Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Cindy Reijnders
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 24 december 2006
Opmerkingen ( geen

Kerkrade: poging overval op tankstation aan de Meuserstraat

Vrijdagavond heeft een onbekende man geprobeerd de 63-jarige eigenaar van een tankstation te overvallen. Door tussenkomst van een voorbijganger is de man er zonder buit vandoor gegaan.

De eigenaar van het tankstation werd overvallen nadat hij het tankstation had gesloten en huiswaarts ging. Hij werd ten val gebracht door de verdachte, die er vervolgens met een tas vandoor ging. Doordat een voorbijganger direct achter de verdachte man is aangerend, heeft deze de buit laten vallen en heeft hij niets kunnen meenemen.

Heerlen: Straatroof onder bedreiging van vuurwapen

Vrijdagavond hebben rond 22:00 uur drie mannen een groep van vier jongens beroofd. Dit gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen.

Er is een signalement van deze drie personen. Eén persoon was licht getint, ongeveer 1.75 meter, droeg geen bril en was gekleed in een donderblauw met lichtblauw Nike vest, een Nike petje/cap met opschrift "Nike".
De tweede man was blank, ongeveer 1.85 m, had een breed postuur en droeg een donkere jas met hoge sluiting met muts of capuchon. De derde man was een licht getinte man, ongeveer 1.80 m en droeg een donkere jas, dezelfde jas als de tweede man.

Sittard: Straatroof met geweld op de Limbrichterstraat

In de nacht van zaterdag op zondag, rond half één, is een 54-jarige man met geweld beroofd door vier mannen.

Het slachtoffer was na een cafébezoek onderweg naar huis toen hij werd aangesproken door een viertal mannen.
Het gesprek verliep in eerste instantie vriendelijk, maar plotseling kreeg het slachtoffer een klap en werd hij beroofd.
De mannen zijn vertrokken in de richting van de Markt. De vier mannen waren allen in de leeftijd van 18 jaar. Eén man had een blanke huid en opgeschoren kort, opvallend lichtblond haar. Zijn haar was aan de zijkant opgeschoren kaal, aan de bovenkant had hij lichtkrullend, achterovergekamd kort haar. Hij had ten tijde van de beroving oordopjes in zijn oren, die waren aangesloten op één of ander muziekapparaat. De blanke jongen was ongeveer 1.85 m.
De drie andere mannen hadden een Noord-Afrikaans uiterlijk, waarvan twee mannen sluik haar hadden en één krullend haar.
Eén jongen met sluik haar had zijn haar naar achteren in een paardenstaart bij elkaar gebonden. De jongen met de krullen had een bos krullend haar tot op de oren. Alle drie de mannen hadden een lengte van ongeveer 1.75 m.
De vier mannen spraken de Nederlandse taal met een Limburgs accent en geen van hen had een snor of baard.
Mensen die meer informatie hebben over deze straatroof, kunnen zich melden bij de politie, telefonisch via 0900-88 44 (lokaal tarief).

Heerlen: Brandstichtingen in de Dr. Clemens Meulenstraat

Zaterdagochtend tussen 05:00 uur en 06:00 uur werden drie auto's die geparkeerd stonden in de Dr. Clemens Meulemanstraat, in brand gestoken.

Eén auto brandde volledig uit en de overige twee gedeeltelijk. Een vierde voertuig dat in de buurt van de uitgebrande auto's stond, liep schroeischade op. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze brandstichtingen en roept mensen op die meer informatie hebben omtrent dit voorval, zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Maastricht: Straatroof Oude Molenweg

In de nacht van zaterdag op zondag is een 20-jarige vrouw beroofd door twee mannen.

De vrouw was onderweg naar huis, toen ze plotseling een aantal personen achter zich hoorde rennen. Op de Oude Molenweg werd ze tot stilstand gebracht door twee personen, die haar dwongen haar bezittingen af te geven. Hierbij zijn ze er met de tas van het slachtoffer vandoor gegaan.

Kerkrade: Winkeldiefstal met geweld in supermarkt aan de Hoofdstraat

Zaterdagmiddag werd rond 15:00 uur een melding gemaakt van een winkeldiefstal. Hierbij zouden drie daders zijn betrokken, te weten een ongeveer 20-jarige man, een 36-jarige vrouw en haar dochtertje van 8 jaar.

Een medewerkster van de supermarkt ziet dat deze mensen naar buiten lopen met boodschappen zonder te betalen en neemt de boodschappen af van de vrouw en het kind. Vervolgens komt de 20-jarige man op haar af, neemt de boodschappen van de medewerkster af en rent naar buiten. Een andere medewerker van de supermarkt rent achter de man aan en weet hem vast te pakken. Hierop ontstaat er een handgemeen tussen de twee mannen, waarbij de medewerker van de supermarkt een klap krijgt. De 20-jarige man weet te ontsnappen, maar heeft de gestolen goederen echter niet kunnen meenemen.
De 36-jarige vrouw en haar 8-jarige dochter zijn inmiddels aangehouden.

Simpelveld: Twee straatroven op de Vroenhofstraat

Zaterdagavond hebben er in zeer korte tijd twee straatroven plaatsgevonden in Simpelveld. Twee vrouwen van 72-jarige en 46-jarige leeftijd werden hiervan het slachtoffer.

Hierbij werd in één geval een tas buit gemaakt en in het andere geval kon het slachtoffer voorkomen dat haar tas werd meegenomen.
De straatroven gebeurden tussen 18:30 uur en 18:45 uur op de Vroenhofstraat. De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld.

---- --