Persberichten Binnensticht, 12.45 uur

Utrecht, 26-12-2006

Inbrekers aangehouden

ZEIST Twee Zeistenaren van 17 en 18 jaar zijn eerste kerstdag aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Crosestein. Omstreeks 19.50 uur kwamen meldingen bij de politie binnen dat drie personen zich verdacht ophielden in de wijk. Agenten troffen aanvankelijk geen personen aan, maar wel goederen waaronder een navigatiesysteem - die kennelijk waren klaargelegd. De goederen bleken afkomstig uit een woning waar was ingebroken. Agenten postten in de buurt en konden geruime tijd later de twee verdachten aanhouden toen zij de goederen wilden ophalen. De Zeistenaren zijn in verzekering gesteld.

Jongen met mes aangehouden

ZEIST Een 17-jarige jongen uit Zeist is in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 december aangehouden omdat hij met een mes liep te zwaaien. Surveillerende agenten werden omstreeks 06.15 uur aangesproken op de 2e Dorpsstraat dat de jongen met het mes had gezwaaid en het wapen vervolgens in zijn binnenzak had gestoken. De agenten troffen het mes bij fouillering aan en namen het in beslag. In overleg met de vader van de jongen wordt bekeken hoe deze zaak wordt afgedaan.

Collecteren zonder vergunning

ZEIST Twee mannen, een 55-jarige uit Den Haag en een 37-jarige uit Luttelgeest, zijn zaterdag aangehouden omdat zij op Hoog Kanje collecteerden zonder vergunning. De mannen collecteerden namens de Stichting van de Familieleden in Iran. Zij spraken het publiek aan over de mensenrechtensituatie in Iran en lieten belangstellenden acceptgirokaarten ondertekenen. Twee personen die het kennelijk niet vertrouwde belden de politie. De collectanten kregen uiteindelijk een bekeuring omdat ze niet over een vergunning beschikten om in Zeist te collecteren. De politie stoet een onderzoek in naar de stichting.

Wietplantage aangetroffen

ZEIST In een woning aan de Laan van Vollenhove is zaterdag 24 december een wietplantage aangetroffen met circa 350 planten. De huurder van de woning, een 35-jarige man uit Nieuwegein, was de dag ervoor, op 23 december, aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van betrokkenheid bij een hennepplantage aan de Voorstraat in Vianen. Die werd op 12 december aangetroffen.

De hennepplantage in Zeist werd ontmanteld en alle apparatuur werd in beslag genomen. Tevens bleek sprake van diefstal van stroom.