Politie Twente

Persbericht Politie Twente van 24 december 2006

Jan Camphuis: 053-4555350

Opnieuw twee aanhoudingen in moordzaak

Holten / Almelo

Zondag 24 december zijn in de loop van de dag in Almelo opnieuw twee personen aangehouden die er ook van worden verdacht betrokken te zijn bij de moord op een 52-jarige man uit Zwolle.

Uit onderzoek van het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de Politie Twente is, net als de beide aangehouden personen op zaterdag de 23e, een mogelijke betrokkenheid van deze twee gebleken. Beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Alle vier de nu aangehouden verdachten zullen na de kerstdagen bij de rechter-commissaris worden voorgeleid.

Het onderzoek zal duidelijkheid moeten verschaffen over de omstandigheden waaronder e.e.a. heeft plaatsgevonden en er zullen op dit moment dan ook geen nadere mededelingen worden gedaan.

Voor nadere bijzonderheden, zie de hieronder cursief afgedrukte persberichten die op respectievelijk 23 , 16 en 20 december jl. zijn verzonden.

Twee personen aangehouden in moordzaak Holten

Holten / Almelo

Zaterdagavond 23 december zijn in Almelo twee personen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op een 52-jarige Zwollenaar.
Uit onderzoek door een Team Grootschalige Opsporing van de politie Twente is mogelijke betrokkenheid van de twee gebleken.
Beiden zijn in de loop van zaterdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Dit verdere onderzoek zal duidelijkheid moeten verschaffen over het exacte hoe en waarom van het misdrijf. In het belang van dit onderzoek kunnen op dit moment dan ook geen nadere mededelingen worden gedaan.
Zoals reeds eerder gemeld werd de 52-jarige Zwollenaar vrijdagavondavond 15 december zwaar gewond aangetroffen in een inbrand gestoken auto op de parkeerplaats van het AC Restaurant langs de A1 in Holten.
Oproepen in de media om getuigen, waaronder een speciaal opsporingsbericht op de landelijke TV op woensdagavond jl., hebben helaas geen resultaat gehad. Diepgaand recherchewerk heeft tot deze aanhoudingen geleid.

Man onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen

Holten

Een 52-jarige man uit Zwolle is vrijdagavond 15 december onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen nadat hij zwaar gewond uit zijn brandende auto was gehaald.
Vrijdagavond de 15e werd rond 21.30 uur bij de politie gemeld dat op de parkeerplaats bij het AC restaurant langs de A1 bij Holten een auto in brand stond. De ter plaatse gekomen brandweer kon de brand vrij snel blussen en samen met de politiemensen, die er ook reeds waren, werd in de auto het lichaam van een man aangetroffen.
De man was behoorlijk gewond en ambulancepersoneel begon direct met een reanimatie en een traumahelikopter werd gealarmeerd. Deze kwam, maar het slachtoffer was op dat moment reeds overleden.
Zijn identiteit kon nog niet direct worden vastgesteld.
De politie startte een uitgebreid onderzoek omdat direct duidelijk was dat er mogelijk sprake was van een misdrijf. In de loop van de nacht werd bekend dat het om de 52-jarige Zwollenaar ging.
Uit de gerechtelijke sectie, die in de loop van zaterdagmorgen de 16e december is gehouden, kwam vast te staan dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen,
De politie is druk bezig een beeld te krijgen van het hoe en waarom en er kunnen op dit moment dan ook geen nadere mededelingen worden gedaan.

De politie vraagt de medewerking van de bevolking

Holten

De politie Twente is bezig met een onderzoek naar de gewelddadige dood van een 52-jarige man uit Zwolle en vraagt de hulp van getuigen.
De 52-jarige werd vrijdagavond 15 december 2006, om ongeveer 21.00 uur, zwaar gewond in zijn auto aangetroffen op de parkeerplaats van het AC restaurant langs de A1 in Holten. Hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.
Rond 21uur die avond werd bij de politie gemeld dat er een auto in brand stond op de bewuste parkeerplaats. Het slachtoffer werd na het bluswerk door brandweermensen en politiemensen in zijn auto gevonden.
De politie Twente wil nu graag in contact komen met mensen die het slachtoffer met of zonder zijn auto tussen vrijdagmorgen en vrijdagavond de 15e december hebben gezien.
Ook mensen die hem kennen en wellicht bijzonderheden over hem weten worden verzocht contact op te nemen.

---- --