Politie Drenthe

Tweede Kerstdag

Assen, 26-12-2006

Politie onderzoekt auto-inbraken

HOOGEVEEN Zondagnacht is ingebroken in een geparkeerde auto op de Zuidwoldigerweg. Nadat de dader het portierslot had verbroken, is een GSM uit de auto gestolen. De 34-jarige eigenaar, afkomstig uit Zwaagwesteinde, deed aangifte bij de politie. (06-211103)

GASSELTE Maandagavond is ingebroken in een auto in de Kerkstraat. Met een steen is een zijruit ingegooid, waarna een TomTom van de voorruit werd geplukt. De 47-jarige eigenaar uit Muntendam deed aangifte bij de politie. (06-211162)

Autos in brand

GEESBRUG Maandagavond is brand ontstaan in de auto van een 30-jarige man uit Hoogeveen. Hij reed op de Coevorderstraatweg toen de auto begon te roken en even later te branden. De auto is uitgebrand. De oorzaak is niet bekend. (06-211145)

HOOGEVEEN Maandagavond is op Het Roer door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een geparkeerde auto. De brandweer bluste de brand. De 41-jarige eigenaar deed aangifte. (06-211156)

Aangehouden met vuurwerkpistool

ASSEN Maandagnacht troffen agenten tijdens voetsurveillance in Baggelhuizen, na klachten over vuurwerkoverlast, een 21-jarige Assenaar en een 20-jarige vrouw uit Bovensmilde aan. Bij controle bleken zij in het bezit van een vuurwerkpistool te zijn. Beide zijn aangehouden, het pistool is in beslag genomen. De jongeman uit Assen bleek de eigenaar te zijn, hij krijgt een proces-verbaal. (06-211181)

Achterop brandweerauto gebotst; twee gewonden

HOOGEVEEN Maandagavond zijn twee vrouwen gewond geraakt bij een botsing met een brandweerauto. De brandweerauto reed over de Zuidwoldigerweg, op weg naar een brandmelding aan Het Roer. De bestuurder van de brandweerauto remde om linksaf te slaan. Een 66-jarige man uit Hoogeveen, die met zijn personenauto achter de brandweerauto reed, zag dit te laat en botste er achterop. Bij hem in de auto zaten twee vrouwen, die hierbij gewond raakten. Een 27-jarige vrouw uit Hoogeveen werd met nekklachten naar het Bethesdaziekenhuis gebracht, waarop ze na een nacht observatie weer naar huis mocht. Een 26-jarige vrouw uit Oosterbeek mocht na behandeling in het ziekenhuis direct weer naar huis. De auto raakte zwaar beschadigd. (06-211152)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 361280.