Politie Midden- en West Brabant

Jongens aangehouden voor afsteken vuurwerk

ZEVENBERGEN, 25 december 2006

Jongens aangehouden voor afsteken vuurwerk

ZEVENBERGEN: De politie heeft zaterdagavond vier jongeren uit Zevenbergen aangehouden. Het viertal van 16, 18, 19 en 20 jaar werd rond 22:30 uur aan de Zoetendaal betrapt op het afsteken van vuurwerk. Na verhoor zijn zij heengezonden. Drie van hen worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Politie betrapt beschonken bestuurders

TILBURG: Het verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West-Brabant heeft zondagmiddag en avond een alcoholcontrole gehouden aan de Bredaseweg in Tilburg. Medewerkers van het team hebben op straat bij 560 automobilisten een blaastest afgenomen. Twee van hen waren onder invloed van alcohol. Een 31-jarige inwoner van Tilburg blies op het bureau een waarde van 795 ug/l, terwijl de maximum limiet 220 ug/l bedraagt. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren. Een 47-jarige Tilburger blies rond 21:00 uur een waarde van 365 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van 3 uur heengezonden. Een 19-jarige inwoner van Breda werd tijdens de alcoholcontrole aangehouden, omdat hij in zijn auto een wapenstok had liggen. Het wapen is in beslag genomen. De Bredanaar is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee die de zaak met de militair verder afwerkt.

MADE: Aan de Tuinbouwweg in Made is zondagavond een 46-jarige inwoonster van Hooge Zwaluw aangehouden. Zij wordt verdacht van rijden onder invloed. De vrouw werd rond 20:00 uur betrapt met een borrel op achter het stuur. Op het bureau blies zij een waarde van 530 ug/l. Na verhoor is zij heengezonden met een rijverbod van 5 uur.

OOSTERHOUT: een 27-jarige inwoonster van Made liep rond 23:00 uur tegen de lamp met een slok op achter het stuur van zijn auto. De man blies een waarde van 450 ug/l op het ademanalyseapparaat. Met een rijverbod van 4 uur is hij heengezonden.

RIJSBERGEN: Aan de Overasebaan is zondagavond een 49-jarige inwoner van Rijsbergen aangehouden. Rond 20:15 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval aan de Overasebaan. Ter plaatse bleek dat de 49-jarige automobilist onder invloed van alcohol met zijn auto een sloot was ingereden. Op het bureau blies hij een waarde van 855 ug/l. Met een rijverbod van 11 uur is hij heengezonden. Natuurlijk zonder rijbewijs, want dat moest hij inleveren. De politie stuurt het roze document op naar het Openbaar Ministerie. Een takelbedrijf heeft de auto van de plaats weggesleept.

Politie houdt Tilburger aan met vuurwerk

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag een 27-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De 27-jarige Tilburger probeerde zich rond 17:00 uur te onttrekken aan een controle van de politie op de Bredaseweg. Agenten konden het voertuig na een korte achtervolging aan de kant zetten. In het voertuig werd een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen, waaronder enkele lawinepijlen en een Chinese rol. De agenten droegen de man voor verder onderzoek over aan het regionaal Vuurwerkteam van de politie Midden en West-Brabant. Bij een controle van het vuurwerkteam in de woning van de man aan de Tollenstraat werd nog eens ruim 200 kilogram vuurwerk aangetroffen. Op de 1^e en 2^e verdieping waren twee hennepkwekerijen ingericht met in totaal ruim 300 hennepplanten. De elektriciteit voor de kwekerij werd op illegale wijze buiten de elektriciteitsmeter om verkregen. Het vuurwerk (250 kg), de hennepplanten en de kweekapparatuur zijn in beslaggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden met harddrugs

BREDA: Aan de Visserstraat is zondagavond een 23-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd door personeel van een
horecagelegenheid met cocaïne betrapt op het toilet. Agenten vonden bij de man nog drie gebruikershoeveelheden drugs aan. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt Halstenaren aan na geweldpleging

HALSTEREN: Aan de Brabantse Wal heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 36-jarige inwoner en een 32-jarige inwoonster van Halsteren aangehouden. Rond 01:45 uur kreeg de politie een melding van problemen bij een woning aan de Nieuwstraat. Agenten waren snel ter plaatse, maar op dat moment was er niets meer aan de hand. De man bleek kort daarvoor een ruit te hebben vernield van een woning aan de Nieuwstraat en de bewoonster een bloedneus te hebben geslagen. Daar was ook zijn 32-jarige vriendin bij. Het tweetal was echter niet meer aanwezig. De politie kon hen in de omgeving van hun woning elders in Halsteren aanhouden. De politie stelt een onderzoek naar ieders rol in deze zaak. De oorzaak van de problemen liggen in de relationele sfeer.

Tilburger aangehouden voor mishandeling echtgenote

TILBURG: De politie heeft maandagmorgen een 29-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man had kort daarvoor zijn 21-jarige vrouw mishandeld op de Korvelseweg. Rond 09:00 uur kreeg de politie een tip dat de vrouw op straat werd geslagen en geschopt. De man is in verzekering gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers