Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Tanja Rijsman 053-4555588

24 december 2006

Bestuurder onder invloed kan rijbewijs inleveren

Deurningen

Zaterdag 23 december omstreeks 20.00 uur krijgt de politie een melding dat aan de Deurningerstraat in Enschede iemand uit een auto is geduwd of gesprongen. De politie stelt een onderzoek in en houdt op de Vliegeveldstraat in Deuringen een 46-jarige Hengeloër aan. Deze man is de bestuurder van de auto waaruit iemand geduwd c.q. gesprongen zou zijn. De man is onder invloed van alcohol en wordt aangehouden. De bestuurder verklaart dat er geen sprake is van een mede-passagier. Van duwen of springen is geen bewijs. De ademanalyse wijst 2 promille uit. Daarnaast blijkt zijn auto niet verzekerd en niet APK gekeurd. De man kan z'n rijbewijs inleveren. Voor alledrie de overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-170428)

Beveiliging controleert op drugs tijdens houseparty

Enschede

Zaterdag 23 december vond aan het Coloseum in Enschede een houseparty plaats. De beveiliging was alert op drugsbezit. In totaal werden zes personen aangehouden en overgedragen aan de politie. Het gaat om een 26-jarige Oldenzaler, een 22-jarige en een 23-jaige Enschedeër, een 17-jarige man uit Overdinkel en een 31-jarige Enschedeër. Het ging om kleine hoeveelheden drugs; cocaïne en xtc-pillen. Na het inleveren van de drugs konden ze met een transactievoorstel huiswaarts. (06-170493)

Bestuurder onder invloed kan rijbewijs inleveren

Enschede

Zondag 24 december omstreeks 3.35 uur houdt de politie aan de Eibergsestraat in Haaksbergen ter controle een bestuurder van een auto staande. De ademtest wijst uit dat de man, een 25-jarige Enschedeër onder invloed is. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,8 promille uit. Wat betekent dat hij z'n rijbewijs kan inleveren. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-170547)

25 december 2006

Kop-staartaanrijding; bestuurder onder invloed

Hengelo

Zondag 24 december omstreeks 17.23 uur vond op de A1 in Hengelo een ongeval plaats. Een 33-jarige bestuurster uit Almelo moet op de rem voor een auto voor haar die plotseling remt. Een 41-jarige bestuurder die achter haar rijdt reageert niet snel genoeg en rijdt haar aan. De vrouw en haar zoontje, die ook in de auto zat, zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht. De 41-jarige bestuurder uit Harfsen bleek onder invloed van alcohol. Hij is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 2 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-170704)

Kerstmiddag Hengelo rustig verlopen; één aanhouding

Hengelo
Zondag 24 december was er in Hengelo de traditionele kerstmiddag. Het was een drukke dag qua publiek. Het was koopzondag en veel kroegen waren uitverkocht. Er deden zich wat kleine akkefietjes voor die door de politie via bemiddeling werden opgelost. Er was één incident met een aanhouding. Omstreeks 19.50 uur kwam de melding van een vechtpartij bij een horecazaak aan de Markt. Ter plaatse bleek dat iemand uit de kroeg was gezet en dat hij bij het verlaten van de kroeg een glas gooide in de richting van de deur. Het glas sloeg stuk waardoor een portier gewond raakte in z'n gezicht. De verdachte werd even later aangehouden. Het betrof een 23-jarige man uit Hengelo. Hij is ingesloten. (06-170726)

Eenzijdig ongeval; bestuurder onder invloed

Goor
Zondag 24 december omstreeks 22.11 uur krijgt de politie de melding van een aanrijding op de Iependijk in Goor. Ter plaatse treffen ze een personenauto dwars over de weg. Dan blijkt dat de bestuurder van de auto, een 51-jarige man uit Goor, onder invloed is van alcohol. Hierdoor had hij z'n auto niet meer onder controle. Op de Lindelaan botste hij tegen een vluchtheuvel. Op de Iependijk kwam hij dwars op de weg te staan. De man is aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse wees 2,6 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-170763)

Kop-staartbotsing; bestuurder onder invloed

Enschede
Maandag 25 december omstreeks 00.50 uur vond aan de Oldenzaalsestraat in Enschede een aanrijding plaats. Het ging om een kop-staartbotsing. Een van de bestuurders een 60-jarige Enschedeër bleek onder invloed van alcohol. De man werd voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,5 promille uit. Z'n rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-170793)

Joyriding loopt verkeerd af

Almelo

Maandag 25 december omstreeks 3.20 uur treft de politie op de Wierdensestraat in Almelo een zwaar beschadigde auto met daarbij twee jongelui. Onderzoek wijst uit dat het tweetal, 16- en 17-jarige jongens uit Rijssen, de auto van de vader van de 16-jarige jongeman 'geleend' hebben om een ritje te maken. Tijdens het rijden verloor de 17-jarige jongeman de macht over het stuur. Hij botste tegen een boom en een lantaarnpaal. De beide jongeren zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. (06-170805)

26 december 2006

Brute overval

Enschede

Een 54-jarige Hengeloër werd maandag 25 december slachtoffer van een brute overval. De man stond omstreeks 6.00 uur aan de Wenninkgaarde in Enschede te wachten op een taxi. Op dat moment komen er vanuit de richting spoorwegovergang en de Molenstraat vier jongens aanlopen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar oud. Eén van hen grist bij het passeren van het slachtoffer een tas uit z'n handen. Als het slachtoffer achter hem aangaat en de tas terugvraagt krijgt hij een vuiststoot in z'n gezicht waardoor hij bewusteloos raakt. De vier jongemannen gaan er vervolgens vandoor. Een getuige ziet dan dat er even later een persoon voorbijkomt die iets uit de zakken van het slachtoffer haalt. Vervolgens wordt het slachtoffer getrapt en geslagen. Het slachtoffer komt bij bewustzijn en meldt zich omstreeks 6.10 uur bij een horecazaak aan de Oude Markt waar hij die avond gewerkt heeft. Hij heeft ernstige verwondingen in z'n gezicht en wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht op de plaats delict. Ook is er een buurtonderzoek gehouden. De politie verzoekt getuigen om zich te melden dat kan via het nummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (06-170811)

Verdachte personen aangehouden

Enschede

Maandag 25 december omstreeks 23.40 uur houdt de politie aan de Kanaalstraat in Enschede drie verdachten aan. Het gaat om twee mannen van 22 jaar en een van 23 jaar, alledrie afkomstig uit Enschede. De heren bevinden zich op een bedrijventerrein en hebben inbrekerswerktuigen bij zich. De mannen zijn meegenomen naar het bureau waar ze voor verhoor zijn ingesloten. (06-170960)

Bestuurder onder invloed is rijbewijs kwijt

Almelo

Dinsdag 26 december omstreeks 00.30 uur verleent een 23-jarige Almeloër op de Elsboerlaan in Almelo geen voorrang aan een politieauto. Deze manoeuvre is aanleiding om de bestuurder staande te houden. Hij blijkt onder invloed van alcohol. Hij wordt aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,5 promille uit. Hij werd in september van dit jaar ook al aangehouden voor rijden onder invloed. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-170960)


---- --