Politie Haaglanden

Haagse Kinderen bekennen sterretjesbranden
Den Haag - De twee portiekbranden aan de Doldersestraat en de Bilthovenselaan op zondag 24 december zijn veroorzaakt door drie kinderen van acht, negen en dertien jaar. Een van de kinderen vertelde 's avonds aan tafel aan zijn vader het verhaal van de sterretjes. Zijn vader reageerde direct en belde de politie en verklaarde wat er was gebeurd. Uit onderzoek bleek dat zijn zoontje betrokken was geweest bij de brand aan de Bilthovenselaan. Het jongetje had samen met twee andere kinderen uit de wijk brandende sterretjes in een brievenbus gestopt zonder zich te realiseren wat daarvan de gevolgen konden zijn. Dat bleek pas naderhand. Beide woningen werden door rookschade zwaar beschadigd. Ondergelegen woningen raakten eveneens beschadigd. De bewoners van de Doldersestraat werden ondergebracht in een hotel. De bewoners van de Bilthovenselaan en andere gedupeerden werden bij familie ondergebracht. De drie kinderen werden maandag 25 december aan het bureau gehoord en mochten na verhoor weer met hun geschrokken ouders mee naar huis. Na overleg met de jeugdofficier wordt in de loop van de week bepaald wat er met de kinderen gaat gebeuren.

Donkere avond voor Kerst
Den Haag - Dat moeten twee 24-jarige Hagenaars op kerstavond om 22.15 uur gedacht hebben. Zij besloten daar wat aan te doen. Beide mannen verbraken een ruit van een lampenwinkel aan de Wagenstraat en namen een lamp mee. Surveillerende politieagenten zagen de mannen met de lamp lopen waarna zij hen aanhielden.

Stoute hond
Den Haag - Een 58-jarige vrouw uit Den Haag raakte Eerste Kerstdag om 10.20 uur onbedoeld buitengesloten door toedoen van haar hond. De vrouw pakte iets op het balkon en de hond wist kennelijk het slot van de balkondeur dusdanig te bewerken dat de vrouw niet meer naar binnen kon. De brandweer moest er aan de pas komen om de verkleumde vrouw met een hoogwerker van het balkon te bevrijden. Het hondje moest voor straf in de bench.

Inbreker aangehouden
Den Haag - Bewoners van de Noordzijde meldden op Tweede Kerstdag om 02.00 uur dat zij krakende geluiden in de keldergang hoorden. Politieagenten die een onderzoek instelden zagen een 22-jarige Hagenaar hard weg rennen. Nadat de man was achterhaald bleek dat hij in enkele kelderboxen had ingebroken.

Op heterdaad
Den Haag - Een 21-jarige Hagenaar werd zondag 24 december om 19.45 op heterdaad betrapt bij een autokraak. Politieagenten zagen op de Zinkwerf een vrachtwagen staan waarvan de ruit verbroken was. In de vrachtwagen troffen zij de 24-jarige man aan die zojuist de vrachtwagen had opengebroken.

Oplichting met nieuwjaarskaartjes
Leidschendam-Voorburg - Vijf jongeren (11-14 jaar) probeerden Eerste Kerstdag met valse kerst-nieuwjaarskaartjes bewoners van de Kastenring te misleiden. De jongeren belden aan en gaven zich uit voor bezorger van folders. Een van de bewoners vertrouwde het niet en belde de politie. In de omgeving werden de nepbezorgers aangehouden. Zij hadden circa 20 euro aan fooien opgehaald. Dat geld is in beslag genomen. De jongeren kregen een Halt-verwijzing.

Man beroofd door dertien verdachten
Leidschendam-Voorburg - Een 22-jarige inwoner uit Leidschendam werd Tweede Kerstdag om 04.50 uur op het Da Costaplein berooofd van zijn GSM en portemonnee. De jongeren (15 tot 18 jaar en hoofdzakelijk woonachtig in Den Haag) sloegen de 22-jarige meerdere malen waarbij de man zijn arm brak. Politieagenten die snel ter plekke waren wisten de groep te achterhalen waarna zij werden ingerekend. In de directe omgeving werd de GSM van de man op straat terug gevonden.

