1e persbericht van maandag 25 december 2006

Eindhoven, 25-12-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte van huiselijk geweld aan

In zijn woning in Woensel-Noord heeft de politie zondagmiddag rond 16.15 uur een man van 35 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor in hun huis zijn 37-jarige Eindhovense vriendin enkele malen hebben geduwd waardoor ze op de grond en tegen meubilair aan viel. De vrouw is naar buiten gevlucht en heeft de politie gewaarschuwd. Die heeft de man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van inbraak

De politie heeft zondagmiddag rond 16.30 uur een man van 28 jaar uit Eindhoven aangehouden in een woning in Woensel-Zuid. Hij zou daar kort daarvoor hebben ingebroken toen de bewoonster niet thuis was, een laptop hebben gestolen, en er vandoor zijn gegaan. De man is een bekende van de bewoonster van het huis. Omdat de vrouw het vermoeden had dat de man bij haar had ingebroken, heeft ze hem in het bijzijn van de politie gebeld en gevraagd naar haar huis te komen. Toen de verdachte in de woning was, heeft de politie hem aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt twee mannen op na bijten en bedreigen

De politie heeft maandagochtend rond 3.00 uur twee mannen uit Beek en Donk (26 en 32 jaar) aangehouden op het Stratumseind. De 32-jarige man zou kort daarvoor een portier van een café in een been hebben gebeten. De andere verdachte zou een portier bij de nek hebben gepakt en hebben bedreigd. De mannen werden de zaak uitgezet omdat ze lastig waren. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van berovingen

Op de Generaal Stedmanstraat is zondagmiddag rond 15.40 uur een 80-jarige vrouw uit Eindhoven beroofd van haar handtas met inhoud. Toen de vrouw daar liep, kwam van achteren een brommer met twee jongens langsrijden. De passagier trok de tas uit de handen van de vrouw waarna ze er vandoor gingen. Enkele minuten later gebeurde bijna hetzelfde op de Drosserstraat. Toen een 81-jarige vrouw uit Eindhoven daar samen met een vrouw aan het wandelen was, kwam een brommer met twee jongens aanrijden. Ze probeerden de tas uit de handen van de vrouw te trekken, maar deze hield goed vast. De tas viel op de grond en de jongens gingen er zonder buit vandoor. Het ging in beide gevallen om twee lichtgetinte jonge jongens die op een bordeaux-rode brommer reden. De politie zoekt getuigen en mensen die weten wie en/of waar de verdachten zijn. Zij kunnen bellen met de politie in Woensel-Zuid via 0900-8844.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in

Een man van 32 jaar uit Eindhoven is maandagochtend rond 4.45 uur door de politie aangehouden op de Pastoor Petersstraat. Surveillerende agenten zagen de automobilist op de kruising Vonderweg/Willemstraat door het rode verkeerslicht rijden. Toen ze hem controleerden, bleek hij teveel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,60. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie arresteert verdachte van huiselijk geweld

In zijn woning in Helmond-West heeft de politie zondagavond rond 23.45 uur een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 20-jarige partner in hun woning bij de keel te hebben gepakt. De vrouw heeft daarop de politie gebeld, die de verdachte heeft aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Woninginbraken

Tussen zondagmiddag 14.00 uur en maandagochtend 2.30 uur is ingebroken in drie woningen. Aan de Marslaan werd de voordeur van een huis geopend, waarna twee laptops, twee mobiele telefoons, een digitale camera en sieraden werden weggehaald. Uit een woning aan de Brand verdwenen onder meer een laptop en een dvd-speler nadat een ruit van de tuindeur werd vernield. En uit een huis aan de Markt werden twee leren jassen en ongeveer 100 euro contant geld gestolen nadat een ruitje van een raam op de eerste verdieping werd vernield.

Valkenswaard/Heeze: Politie houdt dronken automobilist aan na aanrijding

De politie heeft maandagochtend rond 3.45 uur een man van 29 jaar aangehouden in zijn woning in Heeze. Hij bestuurde een auto die rond
1.45 uur op de Tienendreef in Valkenswaard tegen een lantaarnpaal reed en vervolgens op zn kop in de berm van de weg terechtkwam. Toen de politie arriveerde, was de bestuurder weggegaan. Een man van 28 jaar uit Heeze, die als bijrijder in de auto had gezeten, was nog wel op de plaats van het ongeval. Hij had enkele wondjes in zijn gezicht en een pijnlijke schouder. Na onderzoek kwam de politie uit bij de 29-jarige man uit Heeze. Hij was er na de aanrijding te voet vandoor gegaan en had een taxi naar huis genomen. De man bleek een alcoholpromillage van bijna 1,50 te hebben. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt. Ook hij had enkele wondjes in zijn gezicht. De man had de auto geleend van een bekende.

Nuenen: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft zondagavond rond 19.15 uur het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige vrouw uit Nuenen. Surveillerende agenten zagen haar op de Tongelresestraat in Eindhoven met hoge snelheid in een auto rijden. Na een achtervolging konden ze de vrouw op het Wettenseind in Nuenen laten stoppen. Ze had een alcoholpromillage van ruim 1,35. Tegen de vrouw is ook proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Politie houdt dronken automobilist aan

Een man van 52 jaar uit Geldrop is maandagochtend rond 2.30 uur door de politie aangehouden op de Weth. Van Santestraat. Surveillerende agenten zagen hem in een auto rijden waarvan de rechter voorband leeg was. Toen ze hem lieten stoppen, bleek de man teveel te hebben gedronken. Hij blies een alcoholpromillage van ruim 1,50. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.