Politie Midden- en West Brabant

Persberichten regio MW Brabant (2e kerstdag

TILBURG, 26 december 2006

Politie onderzoekt schietincident in Roosendaal

ROOSENDAAL: Zaterdagavond is omstreeks 20.00 uur in of bij een woning aan de Nieuwe Markt een 30-jarige man uit Middelburg man gewond geraakt bij een schietincident. Het slachtoffer had een schotwond in zijn rechteronderbeen. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal, maar werd de volgende dag weer ontslagen. De verwonding lijkt mee te vallen.

De politie heeft een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Ook is de woning van de 20-jarige vriendin van het slachtoffer aan de Nieuwe Markt op sporen onderzocht. Verder is er onder leiding van de rechter-commissaris en in bijzijn van de officier van justitie een onderzoek in die woning ingesteld. Het slachtoffer gaf wel een eerste verklaring af, maar wilde geen details bekend maken en ook geen aangifte doen. Het sporenbeeld dat de technische recherche heeft aangetroffen geeft de politie wel een indicatie van wat vermoedelijk gebeurd is. De politie wil echter eerst verder onderzoek doen voordat bijzonderheden hierover bekend gemaakt worden. Ook kan de politie nog niet ingaan op de vraag of er zaken bij de zoeking in beslag genomen zijn.

Hennepkwekerij in woning

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft 1^e kerstdag omstreeks 14.20 uur in een woning aan het Narcissenveld in een kruipruimte onder woning een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden circa 250 hennepplanten. De politie heeft één persoon, een 20-jarige man, die in de woning verbleef aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

De politie was naar de woning gegaan in verband met de zoektocht naar een vermiste man, dit op verzoek van een ander politiekorps. Deze man bleek echter niet in de woning te verblijven. De 20-jarige man verklaarde dat hij op de woning paste. Hij gedroeg zich erg zenuwachtig. De agenten roken in de woning een sterke hennepgeur. Ook troffen zij in een slaapkamer twee tassen met natte wietplanten aan. Bij een onderzoek aan de meterkast bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De agenten volgden de bedrading en kwamen toen bij een luik uit. Daar achter bleek zich een hennepkwekerij te bevinden. De politie heeft de plantage ontmanteld.

Vuurwerk vernielt brievenbus

ROOSENDAAL: Eerste kerstdag is omstreeks 20.00 uur op de Nieuwe Markt met zwaar vuurwerk een brievenbus naast het postkantoor opgeblazen. Het vuurwerk was zo krachtig dat een deel van de achterzijde van de brievenbus door het glas sloeg van een ruit van het postkantoor. Tevens sloeg een stuk door het TNT logo dat boven aan de gevel van het postkantoor hing. De agenten vonden stukken van de brievenbus en post tot 20 meter verder op straat. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld maar de daders niet meer aangetroffen.

Man aangehouden na bedreiging

WOENSDRECHT: De politie heeft vannacht de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 01.45 uur in een woning een 48-jarige man aangehouden omdat hij zijn 45-jarige echtgenote in de woning bedreigd had. Het stel had samen met familieleden in de woning kerst gevierd. De verdachte had volgens zijn vrouw circa 8 blikken halve liters bier gedronken. Nadat de familie weggegaan was kregen zij omstreeks 23.10 uur een woordenwisseling die uit de hand liep. De man dreigde zijn vrouw dood te steken. Hierna vernielde hij de ruit van de achterdeur. Vervolgens reed hij weg op zijn bromfiets. Nadat de politie ter plaatse was vertrokken kwam omstreeks 01.20 uur weer een melding binnen. De man bleek te zijn thuis gekomen en had in de woonkamer diverse meubelstukken omgegooid. De politie trof de verdachte in een slaapkamer aan op de bovenverdieping. Aanvankelijk wilde hij vrijwillig meegaan. Plotseling sloeg zijn stemming om, waarna hij probeerde door de ruit van de slaapkamer te springen. De agenten hebben hem daarop aangehouden. Hij is vanmorgen na verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij ontkende de dreigementen te hebben geuit.

Jongeren aangehouden na vernielingen

ROOSENDAAL: Een oplettende getuige heeft vannacht, de nacht van maandag op dinsdag, de politie op het spoor gezet van drie jongemannen 18, 24 en 24 jaar uit Roosendaal die diverse vernielingen hadden gepleegd. De politie kreeg omstreeks 00.20 uur een melding dat op het Roselaarplein bij een warenhuis de lampen boven de voordeuren waren vernield. Even later bleek dat er onder de overkapping een Spartamed in brand gestoken was. Een getuige sprak de agenten aan en gaf de vluchtroute van de daders aan. Hierop troffen de agenten op de Laan van Brabant drie knapen die aan het signalement voldeden. Zij bleken ook in aanmerking te komen voor het vernielen van en brievenbus van een kantoor van een zorgverzekeraar. Bij het onderzoek aan de kleding bleek dat de verdachten vijf strijkers bij hadden. Ook had één van hen een stroomstootwapen. Ze werden ingesloten en zijn vandaag gehoord. Een van de knapen gaf toe dat ze uit baldadigheid de vernielingen hadden gepleegd.

