Gemeente Maassluis

Na Kerstdagen groen én grijs ingezameld

Op maandag 25 en dinsdag 26 december (Eerste en Tweede Kerstdag) wordt er geen huishoudelijk afval ingezameld in Maassluis. Op woensdag 27 december echter mogen zowel de groene als de grijze minicontainers worden buitengezet. Op die dag legen de medewerkers van de reinigingsdienst van de gemeente Maassluis alle minicontainers van de maandag-, dinsdag- en woensdagwijken.

Het is eigenlijk de beurt aan de groene gft-container, maar omdat men wellicht door de feestdagen veel afval heeft, wordt ook de grijze bak voor restafval geleegd. Voor deze ene keer gaat groen en grijs afval op één hoop. De huisvuilwagen kan wel op een ander tijdstip langskomen dan gebruikelijk. Er wordt al vanaf 7.00 uur gereden, dus de containers moeten vroeg naar buiten.

Deze woensdag wordt er geen grof vuil opgehaald. Bedrijfsafval dat normaal op dinsdag wordt opgehaald, wordt nu op woensdag 27 december ingezameld, evenals papier en karton. Oud en Nieuw

De (ondergrondse) verzamelcontainers voor restafval en de papiercontainers worden op oudejaarsdag 31 december afgesloten en in de loop van nieuwjaarsdag, maandag 1 januari, weer geopend. Gebruikers worden verzocht hun afval gedurende deze periode even binnen te houden. De kledingcontainers in Maassluis worden uiterlijk 29 december 2006 afgesloten en zijn vanaf 4 januari 2006 weer te gebruiken. Deze maatregelen worden genomen om vandalisme zoveel mogelijk tegen te gaan. Om diezelfde reden worden gebruikers van minicontainers gevraagd hun afvalcontainer tijdens de jaarwisseling binnen te halen of in de (afgesloten) tuin te zetten.

Milieustraat

De Milieustraat aan de Heldringstraat 6 is op maandag 25 en dinsdag 26 december (kerstdagen) gesloten. Ook op maandag 1 januari 2007 is de Milieustraat dicht. Voor de overige dagen is de Milieustraat volgens de normale openingstijden geopend voor het publiek. Ook op zaterdag 23 en zaterdag 30 december kunnen Maassluizers er dus van 10.00 tot 13.00 uur afval wegbrengen.