Twee kinderen overleden bij brand

MAARSBERGEN - Bij een brand op het terrein van een boerderij aan de Rottegatsteeg zijn in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 december twee kinderen om het leven gekomen. Het gaat om de 13-jarige zoon des huizes en een 14-jarige vriend uit Woudenberg. Beiden lagen in een caravan te slapen. Omstreeks 03.50 uur kreeg de politie een melding van de brand. Agenten die ter plaatse kwamen zagen dat enkele grote hooibalen in brand stonden. De caravan stond daar direct achter. Bluswerkzaamheden van de brandweer kwamen te laat voor de slachtoffers. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Dronken man aangehouden voor vernieling

VEENENDAAL - Een 25-jarige Veenendaler is in de nacht van zondag 24 op maandag 25 december aangehouden wegens vernieling van een ruit van zijn buren. Omstreeks 04.40 uur kreeg de politie een melding dat vernielingen werden aangericht op de Wageningselaan. Agenten troffen de verdachte aan. Deze bleek te beschonken om te kunnen verhoren. Hij werd ingesloten op het bureau. Toen hij was ontnuchterd, bleek de man zich niets te kunnen herinneren. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

BARNEVELD - Agenten van de Verkeerspolitie Utrecht hebben zaterdag 23 december het rijbewijs van een 36-jarige man uit Terschuur ingevorderd. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 183 kilometer per uur over de A30 ter hoogte van Barneveld, waar een snelheidslimiet geldt van 120 kilometer per uur.

De agenten controleerden in de regio Utrecht, en stuitten daarbij omstreeks 12.30 uur op de automobilist uit Terschuur. Bij de snelheidsmetingen met behulp van een onopvallend videovoertuig haalde de man een piek van 201 kilometer per uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zeven mannen aangehouden na ruiten ingooien

VEENENDAAL - De politie heeft in de nacht van eerste op tweede kerstdag zeven mannen uit Veenendaal aangehouden wegens vernielingen en een bedreiging.

Omstreeks 03.45 uur kreeg de politie via de horecafoon een melding van een conflict in een horecagelegenheid aan de Prins Bernhardlaan. Daar zou een 21-jarige man dreigementen hebben geuit nadat hij was aangesproken op een rekening die al geruime tijd openstond. Vervolgens was hij vertrokken.

Een kwartier later, rond 04.00 uur, kwam bij de politie een melding binnen dat van een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat ruiten werden ingegooid. De 21-jarige man werd hiervoor verantwoordelijk gehouden door vijf mannen in de leeftijd van 21 tot en met 40 jaar. De politie waarschuwde hen niet voor eigen rechter te gaan spelen.

Tien minuten later, omstreeks 04.10 uur, kreeg de politie meldingen dat de ruiten van een woning aan de Dissel werden vernield. Agenten troffen de vijf mannen voor de woning aan en hielden hen aan. Ook de 21-jarige verdachte van bedreiging en vernieling in de Hoofdstraat werd daar aangehouden, evenals een 52-jarige medeverdachte van deze vernieling. Allen zijn ingesloten voor verhoor.

Alcoholcontrole

VEENENDAAL - In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 december heeft de politie een alcoholcontrole gehouden door heel Veenendaal. In totaal zijn 35 blaastesten afgenomen. Drie bestuurders werden aangehouden, onder wie een 39-jarige automobiliste uit Veenendaal. Omstreeks 01.00 uur moest de vrouw op de Duivenwal blazen bij een routinecontrole. De agenten roken een alcohollucht, maar de vrouw slaagde er niet in de blaastest te voltooien. Bij de ademanalyse op het bureau bleek dat ze een alcoholgehalte had van 685 ug/l. Ze moest haar rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Openlijk geweld tegen ruiten

AMERONGEN - Wegens openlijke geweldpleging tegen vijf ruiten van een pand aan de Industrieweg Noord, zijn zaterdag 23 december drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Amerongen, een 20-jarige man uit Elst en een 18-jarige man uit Rhenen. Een getuige hoorde omstreeks 22.00 uur glasgerinkel, zag de verdachten lopen en belde de politie. Die wist de drie op zijn aanwijzingen aan te houden. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.