Verzamelpersbericht 1e kerstdag

's-Hertogenbosch, 25-12-2006

Inbrekers aangehouden

's-Hertogenbosch - De politie heeft zondagavond op de Gassedonklaan in 's-Hertogenbosch twee 17-jarige inwoners uit die plaats aangehouden voor een woninginbraak. Agenten zagen de verdachten op de Churchilllaan rijden. Zij gingen er bij het zien van de politie met grote snelheid vandoor. Op de Gassedonklaan stopten zij. Eén verdachte wist te ontkomen. De twee andere verdachten zijn aangehouden. In de auto bevonden zich o.a. een LCD TV en een TFT scherm die kort daarvoor bij een woninginbraak aan de Frans Molstraat in 's-Hertogenbosch waren ontvreemd. De verdachten zijn ingesloten.

Scooterrijder aangehouden

's-Hertogenbosch - De politie heeft zondagavond op de Adelheidstraat in 's-Hertogenbosch een 17-jarige scooterrijder uit die plaats aangehouden. De man kreeg een stopteken omdat hij zonder helm reed. Hij ging er in volle vaart vandoor. Bij een scherpe bocht kwam hij ten val. De man kon zich niet identificeren en is aangehouden. Hij is later met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Vijf verdachten woninginbraak aangehouden

's-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in de wijk de Hambaken in 's-Hertogenbosch vijf inwoners uit 's-Hertogenbosch (16,17,18,20 en 22 jaar oud) kunnen aanhouden voor een (poging tot) inbraak. De politie kreeg een melding van een oplettende burger, dat het vijftal probeerde in te breken bij een woning aan de Eerste Hambaken. De politie kamde met enkele surveillance-eenheden de omgeving aan en wisten de vijf aan de hand van het signalement aan te houden. Bij de woning werden inbrekerswerktuigen en braaksporen aangetroffen. De 20-jarige verdachte bleek een zogenaamde veelpleger te zijn. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Overval tankstation

's-Hertogenbosch - Zondagmorgen omstreeks 07.30 uur heeft een gewapende overvaller een tankstation aan de van Grobbedoncklaan overvallen. Hij bedreigde een 23-jarige medewerkster met het wapen en nam o.a. geld weg. Op het moment van de overval was er één klant in de winkel. De politie stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Britse aangehouden voor mishandeling

's-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag bij een uitgaansgelegenheid aan de Karrenstraat in 's-Hertogenbosch een 44-jarige Britse aangehouden voor mishandeling. De vrouw gooide een 20-jarige Bosschenaar een glas in zijn gezicht, die daarbij een blauw oog opliep. De Bosschenaar had de vrouw op haar vervelende gedrag aangesproken, waarna zij gooide. Zij is voor verhoor ingesloten

Man dreigt met bijl

Uden - De politie heeft zondagmiddag op de Lambertusstraat in Uden een 37-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man zou kort daarvoor zijn voormalige huisbaas bij diens woning aan de Pastoor van Doornstraat in Uden hebben bedreigd met de bijl. De verdachte verkeerde in de veronderstelling dat er nog dingen in de woning lagen die van hem waren. De verdachte is aangehouden en de bijl is inbeslaggenomen.

Kerstboom in brand

Veghel - Op kerstavond is in de keuken van een woning aan de Scheifelaar in Veghel een kerstboom in brand gevlogen. De bewoners wisten de brand zelf te blussen. De ambulance kwam uit voorzorg terplaatse omdat mensen veel rook in hadden geademd. De brandweer heeft het huis belucht vanwege de grote rookontwikkeling. De brand is vermoedelijk ontstaan door waxinelichtjes die onder de boom stonden. Er raakte verder niemand gewond.

Verdachte woninginbraak aangehouden

Veghel - In de nacht van zondag op maandag troffen agenten op het Stadhuisplein in Veghel een 19-jarige inwoner uit die plaats aan die zich verdacht gedroeg. Bij het zien van de politie probeerde hij iets in zijn zak weg te moffelen. Bij nader onderzoek bleek dat hij o.a. een aantal pasjes bij zich had die kort daarvoor uit een woning aan de Hoofdstraat waren ontvreemd. De man is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Fietser onder invloed gewond

Oss - Zondagmiddag is een 66-jarige aangeschoten Ossenaar op de Kortfoortstraat in Oss ten val gekomen en gewond geraakt. De man maakte een stuurfout en belandde daarbij op het asfalt. Hij is met letsel aan zijn ribben per ambulance overgebracht naar het Bernhoven ziekenhuis in zijn woonplaats.

Politie vangt man op op kerstavond

Boxmeer - Agenten troffen op kerstavond op het station aan de Stationsweg in Boxmeer een 36-jarige man uit Eindhoven aan die het even niet meer zag zitten. De man, bepakt en bezakt, had geen onderdak en had door gebeurtenissen uit het verleden vervelende herinneringen aan deze periode. Agenten namen hem conform de kerstgedachte mee naar het bureau en gaven hem koffie. Verder regelden zij onderdak voor de hem.



Laatst gewijzigd 25-12-2006 15:02 | © Politie Brabant-Noord