Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Warnsveld - doorrijden na aanrijding met gewonde          |

Bij een aanrijding op De Fluite in Warnsveld raakte 24 december rond 12.00 uur een 17-jarige meisje uit Warnsveld gewond. De bestuurder van de auto wachtte de komst van de politie niet af en verliet de plaats van het ongeval.

Het meisje reed op haar bromfiets, met haar vriend achterop, over De Fluite. Verderop voor hen stopte een blauwe auto langs de stoeprand. De bromfietser wilde de auto links voorbij rijden, maar op dat moment reed de auto achteruit. Door de botsing die ontstond vielen het meisje en haar vriend van de bromfiets. De bestuurder van de auto stapte uit en sprak de twee kort aan en ging vervolgens weg. Hij liet geen naam of adres achter.
De twee belden bij een woning de politie. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek het meisje een enkel gebroken te hebben. De jongen bleef ongedeerd.
De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder van de auto.
|     |Epse - rijden onder invloed                               |

De politie zag 25 december rond 04.15 uur een auto met schade over de Deventerweg in Epse rijden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol.

Agenten reden achter het voertuig en zagen dat een wiel scheef onder de auto stond. Ook de auto zelf reed slingerend over de weg. Toen de agenten de auto controleerden zagen ze meer schade aan de rechterzijde, o.a. de spiegel, krassen in de lak en stukken hout zaten klem tussen band en velg.
De bestuurder, een 42-jarige inwoner uit Uithoorn, bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 1,5 promil. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
De politie stelt nog een onderzoek in naar de oorzaak van de schade aan de auto.

---

---

---

---- --