Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, 21 december 2006

Bnn united duikt onder in gothic, hiphop, metal en het corps

Altijd al willen weten waar de melodielijn in heavy metal zit? Waarom skaters mét mitella toch weer bovenaan de ramp klaar staan? Of hoe het er aan toe gaat op een gothic feest? Wat het woord rof betekent en hóe dronken corpsballen nou echt worden? Luister dan 25, 26, 28 en 29 december naar BNN United op Radio 1. Tussen 21.00 uur en 22.00 uur worden daar de hele week de verschillende subculturen onder de loep genomen.

Op maandag 25 december zijn een skater, metalhead en een corpsbal te gast en dinsdag 26 december ontvangt Willemijn een gothic, hiphopper en reli in de studio. Donderdag 28 december is het de beurt aan een sportivo, activist en een rockabilly en de week wordt op vrijdag 29 december afgesloten met een extreem-rechtse jongere, hardcore dancer en een gamer. Zij geven de luisteraar een kijkje in hun wereld met hun eigen gebruiken op het gebied van kleding, muziek en taal. De reporters Joris en Jan Willem wagen zich in de hol van de corpsbal, feesten mee op Gothic feesten, leren skaten, grunnen mee op een metalbash en trainen mee met een meiden hockey-team.

BNN United is een magazine met opvallende gasten, studiogesprekken en verrassende reportages. Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 21.00 uur tot 22.00 uur op Radio 1. De presentatie is in handen van Wilemijn Veenhoven.