Rijder onder invloed aangehouden

WOENSDRECHT: Vannacht heeft de politie op de A4 omstreeks 02.00 uur tijdens een controle een 30-jarige Helmonder betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 770 ugl. Hij bleek bovendien een recidivist te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij heeft een rijverbod van elf uur gekregen.

Twee knapen aangehouden na doorrijden na aanrijding

ETTEN-LEUR: De politie van het team Etten-Leur heeft op 1^e kerstdag een aanrijding met doorrijding onderzocht op het Orgelhof. Een voor een woning geparkeerde personenauto werd door een andere auto aangereden, waardoor aan de linkervoorzijde en flank schade ontstond. De veroorzaker reed echter door. De politie heeft via het kenteken dat genoteerd was de auto opgespoord. In de woning van de tenaamgestelde waren twee achttienjarige knapen. Een van de jongens vertelde dat de eigenaar van de auto, zijn moeder, op vakantie was. Hij wilde geen duidelijkheid geven over de persoon die de auto ten tijde van de aanrijding bestuurd had. Beide jongens werden daarop aangehouden. Aan het bureau bleek dat een 18-jarige vriend van hen de auto geleend had. De politie onderzoekt dit verhaal en maakt proces-verbaal op van deze doorrijding.

Bredanaar opgepakt na mishandeling

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 03.00 uur een 24-jarige Bredanaar in zijn woning aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van een 36-jarige Bredanaar. Het incident had zich vannacht omstreeks 00.10 uur afgespeeld in een woning in de wijk Haagse Beemden. Het slachtoffer verklaart dat de verdachte, de zoon van zijn vriendin, bij hen op bezoek was. Er ontstond een woordenwisseling waarbij hij door de knaap

met kracht tegen zijn gezicht werd geslagen. In het ziekenhuis bleek dat hij een gescheurde oogkas had en een scheurtje in zijn neus. De verdachte werd in verzekering gesteld maar is vanmorgen na verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij gaf toe dat hij een klap gegeven had. De politie maakt proces-verbaal op.

Man gearresteerd na huiselijk geweld

BREDA: De politie onderzoekt een ernstige vorm van huiselijk geweld die zich vannacht omstreeks 02.00 uur in een woning in de Haagse Beemden heeft afgespeeld. Een 26-jarige vrouw werd daar door haar 26-jarige vriend ernstig mishandeld. . Ze kregen ruzie omdat zij vermoedde dat hij cocaïne was gaan halen. Haar vriend had al de gehele avond wodka gedronken. Het slachtoffer is meerdere keren geslagen en geschopt. Ook hun kinderen van één en vier jaar liepen klappen op toen zij om hun moeder hingen en haar vasthielden. Het slachtoffer werd vanwege haar verwondingen behandeld bij de huisartsenpost van het Amphiaziekenhuis. Ze had verschillende verwondingen in haar gezicht en ze liep mank vanwege een trap in haar been. De politie heeft vannacht nog de verdachte in de woning aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Dieven opgepakt na stelen flessen drank vanaf balkons

TILBURG: De politie heeft 1^e kerstdag rond 16.00 uur op de Lavendelweg een 28-jarige Tilburgse gearresteerd die kort daarvoor van een balkon van een flat aan de Mangrovestraat twee flessen Cider en twee flessen witte wijn gestolen.

De dievegge wilde bij een familielid het kerstdinér gaan gebruiken. Zij vond het vervelend dat ze vanwege financiële problemen niets had kunnen kopen. Toen ze door de Mangrovelaan reed, zag ze dat er op een balkon van en flat enkele flessen drank stonden. Ze parkeerde toen de auto onder het balkon. Hierna klom ze op het dak van haar auto waarna ze door handreiking de vier flessen drank kon stelen. De flatbewoonster die haar bezig zag sprak haar nog aan en noteerde het kenteken van de auto waarna de politie de verdachte heeft aangehouden.

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 05.50 uur een 28-jarige Tilburger op het Smidspad aangehouden die zeven flesjes bier (vier Jupiler, drie Grimbergen) en een fles wijn had gestolen van een balkon van een flatwoning op de eerste etage.

De dief was via een schutting naar het balkon geklommen. De bewoner werd gealarmeerd doordat hij rammelende flessen hoorde en waarschuwde de politie. De agenten zagen toen zij het Smidspad opreden een 28-jarige Tilburger over het trottoir fietsen. Zij herkenden de man als zijnde een zeer actieve veelpleger. Zij gaven hem een stopteken waaraan hij niet voldeed. Een van de agenten stapte uit om de verdachte achter na te rennen. De andere agente zette de auto in zijn achterruit en reed nadat hij in de spiegels had gekeken achteruit. Hij zag niemand en reed daarom een stukje achteruit. Hierbij bleek dat de veelpleger in aanrijding was gekomen met de surveillance auto. Hij klaagde over een pijnlijke elleboog. Uit zijn jas kwamen de gestolen flesjes en enkele inbrekerswerktuigen. Hij is in verzekering gesteld

Politie onderzoekt oorzaak brand in woning

TILBURG: De politie onderzoekt de oorzaak van een woningbrand aan de Juraweide die op 1^e kerstdag omstreeks 18.15 uur uitbrak. Een van de bewoners, een 48-jarige man werd met rookvergiftigingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Ter plaatse bleek de brand te woeden in de woonkamer. Er was sprake van veel rookontwikkeling. Voor de woning zat een verwarde bewoner, een 48-jarige man. Hij vertelde dat zijn 38-jarige vrouw en een kind al vertrokken was en dat er verder niemand meer in de woning was. De brandweer bluste de brand en constateerde dat de brand in de woonkamer nabij de kerstboom was ontstaan. De oorzaak is echter nog niet duidelijk. Uit het eerste onderzoek blijkt dat er tussen beide echtelieden in de woning kort voor de brand ruzie was ontstaan. Het is echter niet duidelijk wat er zich verder heeft afgespeeld. De 48-jarige man werd met een ambulance overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Hij had een hoofdwond en last van de ingeademde rook. Technisch onderzoek en verdere verhoren van de betrokkenen moeten meer duidelijkheid geven over de toedracht van deze brand. In de woning werden op de slaapkamer henneptoppen aangetroffen, die op een krant lagen te drogen. Deze zijn in beslag genomen.

Man aangehouden na mishandeling

TILBURG: politie heeft vannacht omstreeks 02.15 uur op de Dolomietenlaan een 33-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 39-jarige vriendin. De agenten troffen het slachtoffer op straat aan met een bloedende hoofdwond. Zij vertelde dat zij door haar in de woning geslagen was. Hierop werd de verdachte aangehouden. Dat was echter tegen de zin van het slachtoffer die verklaarde dat ze nog van hem hield. Ze wilde geen aangifte doen. Vermoedelijk heeft de alcohol ook wel een rol gespeeld in het verhaal. De verdachte is vanmorgen na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Onbekende vrouw omver gelopen door winkeldief

TILBURG: De politie is op zoek naar een oudere vrouw die zaterdagmiddag op de Heuvelstraat door een 26-jarige winkeldief uit Gilze, tijdens zijn vlucht omver gelopen had. De Gilzenaar werd betrapt op winkeldiefstal. Hij liep tegen de lamp toen hij de winkel verliet en het poortalarm afging. Hij bleek een broek en een jasje gestolen te hebben met een waarde van circa 100 euro. Hij had deze kleding in de paskamer aangedaan en daar over heen zijn eigen kleren weer aangetrokken. Hij werd op straat dankzij een burger aangehouden. Het slachtoffer wordt verzocht zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Man loopt brandwonden aan handen op door vlam in de pan

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft 1^e kerstdag omstreeks 18.30 uur de 56-jarige bewoner van een pand aan de Waspiksedijk overgebracht naar de Huisartsenpost bij het Tweestedenziekenhuis in Waalwijk omdat hij brandwonden had opgelopen tijdens het blussen van een brand in zijn woning.

De man had in een zijn een frituurpan staan, die door oververhitting in brand was geraakt. Hij probeerde het brandje te blussen door het deksel erop te leggen. Dit lukte niet helemaal. Daarna heeft hij met wee tafellakens de pan naar buiten gebracht. Door het frituurvet iep hij brandwonden op aan beide handen. Terwijl hij dat deed raakte ook de afzuigkap in vlam. Toen hij dat met water bluste, ontstond kortsluiting waardoor de woning zonder stroom zat. De brandweer kwam ter plaatse en had de zaak snel onder controle.

Man aangehouden vanwege drugs in auto

GIESSEN: De politie heeft vannacht, de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 03.20 uur op de Industrieweg een 25-jarige man uit Werkendam aangehouden nadat in zijn auto harddrugs waren aangetroffen. Agenten zagen vannacht nabij de pindafabriek een auto staan. Naast de auto stonden twee mannen, in de auto zaten twee meiden. De agenten kregen het vermoeden dat het viertal daar stond om drugs te gebruiken. Met toestemming van de bestuurder / eigenaar werd een onderzoek in de auto ingesteld. Hierbij werden 3 XTC-pillen, een hoeveelheid speed, een base pijpje, wiet en enkele andere attributen aangetroffen. Hierop werd de 25-jarige eigenaar van de auto aangehouden. Hij is vannacht na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt brandstichting

VEEN: Op maandag 25 december 2006 rond 2.15 uur werd er door de brandweer een brandje geblust op de kruising van de Witboomstraat te Veen. Door onbekenden waren er enkele autobanden en pallets in brand gestoken. De politie heeft een onderzoek inde omgeving ingesteld doch de daders niet meer aangetroffen.

