19.15 uur staan de deuren open en begint de samenzang.

Verheugt u op deze dienst en âKomt dat zienâ¦!â

De film is op dvd gezet en te koop. De opbrengst gaat naar het project Ke di Tau Childrenâs Haven, een kindertehuis in Zuid Afrika.

Kerstnachtdienst in de Dorpskerk

In het donker van de kerstnacht van 24 december zullen de lichtjes op het pad naar de Dorpskerk weer branden. De kerstnachtdienst begint om 22.30 uur. Hieraan voorafgaand, 22.15 uur, begint de samenzang met bekende kerstliederen. Aan de dienst werkt de cantorij van de Dorps- en Messiaskerk mee. De Dorpskerk wordt met de kerstdagen weer prachtig versierd door een groep vrijwilligers.

25 december, Kerstmorgen in de Dorpskerk, begint de dienst om 10.30 uur. Een ingetogen en feestelijke dienst met veel mooie muziek, een overweging en samenzang. In deze dienst maakt een drietal Wassenaarse jongeren muziek op hoog niveau.

Dorpskerk open op dinsdagochtenden!

Vanaf dinsdag 12 december staan de deuren van de Dorpskerk ook op dinsdagmorgen open voor bezoekers. Tussen 09.30 en 11.30 uur kunnen dorpelingen en passanten het kerkgebouw binnenlopen, bezichtigen en tevens gebruik maken van de Noorderkapel voor een ogenblik van inkeer, rust, stilte of persoonlijk gebed.

In deze Noorderkapel, behorend tot het oudste gedeelte van de Dorpskerk, staat een bloemstuk (of bloemen) die de tijd in het kerkelijk jaar symboliseert, er brandt een kaars en er ligt een gastenboek waar men enkele woorden, gedachten of gebeden in kan opschrijven.

Een team van vrijwilligers zorgt er voor dat er steeds twee gastheren/-vrouwen aanwezig zijn om de bezoeker wegwijs te maken in de kerk, dan wel om daar waar nodig uitleg te geven.

Voorlopig is gekozen voor de dinsdagmorgen; marktdag in Wassenaar. Een bezoek aan de markt is dan goed te combineren met een bezoek aan de Dorpskerk.

Afgesproken is, dat de kerkopenstelling niet zal plaatsvinden als er op dinsdagmorgen en eventueel in de vroege dinsdagmiddag een uitvaart plaatsvindt vanuit de kerk of op de begraafplaats rond de kerk.

De kerk is bij de kerkopenstelling alleen toegankelijk via de deur onder de toren. Een bordje "kerk geopend" zal aan de buitenzijde duidelijk maken of de kerk inderdaad geopend is.

Wij hopen dat vele mensen uit Wassenaar of gasten van buiten gebruik zullen maken van de nieuwe mogelijkheid om de kerk in de week even binnen te lopen!