TROS

Hilversum, 19-12-2006
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
DE MAGISCHE MUZIEKFABRIEK:
GIJS, DE MAN DIE BOMEN PLANTTE
Uitzending zondag 24 december
Radio 4 - 16.00 uur

KERSTCONCERT VOOR KINDEREN BIJ DE TROS

Zondag 24 december brengt de TROS in de serie De Magische Muziekfabriek een speciaal kerstconcert met de titel GIJS, DE MAN DIE BOMEN PLANTTE.

In het verhaal staat Gijs centraal, een man die de wereld een beetje mooier wil maken en die zijn goede daden beloond ziet met een reis naar de sterren... Het spannende sprookje wordt omlijst met ontroerende muziek van de Franse componisten Albert Roussel (Le festin d l'araignée), Claude Debussy (Children's Corner) en Ravel (Le jardin féérique). Maar ook de alom bekende kerstliederen 'Oh Dennenboom', 'Jingle Bells', 'De herdertjes lagen bij nachte' en 'Gloria in Excelsis Deo' komen voorbij en brengen een echt kerstgevoel teweeg. De muziekstukken worden uitgevoerd door de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van dirigent Henrik Schaefer.

Joep Onderlinden, bekend van onder meer de tv-serie 'Zaai' en momenteel druk doende met zijn nieuwe theatershow 'Strak', is de verteller van GIJS, DE MAN DIE BOMEN PLANTTE en praat dit echte familieverhaal aan elkaar. De regie van het stuk is in handen van Margriet Vrenegoor.

Sinds het moment dat de TROS in 2002 startte met De Magische Muziekfabriek, zijn de concerten uit de serie steevast uitverkocht. Voor de kinderen en hun familie die niet in de gelegenheid zijn om het concert in Vredenburg op zondagochtend 24 december te bezoeken, zendt de TROS dit bijzondere kerstconcert 's middags om 16.00 uur op Radio 4 uit.

Voor meer informatie: http://www.trosklassiek.nl