Politie Haaglanden

persberichten 24 december

Haaglanden, 26-12-2006

Politie zoekt getuigen snelkraak
Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een snelkraak op zaterdag 23 december om 03.00 uur. Vier jongeren op twee scooters sloegen een winkelruit van de zonnestudio aan de Vlierboomstraat in en namen de kluis mee naar buiten. Voor de winkel werd de opengebroken kluis aangetroffen, de inhoud was verdwenen. Volgens enkele omstanders waren de verdachten tussen de 16 en 20 jaar oud, droeg een van de verdachten een zwart/geel hesje. Zij reden zij weg op twee scooters. Een van de scooter was van het merk Gilera was en had geen kappen meer. Heeft u informatie over deze snelkraak, bel dan met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verdachten steekincident aangehouden
Den Haag Politieagenten hielden zaterdag 23 december om 22.10 uur drie Polen (22-24 jaar) aan die in een woning aan de Beeklaan een 26-jarige Hagenaar neerstaken. Het slachtoffer is met steekwonden in zijn arm vervoerd naar een ziekenhuis. De drie verdachten werden in de woning aangehouden. De toedracht tot het steekincident is op dit moment nog onduidelijk.

Koperdieven aangehouden
Den Haag Dankzij een oplettende getuige wist de politie op de Arie de Jongstraat twee Hagenaars (21) jaar aan te houden. In het voertuig van de mannen lagen enkele koperen leidingen die afkomstig waren van een bouwplaats.

Waterige labtop
Den Haag Een 41-jarige Hagenaar dacht zaterdag 23 december om 18.00 uur de koop van zijn kleven te hebben. Hij kocht voor een bedrag van 500,-- een gloednieuwe labtop van een onbekende op straat. De man kreeg er ook nog een gloednieuwe GSM bij. Eenmaal thuis ontdekte de man tot zijn verbijstering dat hij was opgelicht. In de computertas zat geen laptop maar twee pakken water.

Prettig opgesloten
Den Haag Politieagenten moesten er vrijdagavond 22 december om 20.00 uur aan te pas komen om een 20-jarige Hagenaar vanuit een sexcabine aan de Herengracht te bevrijden. De man raakte onbedoeld opgesloten en kon er zelfstandig niet meer uit. De agenten kregen de deur wel weer open waarna de Amsterdammer opgelucht verder kon.

Man zwaar gewond bij aanrijding
Den Haag Een 39-jarige Hagenaar raakte zaterdag 23 december om 21.30 uur op de Paul Krugerlaan zwaar gewond bij een aanrijding. De man rende zonder acht te slaan op het overige verkeer plotseling de rijbaan op en werd frontaal aangereden door een 47-jarige automobilist uit Den Haag. Het slachtoffer werd in kritieke toestand vervoerd naar een ziekenhuis en opgenomen op de IC. Gedurende 1 ½ uur is de Paul Krugerlaan voor al het verkeer afgesloten geweest.

Gesignaleerde onder het bed
Den Haag Een 43-jarige Hagenaar wilde de kerst graag thuis doorbrengen. Politieagenten die zaterdag 23 december om 10.30 uur bij de man aan de Stortenbekerstraat aan de deur stonden vanwege nog enkele openstaande boetes vroegen aan de echtgenote van de man of hij thuis was. Hoewel de vrouw aangaf dat haar man niet thuis was namen de agenten daar geen genoegen mee. Zij wisten de man onder het bed vandaan te halen waarna de man de cel in moest.

Met Kerst in de cel
Den Haag Politieagenten troffen zaterdag 23 december om 07.20 uur een 30-jarige Hagenaar slapend in zijn auto aan. Bij het aanspreken bleke dat de man flink onder invloed was. Nadat de man wakker was gemaakt bleek dat hij nog zeven dagen hechtenis te goed had. Ook deze man werd aangehouden.

Drugsdealer aangehouden
Den Haag Politieagenten hielden zaterdag 23 december om 17.25 uur op het Piet Heinplein een 21-jarige Hagenaar aan. De 21-jarige zat als bijrijder in een auto die vanwege een routinecontrole werd gecontroleerd. Aangezien de man zich nogal zenuwachtig gedroeg werd ook hij aan een controle onderworpen. De man had 72 bolletjes drugs in zijn bezit. Hij is aangehouden op verdenking van drugshandel in ingesloten voor nader verhoor.

