Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 51

Sluitingstijd horeca tijdens de feestdagen

De burgemeester heeft besloten dat alle horecabedrijven in de nacht van 24 op 25 december (kerstnacht) en in de nacht van 25 op 26 december (1e kerstdag op 2e kerstdag) open mogen blijven tot 04.00 uur. Na 01.00 uur mag geen publiek meer worden toegelaten. Tevens mogen horecabedrijven op nieuwjaarsnacht, van 31 december op 1 januari, open blijven tot 06.00 uur. Vanaf 04.00 uur mag geen publiek meer worden binnengelaten (glijdend sluitingsuur).

Zoveel mogelijk horecagelegenheden zullen geopend zijn. Houd u er rekening mee dat het bij een groot aantal horecazaken gebruikelijk is om de toegang te reguleren door middel van vooraf verstrekte toegangsbewijzen. Informeer hiervoor bij de betreffende horeca-ondernemer.

Horeca en gemeente wensen u allen gezellige feestdagen en een feestelijke jaarwisseling toe.

Informatie: afd. Bestuursondersteuning, tel. 411 446.

Alcoholverbod Friesegrachtpark e.o.

Met ingang van 22 december tot 26 januari ligt voor belanghebbenden in de Stadswinkel ter inzage het ontwerpbesluit waarbij het gebied gelegen tussen de Vitringasingel, de Stationslaan, de Verkeersweg, de Selhorstweg en de Luttekepoortstraat wordt aangewezen als gebied, bedoeld in artikel 2.4.8. van de Algemene Plaatselijke Verordening. Door deze aanwijzing is het verboden in het gebied op de weg alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

Tijdens de inzageperiode kan eenieder over de aanvraag of het ontwerpbesluit zienswijzen naar voren brengen mondeling (tel. 411255), maar het liefst schriftelijk. Alleen degenen die een zienswijze naar voren brengen kunnen te zijner tijd opkomen tegen het definitieve besluit.

Informatie: afd. Bestuursondersteuning, tel. 411 255.

Milieumelding Eibert den Herderstraat

Bij de gemeente is een melding op grond van de Wet milieubeheer ingediend door de Chr. Gereformeerde Kerk, Eibert den Herderstraat 1 voor een kerkgebouw.
Voor deze kerk gelden landelijke voorschriften. Zij hoeft geen milieuvergunning aan te vragen.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Bouwplan Grote Poortstraat 13

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen van B.C. Timmers om op grond van de Monumentenverordening 1995 vergunning te verlenen voor het plaatsen van zonnepanelen op Grote Poortstraat 13, een gemeentelijk monument.

Het bouwplan ligt tot en met 18 januari ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250 of 411 396.

Bouwplan Schoenmakersstraat 15

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen van N. Jacobs om op grond van de monumentenverordening 1995 vergunning te verlenen voor het uitbreiden van de galerie op Schoenmakersstraat 15, een gemeentelijk monument.

Het bouwplan ligt tot en met 4 januari ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250 of 411 396.

Rectificatie Zuiderzeestraatweg 96:

In de gemeentepagina's van 14 december stond dat dit plan ter inzage ligt van 14 december 2006 t/m 25 januari 2007. Dit moet echter zijn van 14 december t/m 28 december 2006, i.v.m. vrijstelling art 15 WRO.

Bouw- en sloopvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Van Schendelstraat 25: uitbreiden berging - Swingdreef 15: wijzigen gevel - Swingdreef 38: berging met overkapping - Wieringenmeen 40: veranderen dakkapel - Van Schendelstraat 3: uitbreiden woning.

Er is een reguliere bouwvergunning verleend voor: - Varenweg 23: woning.

Er is een reguliere bouwvergunning 2e fase verleend voor: - Rietmeen 3: vergroten kassencomplex.

Er zijn sloopvergunningen verleend voor: - Oranjelaan 81: opstallen - Rhijnvis Feithlaan 136: transformatorruimte.

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Reguliere bouwvergunning met vrijstelling artikel 19 lid 2 WRO is verleend voor:
- Dorpshuisweg 9c: verbouwen kleedruimte tot huisartsenpraktijk.

