Verzamelpersbericht zondag

's-Hertogenbosch, 24-12-2006

Chauffeur aangevallen

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag omstreeks 14.56 uur is een 50-jarige buschauffeur van een BBA-bus op de Churchilllaan in s-Hertogenbosch aangevallen door een passagier. De chauffeur weigerde een onbekende jongen omdat hij geen geldig plaatsbewijs had. De jongen wilde dat niet kopen en mocht daarom niet mee. De jongen probeert de chauffeur vervolgens aan te vallen. De chauffeur weet op de noodknop te drukken, waarna de jongen uit de bus vlucht. Direct daarna keert hij terug en steekt de chauffeur met een scherp voorwerp in de arm. De chauffeur raakte licht gewond en zijn kleding liep schade op. De jongen ging er vandoor in de richting van de Kardinaal de Jonghsingel. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Agenten hebben diverse getuigen gehoord en tevergeefs de buurt uitgekamd. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met politieteam NW via telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw aangehouden voor bedreigen buurman

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond op de Helmondstraat in s-Hertogenbosch een 38-jarige vrouw aangehouden voor bedreiging en het veroorzaken van geluidsoverlast. De directe buren hadden bij de vrouw aan de deur gebeld om te vragen of de muziek en andere geluidsoverlast wat minder kon. De verdachte begon daarop te schelden en te tieren en zij bedreigde de buurman met de dood. Later begon ze haar tirade vanuit de tuin opnieuw. De politie heeft de vrouw aangehouden en inverzekeringgesteld.

Verdachten poging inbraak aangehouden

s-Hertogenbosch Zaterdagavond hebben agenten bij een school aan de Aartshertogenlaan in s-Hertogenbsoch twee 16-jarige Bosschenaartjes aangehouden voor poging tot inbraak. De politie kreeg een melding binnen dat de twee ongezonde belangstelling toonde voor de school. Terplaatse ging het tweetal er te voet vandoor. Eén van hen is in de nabijgelegen bossages aangetroffen, de tweede kon bij station Oost worden aangehouden. Bij onderzoek aan de school troffen agenten verse inbraaksporen aan. Beiden zijn inverzekeringgesteld.

Man aangehouden voor vernieling/huisvredebreuk

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond op de Daliënwaerd in s-Hertogenbosch een 45-jarige man aangehouden voor vernieling en huisvredebreuk. De man wilde de woning van zijn ex-vriendin binnen om spullen op te halen. De vrouw was op dat moment niet thuis. Hij vernielde een ruit en haalde zijn spullen uit huis. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Rijbewijs veroorzaker aanrijding ingevorderd

Boxtel Zaterdagavond heeft de politie het rijbewijs van een 32-jarige inwoner uit Sint Michielsgestel ingevorderd voor het onder invloed van alcohol veroorzaken van een aanrijding. De man reed met zijn auto op de kruising Brederodeweg/Schijndelseweg/Vicaris van Alphenlaan achterop de auto van een 30-jarige Boxtelse, die voor het rode verkeerslicht stond te wachten. De vrouw is met haar twee kleine kinderen per ambulance overgebracht naar het Jeroen Bosch ziekenhuis. De vriendin van de verdachte (leeftijd onbekend) werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verdachte aangehouden voor mishandeling

Boxtel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Markt in Boxtel een 25-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor mishandeling. Hij wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid een 22-jarige inwoner uit Boxtel zonder enige aanleiding met een glas in zijn gezicht te hebben geslagen. Het slachtoffer hield daar zwellingen in het gezicht aan over. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

Schijndel In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie het rijbewijs van een 19-jarige beginnend bestuurder uit Sint Michielsgestel ingevorderd. De man reed onder invloed van alcohol op de Aloysiusstraat in Schijndel tegen een geparkeerde auto. De bestuurder verklaarde naast zijn alcoholgebruik voor de aanrijding te hebben zitten SMS-en met zijn vriendin. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal volgt.

Man gewond bij aanrijding

Esch Zaterdagmiddag is een 24-jarige Pool op de Ruiting in Esch gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en reed tegen een boom. Hij is met een gebroken been naar het Jeroen Boschziekenhuis gebracht. Een tweede inzittende kwam er van af met een paar blauwe plekken.

