Politie Flevoland

Onder invloed

Urk, 24-12-2006 o Op Urk zijn diverse weggebruikers aangehouden na rijden onder invloed. Een 20-jarige snorfietser reed met hoge snelheid over het industrieterrein Marsdiep en wilde niet stoppen voor de politie.
De achtervolging eindigde op een bedrijfsterrein, waar hij te voet verder vluchtte. Een plaatsgenoot hield hem aan en droeg hem over aan de politie. Hij had een promillage van ruim 1.3 en was niet in het bezit van een rijbewijs of bromfietscertificaat, wat hem een proces-verbaal opleverde.
In Wijk 8 reed vrijdagnacht een 57-jarige snorfietser uit Urk slingerend over de weg, waarbij hij op een haar na een geparkeerde auto miste. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar een promillage van ruim 1.8 gemeten werd bij hem. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Na een melding van een auto tegen een lichtmast op de Staartweg ter hoogte van de Almerelaan is vrijdagnacht een 23-jarige automobilist uit Tollebeek aangehouden. De man was ongedeerd, maar had een promillage van ruim 1.6 en was al eens eerder aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Een 21-jarige snorfietser uit Urk reed op de Breehorn toen hij vrijdagavond werd aangehouden voor controle. Hij had een promillage van ruim 1.0 en kreeg een proces-verbaal. Later die nacht reed een 26-jarige plaatgenoot op een snorfiets over de Damlaan en had bij controle een promillage van ruim 0.7. Omdat hij al eerder voor hetzelfde feit was aangehouden, kreeg hij een proces-verbaal. Zaterdagavond hield de politie een 19-jarige snorfietser aan op de Vliestroom. Hij reed met een passagier achterop met hoge snelheid over de weg en probeerde er vandoor te gaan, maar werd achterhaald op het Inschot en aangehouden. Hij reed met 70 km per uur (63 km na correctie) waar 25 km per uur was toegestaan. De snorfiets is in beslag genomen.