Politie Midden- en West Brabant

Politie betrapt beschonken bestuurders

TILBURG, 25 december 2006

Politie betrapt beschonken bestuurders

TILBURG: Het verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West-Brabant heeft zondagmiddag en avond een alcoholcontrole gehouden aan de Bredaseweg in Tilburg. Medewerkers van het team hebben op straat bij 560 automobilisten een blaastest afgenomen. Twee van hen waren onder invloed van alcohol. Een 31-jarige inwoner van Tilburg blies op het bureau een waarde van 795 ug/l, terwijl de maximum limiet 220 ug/l bedraagt. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren. Een 47-jarige Tilburger blies rond 21:00 uur een waarde van 365 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van 3 uur heengezonden. Een 19-jarige inwoner van Breda werd tijdens de alcoholcontrole aangehouden, omdat hij in zijn auto een wapenstok had liggen. Het wapen is in beslag genomen. De Bredanaar is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee die de zaak met de militair verder afwerkt.

MADE: Aan de Tuinbouwweg in Made is zondagavond een 46-jarige inwoonster van Hooge Zwaluw aangehouden. Zij wordt verdacht van rijden onder invloed. De vrouw werd rond 20:00 uur betrapt met een borrel op achter het stuur. Op het bureau blies zij een waarde van 530 ug/l. Na verhoor is zij heengezonden met een rijverbod van 5 uur.

OOSTERHOUT: een 27-jarige inwoonster van Made liep rond 23:00 uur tegen de lamp met een slok op achter het stuur van zijn auto. De man blies een waarde van 450 ug/l op het ademanalyseapparaat. Met een rijverbod van 4 uur is hij heengezonden.

RIJSBERGEN: Aan de Overasebaan is zondagavond een 49-jarige inwoner van Rijsbergen aangehouden. Rond 20:15 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval aan de Overasebaan. Ter plaatse bleek dat de 49-jarige automobilist onder invloed van alcohol met zijn auto een sloot was ingereden. Op het bureau blies hij een waarde van 855 ug/l. Met een rijverbod van 11 uur is hij heengezonden. Natuurlijk zonder rijbewijs, want dat moest hij inleveren. De politie stuurt het roze document op naar het Openbaar Ministerie. Een takelbedrijf heeft de auto van de plaats weggesleept.

Auteur: Henk Snepvangers