Ingezonden persbericht


3FM Serious Request start unieke veiling op eBay.nl voor slachtoffers van landmijnen

Amsterdam, 18 december 2006 - In samenwerking met 3FM en het Rode Kruis start vanmiddag om 16:00 op eBay.nl de 3FM Serious Request-veiling om geld in te zamelen voor de slachtoffers van landmijnen. De komende zes dagen worden er persoonlijke items van (inter)nationale grootheden op het gebied van tv, radio, muziek en film aangeboden. De opbrengst zal door het Rode Kruis besteed worden aan medische behandelingen, het verzorgen van protheses, het signaleren van risicogebieden en het activeren van de plaatselijke overheden.

De 3FM Serious Request-week en de veilingen eindigen op zondag 24 december. Alle items die aangeboden worden, hebben een startprijs van 1 euro. Iedereen die lid is van eBay.nl kan meebieden. Dagelijks worden er nieuwe items aangeboden. Een kleine greep uit de vele, unieke objecten die geveild worden:


* Een overnachting in de John & Yoko suite in het Hilton Hotel in Amsterdam
* Trouwen in het glazen huis

* Master class schaatsen met Jody Bernal

* Je eigen demo gedraaid op 3FM

* Huiskamerconcert Lange Frans en Baas B

* Koptelefoonconcert van Blof en Racoon

* Een 3FM Serious Request gitaar, gesigneerd door de DJ´s in het huis.
* Het nooit verkochte promotiealbum "Saint Anger" van Metallica
* Masterclass Kersttoetjes maken met Rudolph van Veen
* Een zijden sjaal van Yfke Sturm

Na het succes van vorig jaar werken 3FM, het Rode Kruis en eBay.nl dit jaar weer samen. Ook het Belgische radiostation Studio Brussel zamelt dit jaar voor het eerst, onder meer via veilingen op eBay.be, onder de naam 'Music for Live' geld in voor de slachtoffers van landmijnen.

Iedereen die zelf ook spullen voor de slachtoffers van landmijnen wil veilen, kan dit doen door de speciale code '3FM2006' in de omschrijving van het aangeboden object op te nemen. eBay.nl zal deze veilingen extra onder de aandacht brengen. Klik hier voor meer informatie over de actie of om naar de veilingen te gaan: http://members.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=3fmseriousrequest.

Over 3FM Serieus Request
Met Serious Request zet 3FM zich samen met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. Dit jaar zijn dat de slachtoffers van landmijnen. In de week voor kerst sluiten drie dj's van 3FM zich op in een glazen studio midden in Utrecht. Zij eten zes dagen niets en maken 24 uur per dag live-radio. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over het goede doel.

Miljoenen landmijnen maken nog steeds slachtoffers en verwoesten levens voorgoed. Veel slachtoffers zijn kinderen die bij het spelen op een mijn trappen die na een conflict is blijven liggen. Landmijnen vernietigen ook de infrastructuur van landen, waar wederopbouw na een oorlog nodig is. Door de grootschalige actie van 3FM hoopt het Rode Kruis de aandacht te vestigen op de ernstige mijnenproblematiek.

Over eBay®

eBay heeft na zijn oprichting in 1995 een krachtig platform voor de handel in goederen en diensten gecreëerd. Met 212 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel, waarbij het voor zijn kenmerkende veilingprincipe voorop staat. eBay stelt de gebruikersgemeenschap, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Alle 33 internationale eBay-sites staan met elkaar in verbinding, waardoor wereldwijd iedereen kan participeren in lopende veilingen. Door een reeks van diensten aan te bieden, zoals het online betaalsysteem PayPal, maakt eBay het mogelijk om in de voortdurend groeiende e-commerce markt lokaal, nationaal als internationaal te handelen. Elke dag staan er miljoenen producten in duizenden categorieën te koop op eBay. Onlangs werden de resultaten van het tweede kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds zijn oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.

# # #