Oproep getuigen overval SRV man
Voorburg Een 55-jarige man uit Voorburg is op het Oosteinde vlak naast het kerstbomen verkoop punt op vrijdag 22 december om 18.30 uur overvallen. De Voorburger werd in zijn SRV wagen bedreigd door een ongeveer 35-jarige blanke man met een mes en moest zijn kassa afgeven. De overvaller heeft de kassa meegenomen en is in een witte kleine bestel auto gestapt die klaar stond op de hoek Parkweg en Oosteinde. Van de bestuurder van de witte bestelauto is geen signalement bekend. De overvaller was ongeveer 1.80 lang en was netjes gekleed.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Leidschendam-Voorburg 0900-8844 of bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Strooptocht
Leidschendam Meerdere winkels in winkelcentrum Leidschenhage bezocht een 34-jarige vrouw uit Rijswijk zaterdag 23 december in de middag. Zij vergat daarbij echter af te rekenen. Voor meer dan 150,-- nam de Rijswijkse mee uit kledingzaken, een drogisterij en een boekhandel. Medewerkers van de beveiliging van het winkelcentrum betrapten de vrouw toen zij met spullen uit de boekhandel kwam. De vrouw is een dader top 500 klant en is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Gewapende jongeren aangehouden
Voorburg Twee jongens uit Voorburg van 13 en14 jaar zijn op vrijdag om 14.00 uur in de van Lodensteijnstraat aangehouden omdat zij beiden een nep pistool bij zich hadden. Getuigen belden geschrokken de politie omdat zij een groep gasten in het park gezien hadden waarvan er twee een pistool bij zich zouden hebben. Toen de politieagenten aan kwamen rijden zagen zij een van de jongens iets weggooien, later bleek dat een nep pistool te zijn. De agenten hebben twee jongens meegenomen naar het politiebureau. Zij kregen een proces-verbaal. Het bezit van een nepwapen op straat is verboden.

Dure kerst
Rijswijk Een 42 jarige man uit Den Haag houdt fors minder geld over voor de kerst inkopen dit jaar. Politieagenten die zondag 24 december om 00.15 uur de Hagenaar controleerden bemerkten dat er voor de man nog 940,-- aan bekeuringen openstonden. De man heeft de boetes betaald.

Politie zoekt getuigen overval taxi
Pijnacker Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een overval op een taxi aan de Koninginnehof. Zondagochtend 24 december om 04.40 uur troffen politieagenten een 25-jarige taxichauffeur uit Rotterdam aan die verklaarde zojuist te zijn opvervallen. De man pikte in Rotterdam een 22-jarige inwoner uit Pijnacker op die hij naar Pijnacker brengt. Voor de woning stopt de taxichauffeur om af te rekenen waarbij beide portieren worden opengerukt en de chauffeur onder schot wordt gehouden. De passagier wordt met een mes bedreigt waarbij een van de verdachten de man licht verwond. Hierna beroven zij de chauffeur en passagier van geld en GSM. Beide verdachten gaan er vandoor in een oud model BMW vanaf de Emmalaan, rechtsaf de Oranjelaan richting Europalaan. Hierna ontbreekt van de mannen elk spoor. Van de verdachten is tot op heden bekend dat het om twee Antilianen gaat. Getuigen die helderheid kunnen verschaffen over deze gewelddadige beroving kunnen bellen met Bureau Pijnacker Nootdorp via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0900-7000.

Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving
Delft Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een gewelddadige beroving. Op vrijdag 22 december om 21.40 uur werd een 21-jarige Delftenaar op de De Genestetstraat beroofd van zijn persoonlijke eigendommen. Het slachtoffer werd daarbij fors in zijn gezicht mishandeld waarbij enkele tanden afbraken. Het slachtoffer is vervoerd naar een ziekenhuis waar een hersenschudding en kaakbreuk werd geconstateerd. Van de verdachten is geen signalement beschikbaar. Volgens de man ging het om meerdere personen. Getuigen die helderheid kunnen verschaffen over deze gewelddadige beroving kunnen bellen met Bureau Delft via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0900-7000.