Persberichten stad Utrecht, 12.50 uur

Utrecht, 26-12-2006

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Een 18-jarige man uit Utrecht is op eerste kerstdag op heterdaad betrapt bij een woninginbraak.

Een bewoner van de C. van Maasdijkstraat belde omstreeks 23.40 uur de politie. Hij zag dat een onbekende een woning probeerde binnen te komen. De gewaarschuwde agenten waren er snel bij en zagen dat een man zich uit de voeten probeerde te maken. Hij kon in de kraag worden gevat en is aangehouden. De 18-jarige Utrechter was waarschijnlijk via een naastgelegen poort via een dak van een schuurtje bij de achterzijde van de woning uitgekomen en had daar geprobeerd binnen te komen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Dankzij een getuige is op eerste kerstdag een verdachte van woninginbraak aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 22.55 uur de melding dat in de Bucheliusstraat een woninginbraak had plaatsgevonden. Een getuige had kort daarvoor geluiden gehoord, nam poolshoogte en betrapte één van waarschijnlijk meerdere verdachten terwijl deze uit een raam sprong. De getuige zette de achtervolging in en hield samen met de agenten een 21-jarige verdachte uit Utrecht aan. Hij is ingesloten voor verhoor. Bij de woning werd inbrekerswerktuig aangetroffen en veilig gesteld voor onderzoek. Een onderzoek naar overige verdachten is ingesteld.

Diefstal uit auto

UTRECHT Op de Lamerislaan zijn vier jongens uit Utrecht, van 14 en 15 jaar, aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto.

De politie kreeg op eerste kerstdag omstreeks 16.15 uur de melding dat vier jongens in een aan de Lamerislaan geparkeerde auto hadden ingebroken en er op de fiets vandoor waren gegaan. Een getuige voorzag de politie van signalementen en agenten zagen vier jongens fietsen op de Eykmanlaan. Ze zijn aangehouden en verhoord op het politiebureau. Ook zijn hun ouders in kennis gesteld.

Verkeersongeval

UTRECHT Op het Willemsplantsoen is op eerste kerstdag een voetganger aangereden door een automobilist.

De politie kreeg omstreeks 16.00 uur de melding dat een vrouw was aangereden en gewond was geraakt. Het bleek dat een 21-jarige bestuurder uit Den Haag over de Catharijnesingel in de richting van de Mariaplaats reed. Net voorbij de kruising met de Sterrenbos stak de 27-jarige vrouw uit Utrecht via de middenberm de weg over. Omdat de automobilist even was afgeleid, zag hij de vrouw niet oversteken. Hij kon haar niet meer ontwijken. De vrouw is met mogelijk hoofd- en heupletsel per ambulance naar het UMC vervoerd.

Onder invloed

UTRECHT Met 840 ug/l in zijn lichaam is een 37-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden achter het stuur van zijn auto. De man werd op eerste kerstdag omstreeks 05.00 uur betrapt op de Oudegracht. Hij was al eerder gezien en agenten waarschuwden de man om niet te gaan rijden. Dit advies sloeg hij in de wind met het gevolg dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT Op de Rijksstraatweg is een 46-jarige man uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd op eerste kerstdag gecontroleerd omstreeks 05.55 uur en had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau blies hij 570 ug/l en bleek ook dat zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd wegens rijden onder invloed. Proces-verbaal is opgemaakt..

Bellen leidt tot aanhouding

UTRECHT Dankzij een buurtbewoner van de Huize de Geerlaan die naar de politie belde om een verdachte situatie door te geven, is uiteindelijk een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden.

De getuige zag omstreeks 22.30 uur jongens staan die hij eerder die avond ook al in een tuin had zien staan. De jongens waren toen bij een huis naar binnen aan het gluren. De getuige belde de politie en die zocht naar de jongens. Op de Huize de Geerlaan zagen agenten een groepje jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden en de jongens zetten het op een lopen bij het zien van de agenten. Een 19-jarige man uit Utrecht kon op de Wickenburglaan in de kraag worden gevat. Hij voldeed aan het signalement van een woninginbreker die eerder die avond, omstreeks 20.00 uur, op de Julianalaan was overlopen en ontkomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Woninginbreekster overmeesterd

UTRECHT Zondag 24 december hebben buurtbewoners van de Groenmarktstraat een 35-jarige woninginbreekster uit Nieuwegein aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 18.45 uur de melding dat buurtbewoners boven op een verdachte van een inbraak in een flatgebouw waren gaan zitten om haar aan de politie over te kunnen dragen. Ze was even daarvoor betrapt toen ze met handschoenen aan en met een zaklamp in een afgesloten appartementencomplex op dievenpad was gegaan. De getuigen probeerden de tegenstribbelende vrouw in bedwang te houden en schakelden de politie in. Ze is door agenten overgenomen en ingesloten voor verhoor.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Beveiligingsmedewerkers van een parkeergarage aan het Vredenburg hebben vrijdagavond 22 december een verdachte van autokraak aangehouden.

De verdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, had met een schroevendraaier een auto opengebroken en een autoradio gestolen. Lang kon hij niet genieten van zijn buit, want beveiligingsmedewerkers hielden hem aan en droegen hem over aan de politie. Proces-verbaal is opgemaakt.

Zwaar gewond na aanrijding

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft vrijdag 22 december een aanrijding plaatsgevonden waarbij een 16-jarige jongen uit Utrecht zwaar gewond raakte.

De politie kreeg omstreeks 18.20 uur een melding van de aanrijding. Een 45-jarige automobilist uit Duitsland reed over de Amsterdamsestraatweg uit de richting van Maarssen en sloeg af om een parkeerterrein op te rijden. Op dat moment reed een 16-jarige jongen uit Utrecht met een motorscooter en zonder helm over het fietspad in de richting van Maarssen. Beide bestuurders zagen elkaar kennelijk te laat en konden een aanrijding niet voorkomen. De 16-jarige jongen werd gelanceerd en kwam meters verderop tegen een boom terecht. Twee ambulances kwamen ter plaatse. De jongen is met zwaar hoofdletsel naar het UMC vervoerd. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Gewond bij ongeval

UTRECHT Twee mannen uit Utrecht en Nieuwegein, van 36 en 31 jaar oud, zijn gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijksweg A2.

Zaterdag 23 december omstreeks 06.40 uur kreeg de politie de melding dat ter hoogte van knooppunt Oudenrijn een auto te water was geraakt en dat inzittenden bekneld zouden zitten. Agenten die ter plaatste kwamen troffen twee mannen aan die beiden al uit de auto waren gekropen. De auto stond op zijn kop in de sloot en had geen aanrijding gehad met een ander voertuig. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De mannen hadden geen gordel gedragen en zijn met een forse hoofdwond en pijn in de borst/buik per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Autokraker overmeesterd

UTRECHT Op de Roelantdreef heeft een autobezitter een 45-jarige autokraker uit Utrecht aangehouden en aan de politie overgedragen.

De 25-jarige autobezitter betrapte de Utrechter zaterdag omstreeks 17.05 uur toen hij bezig was met het verwijderen van de autoradio uit zijn auto. Hij overmeesterde de man en schakelde de politie in. Die nam de man, een veelpleger, mee naar het bureau, waar hij is ingesloten. In de tas van de man zaten nog twee autoradios en andere mogelijke buit.