Persberichten Lekstroom, 12.45 uur

Utrecht, 26-12-2006

Onder invloed

LOPIK- Een 26-jarige man uit Lopik is aangehouden voor rijden onder invloed.

Surveillerende agenten zagen dat de man 24 december omstreeks 02.10 uur stond te wildplassen op de Rolafweg noord, daarna wankelend naar zijn auto liep, instapte en wegreed. Hij moest stoppen en blazen, had te veel gedronken en werd aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 570 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Niet zon slimme acrobaat

NIEUWEGEIN Omdat een 13-jarige jongen uit Nieuwegein zijn middelvinger opstak tegen passerende agenten, belandde hij als verdachte van heling op het politiebureau.

De jongen fietste op eerste kerstdag omstreeks 14.10 uur op zijn achterwiel op de Batauweg en kreeg het voor elkaar om gelijktijdig zijn middelvinger op te steken naar surveillerende agenten. Die spraken de jongen aan op zijn gedrag. De jongen gaf aan dat hij door vriendjes was uitgedaagd en dat hij het niet zo kwaad bedoelde. De agenten zagen tijdens het praatje dat het framenummer uit de fiets waarop de jongen zijn kunsten vertoonde was geslepen, wat mogelijk op diefstal duidt. De fiets is voor onderzoek in beslag genomen en de jongen is aangehouden op verdenking van heling. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Brand in woning

NIEUWEGEIN In een woning aan de Sonatelaan heeft in de nacht van 24 op 25 december brand gewoed. De oorzaak van de brand is in onderzoek.

Omstreeks 03.30 uur brak brand uit in de tussenwoning. Buren moesten tijdelijk hun woning uit en de brandweer bluste de brand. De bewoners bleken niet thuis te zijn. Omdat niet direct duidelijk is geworden wat de brand heeft veroorzaakt, stelt de politie een onderzoek in. Personen die informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn, wordt verzocht te bellen met het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Babbeltruc

NIEUWEGEIN Een bejaarde dame is zaterdag 23 december slachtoffer geworden van een babbeltruc.

De politie kreeg de melding dat een 82-jarige bewoonster van het Herwijnenplantsoen van Nieuwegein bestolen was van haar bankpas. Omstreeks 20.00 uur belden een man en vrouw (circa 20 jaar oud) bij haar aan. Het tweetal verschaften zich met een smoes toegang tot de woning en vertrokken even later weer. Ongeveer een half uur later kreeg de vrouw telefoon van de bank; haar bankpas was gevonden en de bank wilde haar pincode hebben om de pas te blokkeren. De vrouw was goed van vertrouwen en trapte in de babbaltruc. Later realiseerde zij zich dat ze slachtoffer was geworden en schakelde ze de politie in.

De politie waarschuwt voor deze babbeltrucs. Laat onbekenden niet uw woning binnen en geef nooit uw pincode aan anderen. Wordt u benaderd met een vreemde smoes en wordt naar uw bankpas of pincode gevraagd, schakel dan de politie in.

Brandstichting

NIEUWEGEIN Vijf jongens uit Nieuwegein, in de leeftijd van 13 tot 15 jaar oud, zijn vrijdagavond aangehouden voor het maken van een vuur bij een school aan de Julianaweg.

Een leerkracht van de school liep omstreeks 20.45 uur het schoolplein op en betrapte een groep jeugd die brand aan het stichten was bij de voordeur van de school en op het schoolplein. De jongens namen snel de benen en de leerkracht bluste samen met een toegesnelde collega het vuur met een emmer water. De collega vatte vijf jongens in de kraag en schakelde de politie in. Die heeft de jongens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn verhoord, hun ouders zijn in kennis gesteld en proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeersongeval

EVERDINGEN Op de Diefdijk heeft zaterdagmiddag 23 december een ongeval plaatsgevonden waarbij een automobilist met zijn auto van de dijk afreed en gewond raakte.

De politie kreeg omstreeks 14.40 uur de melding van het ongeval. De 36-automobilist uit Leerdam passeerde een tegemoetkomende tractor en hield waarschijnlijk niet genoeg rechts. De buitenspiegel van de auto raakte de tractor en door de aanrijding raakte de automobilist de macht over het stuur kwijt. Hij reed de dijk af en sloeg over de kop. Hij kon zelf uit de auto komen en werd opgevangen door omwonenden. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse en onderzocht de man. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, maar hoefde daar niet te worden opgenomen.