Verzamelpersbericht 2e kerstdag

's-Hertogenbosch, 26-12-2006

Verdachte vernielingen aangehouden

s-Hertogenbosch Maandagavond heeft de politie op de Havenstraat in s-Hertogenbosch een 25-jarige inwoner uit Vlijmen aangehouden voor het plegen van vernielingen. De man gooide de ruiten van een kantoorpand aan de Havenstraat in en beschadigde een geparkeerde auto. Verder ontstond er schade aan het interieur van het kantoor. De verdachte kon met behulp van een voorbijganger door de politie worden aangehouden. Het is nog onduidelijk wat het motief van de man was.

Taxichauffeur aangehouden

Elshout De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 21-jarige taxichauffeur uit Drunen aangehouden voor poging tot doodslag op een 23-jarige vrouw uit Heusden. De vrouw maakte deel uit van een groep mensen die met een taxibusje uit Loosbroek waren gekomen. Nadat aan de chauffeur was gevraagd iemand in Nieuwkuijk af te zetten rekende de chauffeur daar een extra bedrag voor. Er ontstond onenigheid over de betaling daarvan. De chauffeur probeerde daarna volgens getuigen de vrouw in de berm van de Mayweg in Elshout aan te rijden. De vrouw kon zich ternauwernood in veiligheid brengen. De verdachte is in de woning van zijn ouders in Drunen aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Tankstation tweede keer overvallen

s-Hertogenbosch Dinsdagmorgen is een tankstation aan de van Grobbedoncklaan in s-Hertogenbosch voor de tweede keer overvallen. Eerste kerstdag werd het station s-morgens vroeg overvallen, vandaag was dat weer het geval. Ook deze keer was de overvaller gewapend en is er geld weggenomen. De technische recherche heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De politie onderzoekt de zaak, zij vermoedt dat het om dezelfde dader gaat.

Man gewond bij ongeval

Liempde Maandagavond is een 49-jarige inwoner uit Liempde door nog onbekende oorzaak op de Vleutstraat in zijn woonplaats met een auto tegen een boom gereden. Het slachtoffer is per ambulance met nekletsel overgebracht naar het Catharinaziekenhuis in Eindhoven.

Udenaar aangehouden vernieling winkelruit

Uden In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie op de Nieuwe Markt in Uden een 21-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor vernieling. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een etalageruit van een damesmodezaak te hebben vernield. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Thuishulp aangehouden voor diefstal geld

Oss De politie heeft maandagavond in een woning aan de Singel 1940-1945 in Oss een 25-jarige thuishulp uit Antwerpen aangehouden voor diefstal van een 72-jarige bewoner. De man had ontdekt dat deze hulp al een aantal malen geld uit zijn portemonnee weg had genomen. Hij waarschuwde de politie. Gisterenavond bleek de vrouw opnieuw geld te hebben ontvreemd. De vrouw nam het geld weg als zij de man kwam verzorgen. Zij is voor nader onderzoek ingesloten.

Huiselijk geweld

Cuijk De politie heeft zondagavond een 25-jarige inwoner uit Cuijk in zijn woonplaats aangehouden voor mishandeling van zijn ouders en vernieling. De zoon kreeg ruzie met zijn ouders en viel hen aan. Verder vernielde hij o.a. een ruit van een binnendeur. Daarna verliet hij de woning. De politie heeft hem op straat aangehouden. Door de vernieling van de ruit had hij een verwonding aan zijn hand, die in het Maasziekenhuis is gehecht. De verdachte is ingesloten.

Baldadigheid

Cuijk De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee jongeren uit Cuijk ( 20 en 21 jaar oud Cuijk) en één jongen uit Vianen NB(16 jaar oud) aangehouden als verdacht van het in brand steken van een vuilnisbak. Het drietal fietste bij het horen van de surveillanceauto snel weg, maar werden achterhaald. Proces-verbaal is opgemaakt.