Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 26 december 2006

Zaanstreek-Waterland, 26-12-2006

Getuigen gezocht overval woning

Volendam, zaterdag 23 december, 20:00 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een echtpaar in een woning aan het Hermesplantsoen in Volendam. Twee mannen, waarvan ten minste één gewapend met een vuurwapen, drongen de woning van de 60-jarige Volendammers zaterdagavond rond acht uur binnen. De slachtoffers werden boven vastgebonden en de daders doorzochten de woning en verdwenen vervolgens met een geldbedrag en sieraden. De Centrale Recherche verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Brandblusser en bijl inbeslaggenomen

Wormerveer, 23 december 2006, 05:42 uur

De politie heeft op het station Wormerveer van een 28-jarige man een brandblusser en bijl inbeslaggenomen waarmee hij vermoedelijk een 20-jarige man uit Zaanstad wilde bedreigen. Een surveillerende motoragent zag dat de 28-jarige spullen onder zijn kleding verborgen hield en vroeg de man deze te tonen. Een brandblusser en een bijl kwamen tevoorschijn. Ter plekke verklaarde de verdachte ruzie te hebben gekregen met een groepje jongens bij het station en de spullen bij zich te dragen voor het geval hij bedreigd zou worden. Het groepje jongens verklaarde reeds woordelijk te zijn bedreigd door de verdachte. De Wormerveerder, die onder invloed van alcohol verkeerde, is na verhoor ingesloten.

Verdachte veinst bewusteloosheid

Purmerend, 24 december 2006, 03:06 uur

Op de Koemarkt heeft de politie een 18-jarige Purmerender aangehouden die door het lint was gegaan en uit wilde halen naar een portier van een horecagelegenheid. Op het moment dat de politie arriveerde zaten twee portiers op de verdachte om hem in bedwang te houden. De man werd overgedragen aan de politie. De man ging weer door het lint toen hij te horen kreeg dat hij meegenomen zou worden naar het bureau op verdenking van openbare dronkenschap en bedreiging van de portier. Meerdere agenten waren nodig de man onder controle te krijgen. Nadat hij was geboeid leek hij buiten bewustzijn te zijn. Direct werd een ambulance gebeld, maar de man bleek niets te mankeren. Op het moment dat hij de politiewagen in moest begon de verdachte te schreeuwen en wild om zich heen te schoppen. De Purmerender is in een cel opgesloten.

Glas in gezicht

Monnickendam, 24 december 2006, 00:43 uur

In een horecagelegenheid aan de Brugstraat is een 31-jarige Monnickendammer aangehouden op verdenking van mishandeling van een 21-jarige plaatsgenoot. De 31-jarige man verklaarde zich geërgerd te hebben aan het groffe taalgebruik van de 21-jarige man en hem daarover te hebben aangesproken. Vervolgens zou de 31-jarige een duw hebben gekregen, waarop hij reageerde door met een glas in het gezicht van zijn dorpsgenoot te slaan. De 21-jarige man is daarvoor in het ziekenhuis behandeld. De verdachte is na verhoor in verzekering gesteld.

Jonge autovernielers aangehouden

Wormer, 25 december 2006, 01:06 uur

Dankzij een alerte getuige heeft de politie twee autovernielers van 16 en 17 jaar uit Wormer aangehouden wegens het vernielen van autospiegels. Een getuige fietste achter de jongens en zag dat ze autospiegels stuktrapten. De 52-jarige man uit Spijkerboor hield de jongens staande tot de politie kwam. De eigenaren van de beschadigde auto's zijn door de politie van de vernielingen in kennis gesteld. De jongens zijn aangemeld bij het Client-Volgsysteem Jeugdcriminaliteit. Via die CVS-JC volgen politie, Raad voor de Kinderbescherming en het Openbaar Ministerie een jeugdige om te zien of de straf/ maatregel die wordt opgelegd ook het gewenste resultaat heeft gehad en of er misschien nog iets anders nodig is.

Dronken automobilist rijdt door middenberm

Purmerend, 25 december 2006, 20:49 uur

Op de Eufraatlaan is een 57-jarige Purmerender aangehouden wegens rijden onder invloed. Een surveillerende agent zag een automobilist een bocht te ruim nemen en een middenberm raken. De agent keerde zijn auto en volgde de automobilist die slingerend zijn weg vervolgde en op de Eufraatlaan door de middenberm reed. De agent hield hem aan en liet de verdachte blazen. De blaastest liet zien dat de man 6 keer zoveel gedronken had dan is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vrouw slaat ruiten in

Zaandam, 26 december 2006, 00:40 uur

De politie heeft een 20-jarige Zaandamse aangehouden op verdenking van het ingooien van diverse voordeurruiten van woningen aan de Rosmolenstraat. Bewoners werden opgeschrikt nadat zij glasgerinkel van hun voordeur hoorden en belden de politie. De Zaandamse werd even verderop aangehouden en verklaarde op het politiebureau dat ze ruzie had gekregen met haar vriend, die op het moment van de vernielingen naast haar liep. Uit boosheid zou ze met haar handtas de ruiten hebben stukgemaakt. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en de schade wordt op haar verhaald.