Niet voldoen aan bevel of vordering

Uden zaterdagavond heeft de politie op de Wijsthoek in Uden twee broers, Udenaren van 32-en 34 jaar, aangehouden. De twee hadden in de woning van een familielid ruzie gekregen over een familiekwestie en wilden zich op vordering van de politie niet verwijderen. Beiden zijn aangehouden en ingesloten.

Woningbrand

Veghel Zaterdagavond is er brand uitgebroken in een appartement aan het Peppelhof in Veghel. De 59-jarige bewoner had zijn strijkijzer aan laten staan. De kamer brandde geheel uit. Er raakte niemand gewond. Tot groot ongenoegen van de bewoners duurde het enkele uren voordat woningbouwvereniging het luide alarm uit wist te zetten.

Man aangehouden voor slaan horecaondernemer

Veghel In de nacht van zaterdag op zondag is op de Markt in Veghel een 44-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor mishandeling van een horecaondernemer. Het slachtoffer, een 46-jarige Veghelnaar, verzocht de man bij sluitingstijd de zaak te verlaten. De verdachte sloeg hem daarop een tand door de lip. Agenten hielden de verdachte aan. Hij is voor verhoor ingesloten.

Vuurwerkgooiers alsnog de klos

Oss Surveillerende agenten hoorden zaterdagmiddag luide knallen en zagen dat er vanuit een auto op de Brederostraat in Oss zwaar vuurwerk werd gegooid. Bij het zien van de agenten gingen de daders er met piepende banden vandoor. Door het drukke verkeer had de politie ze snel te pakken. Het ging om twee Ossenaren (22- en 21 jaar oud). Zij bleken nog één vlinder bij zich te hebben. Beiden kregen proces-verbaal voor het afsteken van vuurwerk, het niet dragen van de autogordel en de 21-jarige man voor het niet kunnen tonen van een geldige legitimatie. Uit reacties van het winkelende publiek, bleek dat zij de actie zeer op prijs stelden.

Aangehouden voor vernielingen aan autos

Oss De politie heeft zaterdagavond op de Anna Bijnsstraat in Oss een 15-jarige jongen uit die plaats op heterdaad aangehouden voor vernielingen. Agenten kregen de melding dat er een spiegel van een auto vernield zou worden. Terplaatse ging de jongen er vandoor. Met behulp van een politiehond troffen de agenten de jongen korte tijd daarna onder een auto op de Anna Bijnsstraat aan. Hij is daarop aangehouden. Volgens zijn zeggen heeft hij die avond in de omgeving drie autospiegels vernield.

Verdachte aangehouden voor inbraak

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de van Maanenstraat in Oss een 24-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor een inbraak in een supermarkt aan de Schaepmanlaan in Oss. Een agente van de bike-unit hoorde tijdens haar surveillance harde klappen. Zij ging poolshoogte nemen en zag dat twee mannen aan het inbreken waren in de supermarkt. De 24-jarige inbreker rende weg. De andere inbreker reed in een gereedstaande auto vol gas weg en reed daarbij op de agente in. Zij kon ternauwernood aan de kant springen. Een inmiddels terplaatse gekomen surveillanceauto zette een achtervolging in. De verdachte in de auto nam grote risicos, nam rotondes verkeerd om en reed met grote snelheid over verkeersdrempels zodat de vonken er vanaf vlogen. De agenten probeerden hem tot stoppen te dwingen. Hij liet zijn auto beschadigd achter in de omgeving van de Verdistraat en ging er te voet vandoor. Een zoekactie daar leverde niets meer op. De auto is inbeslaggenomen. De andere verdachte kon na een achtervolging op de fiets in de Van Maanenstraat worden aangehouden. Hij is inmiddels inverzekeringgesteld. Bij de supermarkt bleek de ruit te zijn verbrijzeld, de verdachten hadden vermoedelijk nog niet de kans gehad iets weg te nemen. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Man aangehouden voor lokaalvredebreuk

Ledeacker In de nacht van zaterdag op zondag is een 25-jarige man uit Rijkevoort bij een horecagelegenheid aan de Mgr. Bekkerstraat in Ledeacker aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man was gevraagd het pand te verlaten omdat hij met zijn al te enthousiaste gedans, de andere bezoekers hinderde. Hij voldeed niet aan de vordering en werd aangehouden.