Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

"DE BESTE REMEDIE TEGEN VLIEGANGST"

Vrolijke one man show van Jan Cocheret bij Aviodrome in Lelystad

Van 24 december tot en met 7 januari presenteert het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome De vrolijke one man show van Jan Cocheret. Iedere dag, met uitzondering van 25 december en 1 januari, is de voorstelling tijdens de kerstvakantie om 14.00 uur te zien in het filmtheater van de Aviodrome.

Mysteries

Met deze show neemt Jan Cocheret afscheid van 2006 en van Nederland, om in 2007 een ´nieuw leven´ te beginnen in Dubai. Hij vertrekt na de laatste show om te gaan werken als captain op de Boeing 777 voor Emirates, de snel groeiende luchtvaartmaatschappij van Dubai. De vrolijke one man show van Jan Cocheret is een onderdeel van de kerstvakantie-activiteiten bij de Aviodrome, waarbij kinderen zelf Mysteries uit de luchtvaart kunnen oplossen en waarin de Kindervliegdagen worden georganiseerd. Bij deze Kindervliegdagen kunnen kinderen (t/m 16 jaar) vlieglessen krijgen van een instructeur en in een echt vliegtuig.

'Duizend-piloot'

"Het wordt een vrolijke reis door de mysterieuze en spannende wereld van de luchtvaart" zegt de enthousiaste 'duizend-piloot' Jan Cocheret over zijn one man show tijdens de repetities. "Veel mensen kennen mij als presentator van airshows. Alleen zijn die er niet in de winter en daarom ga ik de eerste 'indoor-airshow' ter wereld presenteren. Het publiek krijgt van mij de kans om nu eens zelf mee te doen in een airshow. Hoe dat allemaal precies zal gaan, moet iedereen zelf maar komen zien!" Verder kondigt Jan aan dat hij met het publiek op zoek gaat naar de ultieme cockpit-smartlap: "Het wordt een muzikale wereldreis, met tussenlandingen in allerlei landen en genres. Ach, je moet er gewoon zelf bij zijn om het gezien te hebben, zou Johan Cruijff vast zeggen."

Gewoon Vliegen...

Jan Cocheret had zoals velen een jongensdroom: hij wilde piloot worden. Hij dacht echter dat een carrière in de lucht voor hem als brildrager niet was weggelegd. Als alternatief koos Jan voor de Toneelacademie in Maastricht. Hij speelde acht jaar bij verschillende theater- en cabaretgezelschappen, voordat hij in 1985 het theater verliet om te gaan vliegen. Hij ontpopte zich tot piloot van de historische DC-2 'Uiver' van het luchtvaart-themapark Aviodrome in Lelystad, maar is ook schrijver van het boek 'Gewoon Vliegen...' Voor zijn werk vloog hij 22 jaar op de Boeings, o.a. bij Air Holland

Kerstvakantie-activiteiten

De voorstelling is geschikt voor het hele gezin én waarschijnlijk de beste manier om in één keer van vliegangst af te komen! Kaarten voor de voorstelling zijn niet apart te verkrijgen. Bij een bezoek aan Aviodrome kan de voorstelling worden bezocht. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich op de Luchthaven Lelystad en is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De voorstelling "De vrolijke one man show van Jan Cocheret" begint om 14.00 uur en is voor bezoekers van de Aviodrome gratis toegankelijk. Meer informatie over deze show en over de andere kerstvakantie-activiteiten bij de Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl