Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 24-12-2006

Alcohol in het verkeer
EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie een 28-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij was met zijn auto op de Noordbargerstraat in een bocht rechtdoor gegaan en tegen een boom en een lichtmast gebotst. De auto is total loss. De bestuurder had gedronken, ruim 0,5 promille. Als beginnend bestuurder ruimschoots teveel. Hij kreeg een dagvaarding mee en een bekeuring voor twee gladde banden. (06-210840)

Later in de nacht reed een 33-jarige automobilist op de Wilhelminastraat bij de

Kapelstraat tegen paaltje. Deze bestuurder had een promillage van 1,1 promille.

Ook hij kreeg een dagvaarding mee. (06-210861)

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie een 28-jarige man uit Smilde aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zagen de man met hoge snelheid door de Rolderstraat rijden en gaven een stopteken. Bij de blaastest die volgde bleek een alcoholgehalte van 0,65 promille. (06-210868)

Aanhouding na huiselijk geweld

EMMEN Zaterdagavond heeft de politie in Emmerhout een 36-jarige man aangehouden in zijn woning, nadat hij zijn 28-jarige echtgenote had mishandeld. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk geweld. (06-210825)

Verdachten aangehouden na openlijke geweldpleging

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie twee jongemannen van 16 en 20 jaar aangehouden, beide uit Hoogeveen. Zij worden ervan verdacht samen een 15-jarige jongen uit Harlingen op de Kinholtsweg te hebben mishandeld. De twee zijn ingesloten in afwachting van een nader onderzoek. (06-0210864)

TYNAARLO In een discotheek aan de Vriezerweg is een 23-jarige man uit Assen mishandeld door twee plaatsgenoten van 17 en 20 jaar. Agenten hebben deze twee in de discotheek aangehouden en overgebracht naar het bureau in Assen. Daar zijn ze ingesloten in afwachting van hun verhoor. Wat de mogelijke aanleiding is geweest, komt mogelijk dan ook aan het licht. (06-210870)

Aangehouden na bedreiging

EMMEN Zaterdagnacht hebben agenten een 25-jarige man uit Emmen aangehouden nadat hij een portier van een café had bedreigd. Dat deed hij omdat hij niet naar binnen mocht vanwege een eerder uitgereikt toegangsverbod. Dat zal, naast het proces-verbaal dat wordt opgemaakt, mogelijk verlengd worden. Deze verdachte is naar het bureau gebracht en ingesloten. (06-210856)

Auto in brand gestoken

NIEUW WEERDINGE Zaterdagavond is op het Eerste Kruisdiep een auto in brand gestoken. De brandweer bluste de brand en wist de schade te beperken. De politie stelt een onderzoek in. Een zoekactie kort na de brand, met behulp van een speurhond, leverde geen aanhouding op. (06-210827)

Aanhoudingen na belediging

ASSEN Zaterdagavond is een 20-jarige Assenaar aangehouden wegens belediging van een agent. Hij kreeg een bekeuring voor het fietsen zonder licht op het Kleine Espad en was het daar kennelijk niet mee eens. Nadat hij de politieman had uitgescholden is hij aangehouden en kreeg daarvoor aan het bureau een boete opgelegd van 175. (06-210835)

EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie een 35-jarige man uit Emmen aangehouden wegens belediging. Hij liep in de Hoofdstraat en wilde dat de agenten hem met de dienstauto naar huis brachten en hij stapte in de dienstauto. Toen de agenten hem weer op straat zetten schold hij hen meerdere keren uit. Uiteindelijk mocht hij in de dienstauto, maar dan niet naar huis maar naar het bureau. Daar is proces-verbaal opgemaakt wegens belediging. (06-210892)

Duisternis na stroomstoring

HOOGEVEEN Zaterdag omstreeks 17.30 uur is een deel van Hoogeveen in het donker gezet. Dat is ontstaan nadat de hoofdleiding van het elektriciteitsnet in de omgeving van de Marnixstraat ondergronds is ontploft. Daardoor is een gedeelte van de bestrating omhoog gekomen. De stroomstoring is na ongeveer een uur door Rendo gerepareerd, waarna het licht weer aanging. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. (06-210767)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 361280.