Politie Gelderland-Zuid

Autokraker overlopen en later aangehouden

Malden, 24-12-2006 o Een inwoner van Malden wilde zondagmorgen op de parkeerplaats op de Akkersleep in Malden in zijn auto stappen toen hij merkte dat in een andere auto een man aan het inbreken was. De Maldenaar sprak de auto-inbreker aan en wilde via 1-1-2 de politie waarschuwen. De inbreker wilde dit voorkomen en spoot de man pepperspray in het gezicht zodat deze niets meer kon zien. De inbreker ging er op een fiets vandoor.

Even later lukte het de man om toch de politie te bellen. Meerdere surveillance-eenheden zochten daarop de omgeving af. Even later werd een man op een fiets gezien die de Bosweg in reed in de richting van de Heiweg. Omdat de Bosweg is afgesloten voor autos kon de fietser niet gevolgd worden. Daarop is door politieagenten post gevat op de kruising van de Bosweg met de Heiweg in Malden. Daar kwam inderdaad een man aan fietsen die aan het signalement voldeed dat de getuige had opgegeven. Deze fietser kon aangehouden worden. Hij bleek een busje pepperspray bij zich te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen en is inmiddels in verzekering gesteld.

In de fouillering van de verdachte, een 52-jarige Nijmegenaar, troffen de agenten een pocket-PC aan. Het vermoeden bestaat dat deze ook van diefstal afkomstig is. De politie zoekt nog naar de rechtmatige eigenaar.
(03)