Politie Groningen

Zondag 24 december 2006

Provincie Groningen, 24-12-2006

Groningen: politie zoekt getuigen aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een auto en een motor. De aanrijding vond zaterdagavond omstreeks 18.45 uur plaats aan de Kastanjelaan in Groningen. Een onbekend gebleven automobilist reed over de Moesstraat, komende uit de richting Wilgenlaan. Hij verleende geen voorrang aan een 26-jarige motorrijder uit Groningen, die vanuit de Kastanjelaan kwam. De motorrijder moest heftig remmen en kwam ten val. Mogelijk hebben de auto en de motor elkaar nog geraakt. De automobilist is na het ongeval gelijk doorgereden. De motorrijder liep bij de val een hersenschudding op.

Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de onbekende automobilist kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: automobilist zonder rijbewijs

Een 31-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagavond driemaal bekeurd. De man reed op de Groningerweg in een auto die niet verzekerd was. Bij controle gaf hij in eerste instantie een valse naam op. De persoon van de valse naam had echter nog boetes openstaan. De man bedacht zich en gaf toch zijn juiste naam op. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De auto is gestald aan het politiebureau. De man kon met drie bekeuringen (niet verzekerd, geen rijbewijs en valse naam) het bureau lopend verlaten.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige automobilist uit Appingedam. De man reed over de Zonnelaan met een kapotte koplamp. Bij controle roken agenten een sterke henneplucht. Een urineproef moet uitwijzen of de man onder invloed van verdovende middelen was. Aangezien het hier gaat om een recidivist is het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: kerstversiering vernield

Onbekenden hebben zaterdagnacht de kerstversiering vernield bij het winkelcentrum aan de Stoepemaheerd. De parkeerplaats lag bezaaid met kapotte kerstballen. De gemeentereiniging is gewaarschuwd voor het opruimen van de scherven. Er zijn mogelijk getuigen geweest van de vernielingen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: bekeuringen voor baldadigheid

Een 16-jarige jongen uit Groningen en een 15-jarige jongen uit Ten Post zijn zaterdagnacht aan de Noorderhaven betrapt door agenten. Agenten zagen dat de jongens vanaf hun fiets tegen geparkeerde autos trapten. Beide jongens zijn aangehouden. Aan de autos kon geen zichtbare schade worden ontdekt. De jongens zijn met een bekeuring voor baldadigheid naar huis gestuurd.

Groningen: onenigheid bij eetgelegenheid

De politie werd zaterdagnacht naar een eetgelegenheid in de Poelestraat gestuurd. Een 28-jarige man uit Woldendorp zou daar voor problemen zorgen. Een conflict over de betaling was voor de man aanleiding om andere mensen in de eetgelegenheid te slaan en te duwen. Een 29-jarige man uit Vries moest daardoor naar het ziekenhuis in verband met opgelopen letsel aan zijn enkel. De 28-jarige gaf aan de politie in eerste instantie een valse naam op. Bij controle bleek hij werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: diefstal (brom)fiets

De politie heeft zaterdagmiddag aan het Akerkhof een 40-jarige Stadjer op heterdaad betrapt bij de diefstal van een nieuwe damesfiets. De man is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Aan het Damsterdiep in Groningen dacht een 42-jarige Stadjer dat hij zijn gestolen bromfiets zag staan. Het framenummer van de bromfiets bleek verwijderd te zijn. De bromfiets is meegenomen naar het bureau. Een 26-jarige vrouw uit Eelde, die de huidige eigenaar van de bromfiets is, heeft op het bureau een verklaring afgelegd. Zij verklaarde de bromfiets bij een bromfietshandelaar gekocht te hebben. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: maaltijdbezorger overvallen

Een 16-jarige maaltijdbezorger uit Groningen is zaterdagmiddag aan de Wilgenlaan in Groningen overvallen. De jongen had een bezorging in deze straat omstreeks 17.30 uur. Nadat het eten was bezorgd, stapte de jongen op zijn bromfiets. Hij werd hier gelijk door een onbekend gebleven persoon vanaf getrokken. Een andere persoon ging er op zijn bromfiets vandoor. De eerste persoon reed er op een mountainbike achteraan. Het gaat om een rode bromfiets met een zwarte bak achterop. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vuurwerk in beslag genomen

