Politie Flevoland
Aanrijdingen onder invloed

Almere, 24-12-2006 * Op de Westerdreef is vrijdagnacht een 34-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. Hij reed vanaf de Larserdreed richting Visarenddreef en ging in een flauwe bocht rechtdoor, kwam met zijn rechterwielen in de berm en reed een bewegwijzeringspaal uit de grond.

Met de paal onder de auto reed hij nog ongeveer 20 meter door en kwam toen tot stilstand. Bezorgde voorbijgangers spraken hem aan, waarop hij een lift naar huis kreeg van een van hen. Daar belde hij de politie en werd alsnog aangehouden. Hij had een promillage van ruim 1.1 en kreeg een proces-verbaal.
Een 37-jarige automobilist uit Lelystad is zaterdagavond aangehouden op de Houtribdreef. Hij kwam in botsing met een 54-jarige plaatsgenoot op de rotonde met de Stationsdreef. Beiden reden vanaf de Agorabaan richting Houtribdreef. Vermoedelijk zag de 37-jarige te laat dat zijn voorganger remde voor de rotonde, waarna hij tegen hem aan botste. Zijn promillage was ruim 1.7 en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Almere - Na een melding dat er een auto uit de bocht was gevlogen op de Buitenhoutsedreef, is zaterdagnacht een 47-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Toen de politie ter plaatse kwam, verklaarden zowel hij als zijn 51-jarige vrouw in eerste instantie dat zij gereden had. Kort daarop bleek echter dat de man achter het stuur had gezeten. Hij verkeerde onder invloed en was niet in bezit van een rijbewijs. Zijn promillage was 1.9. Omdat hij al eerder als verdachte betrokken was geweest bij een aanrijding onder invloed, is hij in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.



Laatst gewijzigd 24-12-2006 14:16 |