Eerste kerstdag met roofvogels en uilen


BERKEL EN RODENRIJS, 20061207 -- Valt er iets te beleven op eerste kerstdag voor wie niet de hele dag in de kerk wil zitten of aan de eettafel? De Valkerij Manege in het Zuidhollandse Berkel en Rodenrijs heeft op 25 december 2006 een vier uur durend programma georganiseerd met roofvogels en uilen waarin ook de bezoekers zelf met een valk of uil op de handschoen door de velden kunnen wandelen. De valkeniers vergeten de kerstsfeer niet, er is warme chocolademelk met slagroom en erwtensoep met roggebrood en spek.

Wie heeft er niet de wens om, net als valkeniers, met roofvogels en uilen te vliegen in het veld? Tijdens de speciale kerstmiddag worden de deelnemers door ervaren valkeniers begeleid in de omgang met allerhande roofvogels. Gedurende het 4 uur durende programma leert men een aantal valkerij technieken om vervolgens te gaan wandelen met een roofvogel op de valkeniershandschoen. Het hoogtepunt van de middag is natuurlijk het moment waarop er zelf met de roofvogels van de Valkerij Manege mag worden gevlogen.

Deelname is mogelijk vanaf ongeveer 12 jaar. Aangeraden wordt de camera niet te vergeten, warme kleding te dragen in bedekte kleuren zoals bruin, groen, blauw en stevige schoenen aan te doen. Het programma begint om 1200 uur. Voor reserveren en meer informatie zie www.valkenieren.nl