De politie heeft zaterdagmiddag aan de Gomarusstraat in Groningen illegaal vuurwerk in beslag genomen. Er was informatie dat in de woning van een 38-jarige man illegaal vuurwerk aanwezig zou zijn. Controle in de woning leverde 36 nitraatbommen en 39 vlinderbommen op. Het vuurwerk is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

De Wilp: man overleeft verkeersongeval niet

Een 52-jarige automobilist uit De Wilp is zaterdagmiddag op de Keuningsweg in zijn woonplaats om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De man is door onbekende oorzaak met zijn auto in de berm terecht gekomen en tegen een boom tot stilstand gekomen. Hij is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen.

Stadskanaal: vijf gewonden bij ongeval

Bij een ongeval op de N366 bij Stadskanaal zijn zaterdagnacht vijf mensen gewond geraakt. Een 21-jarige automobiliste uit Beerta raakte door onbekende oorzaak in de berm. Door een te sterke stuurcorrectie kwam de auto aan de andere zijde van de weg tegen een boom tot stilstand. Twee inzittenden, een 23-jarige vrouw uit Wymeer en een 22-jarige man uit Winschoten, zijn vanaf de achterbank uit de auto geslingerd. Beiden liepen hoofdletsel op. Ook twee andere inzittenden, een 22-jarige man uit Winschoten en een 20-jarige man uit Oostwold, raakten gewond. Alle vijf personen zijn met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is ongeveer twee uur afgesloten geweest.

Stadskanaal: automobiliste gewond

Een 64-jarige automobiliste uit Stadskanaal is zaterdagmiddag op het Gandhiplein gewond geraakt. De vrouw raakte aan het begin van het Gandhiplein een verkeersbord. Vervolgens botste zij op de parkeerplaats tegen een 40 cm hoge betonnen rand. De vrouw raakte gewond aan haar arm en is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was dusdanig beschadigd, dat deze moest worden afgesleept. De politie heeft het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Mogelijk is suikerziekte de oorzaak van dit ongeval.

Hoogezand: bejaarde vrouw beroofd van handtas

Een 78-jarige vrouw uit Hoogezand is zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur op de Pleiaden van haar handtas beroofd. De vrouw liep een winkel uit, toen zij werd aangesproken door een man op een fiets. De man greep haar tas uit de rollator van de vrouw en ging er vandoor in de richting van de Schorpioen. De man zou een witte bivakmuts over zijn hoofd hebben gehad. De politie stelt een nader onderzoek in.

Musselkanaal: jongen in water gegooid

Een 14-jarige jongen uit Drouwenermond is zaterdagnacht door twee andere jongens in het water bij de Sluisstraat gegooid. Aanwonenden hoorden de jongen roepen en hebben hem op het droge geholpen. Vanwege de steile wal kon de jongen niet zelfstandig aan wal komen. Eén van de daders ging er op de fiets van het slachtoffer vandoor. Deze fiets werd door de politie aangetroffen bij de woning een 17-jarige jongen uit Musselkanaal. De jongen zelf was niet aanwezig. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand: geluidsapparatuur in beslag genomen

De politie heeft zaterdagnacht aan de Pieter Langendijkstraat in Hoogezand geluidsapparatuur in beslag genomen. Een 57-jarige man veroorzaakte daar geluidsoverlast. De man was al eerder gewaarschuwd voor geluidsoverlast. De apparatuur is meegenomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Adorp: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zaterdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige automobilist uit Warffum. De man stond naast de N361 bij Adorp in de berm. Zijn auto was behoorlijk beschadigd. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,5 promille alcohol. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. De schade aan de auto was ontstaan, doordat de man tegen een middengeleider was gereden. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: bromfietser onder invloed

Een 22-jarige bromfietser uit Winschoten is zaterdagnacht op de Vissersdijk in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed. De man bleek bij controle een alcoholpromillage van 1,35 in zijn bloed te hebben. Hij reed bovendien zonder helm. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Meeden: snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole zaterdagochtend op de Hereweg in Meeden waren 7 van de 125 autos in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

In verband met de feestdagen zullen maandag eerste kerstdag geen reguliere persberichten verschijnen. De gebeurtenissen van zondag 24 en maandag 25 december zullen dinsdagochtend in de vorm van persberichten op de website worden geplaatst.