Iedere belanghebbende, die tevens gebruik heeft gemaakt van het recht om zienswijzen in te dienen tegen de ontwerp-beschikking, kan binnen 6 weken nadat dit besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, tegen bovengenoemd besluit bezwaar maken bij het college. In uitzonderlijke gevallen is tevens bezwaar mogelijk voor die belanghebbenden die niet kan worden verweten, dat zij niet in staat waren om zienswijzen in te dienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Nieuwe (ver)bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Schrassertstraat 16: overkapping en verplaatsen schuurdeur - Zuiderzeestraatweg 135: lichtreklame - Molenweg 4a: uitbreiden woning - Couperuslaan 49: vergroten berging.

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Kleine Marktstraat 10: uitbreiden woning - Edisonstraat 3: bedrijfspand - Luttekepoortstraat 12: veranderen winkel - Wolleweverstraat 11: wijzigen winkelpui - Zuiderzeestraatweg 142: wijzigen kap - Nassaulaan 36: uitbreiden woning.

Er is een aanvraag om sloopvergunning ingekomen voor: - Oranjelaan 81: opstallen

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art 15 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van 21 december 2006 t/m 4 januari 2007: - Stobbeweg 14: dubbele carport.

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel 411 352.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel 411 250.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 2 en 3 en art.17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van: 21 december 2006 t/m 1 februari 2007: - Wethouder Jansenlaan 82: woningen en ruimten voor dienstverlening - Weverskamp 38: dakkapel - gebruik winkelpand De Wittenhagen 61 als Turkse bakkerij (legalisatie bestaand gebruik).

De aanvragen en ontwerp-besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bestemmingsplan Stadweiden

De gemeenteraad heeft op 16 november het bestemmingsplan Stadsweiden vastgesteld. Dit voorziet in hoofdzaak in het vastleggen van de bestaande situatie in één gemoderniseerd plan. De bestemming `woondoeleinden' slaat niet alleen op de woningen en de daarbij behorende erven maar ook op de in de woonwijk liggende groen- en speelvoorzieningen, voet- en fietspaden, parkeerplaatsen en woonstraten met verkeersvoorzieningen. Daarnaast zijn onder meer de structurele groenvoorzieningen, de winkels, scholen en de bedrijvigheid (gemeentelijke opslagplaats, kwekerij Van Straaten) apart bestemd.

Voor wat betreft het bouwen bij woningen maakt het plan het onder meer mogelijk op het achter- en zijerf aan- en uitbouwen en/of bijgebouwen te realiseren. Het grondgebied van dit plan wordt globaal gezien begrensd door de vijver ten zuidwesten van zorgcentrum Randmeer, het Westeinde, de Westermeenweg en de A28. Het aangrenzende Wolderwijd en de aansluitende smalle strook grond ten westen van de Rijksweg A28 tot aan de gemeentegrenzen behoren eveneens tot het plangebied.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Deze wijzigingen hebben in hoofdzaak betrekking op het: - wijzigen, aanvullen en verduidelijken van een aantal onderdelen in de voorschriften van het bestemmingsplan; - veranderen van het bouwvlak ten aanzien van de woning Rietgorsmeen 79;
- opnemen van de mogelijkheid een fietsbrug over de rijksweg A28 aan te leggen tussen Stadsweiden en Drielanden; - verruimen van de bouwmogelijkheden bij de Dierenweide Stadsweiden; - verruimen van de bouwmogelijkheden van kwekerij Van Straaten aan de Rietmeen;
- mogelijk maken van het realiseren van steigers in de vijvers; - leggen van de bestemming `maatschappelijk doeleinden' op het gehele terrein van de voormalige basisschool aan het Zuiderzeepad-Blankenhampad.

Voor een volledig overzicht van de aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar het ter inzage gelegde raadsbesluit.

Het bestemmingsplan ligt vanaf 22 december gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingsuren ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Degenen die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad kunnen tijdens de inzagetermijn schriftelijk hun bedenkingen tegen dit plan indienen bij Gedeputeerde Staten. Daarnaast kan een ieder tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de inzagetermijn bij Gedeputeerde Staten bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan.

Informatie: afd. Ruimte en economie, tel. 411 247.