Verzet na controle
Rijswijk - Twee mannen (22 en 29 jaar) wisten kerstavond om 17.45 uur een aanhouding van een 28-jarige Hagenaar te voorkomen. De 28-jarige moest vanaf de Koopmanstraat mee naar het bureau vanwege een openstaande bekeuring. De 22-jarige Hagenaar en de 29-jarige Delftenaar belemmerden fysiek de agenten in hun werk en wisten te bewerkstelligen dat de man kon ontkomen. Om de orde te herstellen moesten agenten beide verdachten pepperen. De 28-jarige wist in het tumult te ontkomen. De politie kent zijn identiteit.

Fietser zwaar gewond bij aanrijding
Naaldwijk - Een 55-jarige fietser raakte zondag 24 december om 12.40 uur zwaar gewond bij een aanrijding op de Middel Broekweg. De man fietste de kruising met de Tiendweg over en werd aangereden door een automobilist (leeftijd onbekend). Het slachtoffer werd met rugletsel vervoerd naar een ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek dat de man een gescheurde rugwervel heeft en voorlopig in het gips (gipscorset) moet teneinde volledig te kunnen herstellen.

Politie zoekt getuigen ongeval
Poeldijk - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een aanrijding op zondag 24 december om 15.30 uur. Een 43-jarige automobilist uit Wateringen rijdt vanaf de Voorstraat richting de Monsterseweg en steekt daarbij de Nieuweweg rechtdoor over. Vanuit tegenovergestelde richting komt een 39-jarge automobilist uit Polen die nog voor de 43-jarige man linksaf slaat de Nieuweweg op richting Den Haag. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Onduidelijk is wie van de bestuurders het rode licht heeft genegeerd of een andere verboden manoeuvre heeft uitgevoerd. Heeft u de aanrijding zien gebeuren, bel dan met de politie in het Westland via 0900-8844.

Bewoners grijpen woninginbreker
Kwintsheul - Dankzij zeer accuraat optreden van buurtbewoners van de Laan Hertewijk konden politieagenten Eerste Kerstdag om 19.15 uur een 46-jarige Hagenaar aanhouden. De man brak bij een woning in en werd daarbij overlopen door de 78-jarige bewoonster. Buren van het slachtoffer wisten de man te overmeesteren en droegen hem over aan de politie. Uit de zakken van de man viste de agenten enkele sieraden die hij had gestolen. De man zit nog vast en wordt dinsdag 27 december voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Inbraak leidt tot hennepvangst
Delft - Een melding van een woninginbraak op Eerste Kerstdag om 04.20 uur aan de Van Almondestraat leidde politieagenten naar een hennepkwekerij. Voor de deur van de woning troffen politieagenten hennepresten aan. Een getuige meldde de agenten dat drie mannen waren weggereden met een auto. Na onderzoek troffen zij die auto aan voor een woning aan de Argentiniëstraat. In de woning, die de agenten openbraken, troffen zij negen zakken met hennep aan die vermoedelijk uit de woning aan de Van Almondestraat waren weggenomen. De auto waarmee de 'buit' was vervoerd werd eveneens in beslag genomen. De hennepkwekerij aan de Van Almondestraat werd ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoners van beide woningen.

Verkeerde wijk
Zoetermeer - Twee jongens (14 en 15 jaar) uit Zoetermeer probeerden zondag 24 december om 14.20 uur met valse nieuwjaarskaartjes geld van bewoners van de Antooon Coolenhove af te troggelen. Zij belden echter aan bij de oorspronkelijke bezorger, en 13-jarige Zoetermeerder, aan. Die zag zijn nieuwjaarsfooi al in rook opgaan en belde direct de politie. De agenten wisten de jonge oplichters op de Amerikaweg te achterhalen. De zes euro buit moesten zij afstaan.

Deze pagina is nog niet aanwezig.........
Terug