1e persbericht van zondag 24 december 2006

Eindhoven, 24-12-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling ex-schoonmoeder

In zijn woning in Stratum is zondag rond 2.30 uur een 32-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die nacht zijn 49-jarige Eindhovense ex-schoonmoeder hebben mishandeld. Dit gebeurde tijdens een feestje in een woning in Stratum. De vrouw werd in haar gezicht geslagen. Hierdoor liep zij verwondingen aan haar mond op. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Man aangehouden na ruzie

Op de Kloosterdreef is zondag rond 2.00 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou eerder die nacht betrokken zijn geweest bij een ruzie op de eerdergenoemde straat. Een 26-jarige Eindhovenaar liep hierbij een steekwond op. De 37-jarige man wordt hiervan verdacht. Het 26-jarige slachtoffer is voor behandeling aan zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De 37-jarige verdachte werd ook mishandeld. Hij liep een gebroken neus en een aantal verwondingen in zijn gezicht op. Hieraan is hij in het ziekenhuis behandeld. Vervolgens is de man ingesloten op het politiebureau. De aanleiding van de ruzie is onduidelijk en wordt door de politie onderzocht. Getuigen die iets meer kunnen vertellen over deze zaak, kunnen contact opnemen met de politie van Woensel Zuid via 0900-8844.

Eindhoven: Dronken Duitse automobilist moet rijbewijs inleveren

Op de Kronehoefstraat zag de politie zaterdag rond 19.00 uur een 42-jarige Duitse automobilist zonder verlichting rijden. Bij controle bleek dat de man gedronken had. Bij hem werd een promillage van ruim 2,60 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie betrapt dronken snelheidsduivel

Op de Professor Dr. Dorgelolaan is zaterdag rond 19.15 uur een 42-jarige automobilist uit Nuenen betrapt op te hard rijden met te veel drank op. De man reed met een snelheid van 102 km/u over de eerdergenoemde straat, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden. Bovendien had hij te veel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,15 gemeten. De man moest zijn rijbewijs inleveren bij de politie. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt dronken automobilist aan

Op de Hoogstraat is zaterdag rond 23.20 uur een 47-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man zat met te veel drank op achter het stuur. Bij hem werd een promillage van 1,90 vastgesteld. De man moest zijn rijbewijs bij de politie achterlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man op heterdaad betrapt bij inbraak in auto

Op de Hunzestraat is zaterdag rond 19.00 uur een 29-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij in de geparkeerde auto zat van een 39-jarige man uit Helmond op de Vlietstraat. De verdachte werd door de eigenaar van de auto meegenomen naar zijn woning, waar de politie werd gebeld. Een ruit van de auto werd ingeslagen om in het voertuig te komen. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Helmond: Politiehond grijpt woninginbreker

In een brandgang van de Basstraat is zondag rond 00.10 uur een 45-jarige man uit Helmond aangehouden. Dit gebeurde na een melding dat in een woning aan de eerdergenoemde straat ingebroken zou worden. De politie ging direct ter plaatse en trof in de brandgang de verdachte aan. Een politiehond kon de man vastgrijpen, waardoor hij aangehouden kon worden. De man had tijdens de vlucht een koffieapparaat bij zich. Dit liet hij op de grond vallen. Een paneel naast de achterdeur van de woning werd opengebroken om binnen te komen. De verdachte is voor verder onderzoek vastgezet.

Best / Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling ex

Op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven is zaterdag rond 17.10 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het in het gezicht slaan van zijn 35-jarige ex-vriendin uit Eindhoven op de Joe Mannweg in Best. Dit gebeurde eerder die middag. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Dronken automobilist aangehouden

Op de Bolsiusstraat is zondag rond 4.30 uur een 29-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De man had te veel gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 1,35 geconstateerd. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Hooge Mierde: Zoon aangehouden na mishandelen vader

In zijn woning in Hooge Mierde is zondag rond 5.45 uur een 21-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met de dood en het slaan en schoppen van zijn 54-jarige vader. Dit gebeurde kort voor zijn aanhouding in hun woning. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Oirschot: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Op Den Heuvel is zaterdag rond 18.15 uur een 69-jarige automobilist uit Oirschot betrapt met te veel drank op achter het stuur. Bij de man werd een promillage van 1,50 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs bij de politie achterlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Dronken beginnende bestuurder botst tegen paal

Op de Kerkweg is zondag rond 2.50 uur een 21-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden. De Kerkweg is een éénrichtingsweg. De bestuurder was met zijn auto deze weg in de niet toegestane richting ingereden. Op de kruising met de Dommelseweg is hij tegen een paal op het trottoir gebotst. De man bleek te veel gedronken te hebben en beginnend bestuurder te zijn. Bij hem werd een promillage van 1,45 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.