Meisje gewond na val van paard

HANK: Zondagmiddag 24 december jl. is omstreeks 13.20 uur op de Hellegatsweg een 13-jarig meisje gewond geraakt toen haar paard opeens begon te bokken. Zij viel voorover met haar hoofd op de grond. Twee vriendinnen waren aanwezig en deden hun relaas aan de agenten. Een voorbijganger assisteerde ambulancedienst door het hoofd van het meisje vast te houden. De moeder van het slachtoffer kwam snel ter plaatse reed met de ambulance mee naar het Amphiaziekenhuis in Breda. De toestand van het slachtoffer is niet bekend.

Politie onderzoekt brand aan woning

RAAMSDONKSVEER: Op maandag 25 december kreeg de politie omstreeks 11.00 uur de melding van een middelbrand bij woning met rieten dak. Brand bleek aan de achterzijde van de woning aan een overkapping met een rieten dak. De bewoner had samen met enkele buren, die hem waarschuwden, de brand kunnen blussen. De brandweer werd ook in kennis gesteld en hoefde alleen even na te blussen. De brandweer vond wel op en nabij de overkapping zogenaamde rotjes waardoor het vermoeden bestaat dat het dus om brandstichting gaat. De eigenaar van de woning heeft daarvan inmiddels aangifte gedaan.

Jongens aangehouden voor vernieling brievenbus

RIJEN: Een 63-jarige bewoner van een pand aan de Cort van der Lindenstraat heeft dankzij een oplettende getuige twee jongens van 13 en 16 jaar aan de politie overgeleverd nadat zij met vuurwerk zijn brievenbus hadden vernield. De benadeelde was naar buiten gelopen toen hij hoorde dat zijn brievenbus uit elkaar knalde. Een getuige gaf hem het signalement van de daders door waarna hij met de auto de omgeving verkende. Hij zag o de van Hogendorpstraat twee jongens lopen die aan het signalement voldeden. De knapen bleken inderdaad de vernieling te hebben gepleegd. De gemoederen liepen ter plaatse nog even op omdat de auto van de 63-jarige bewoner niet op de handrem stond en tegen de voet van de 13-jarige jongen was gereden. De politie heeft dit incident ook vastgelegd in een rapport.

Politie houdt wieldop vandalen aan

OOSTERHOUT: De politie heeft de nacht van zaterdag op zondag twee dieven van wieldoppen aangehouden. Het gaat om jongens uit Oosterhout van 18 en 19 jaar. Agenten zagen omstreeks 02.50 uur op de Schapendries twee knapen wegrennen. Op de Mathildastraat werd een van de knullen, een 18 jarige gast, achterhaald. Een van de agenten ontdekte dat bij zes autos op het parkeerterrein de wieldoppen verwijderd waren. De 2^e verdachte kwam zich later aan het bureau melden, nadat hij enkele keren de mobiele telefoon van zijn maat had gebeld en de politie steeds aan de lijn kreeg. De jongens, die onder invloed waren van alcohol, gaven de vernielingen toe. Ze waren door een televisieprogramma op het idee gekomen om de wieldoppen van de autos af te klikken. Ze hadden de wieldoppen naast de zes autos gelegd. Zij hadden niet de intentie om de wieldoppen te stelen.

Drie knapen met drugs aangehouden.

DRONGELEN: Op 24 december 2006 zijn in Drongelen omstreeks 09.50 uur op de Kruisstraat drie jongens (16,19 en 24 jaar) uit Waalwijk aangehouden voor het voorhanden hebben van drugs. Tijdens surveillance werd het voertuig waarin zij zaten gecontroleerd. Bij het openen van de raam kwam er een flinke wietwalm uit de auto. Vervolgens hebben de agenten de drie jongens gefouilleerd op bezit van drugs, waarbij een jongen 6,5 pil XTC en 2 gram speed bij zich had. Bij controle van de auto op aanwezigheid van drugs kwamen Tientallen plastic gripzakjes, een weegschaaltje, 43 XTC pillen, 3 voor gedraaide joints, een hoeveelheid gram Speed en een kleine hoeveelheid softdrugs (wiet) te voorschijn. Hieruit kan men opmaken dat het om dealertjes zou kunnen gaan. De drie jongelui zijn aangehouden en mee naar het bureau genomen voor voorgeleiding en verhoor. In verdachte was minderjarig en die is na verhoor naar huis gestuurd. De overige twee verdachten zijn in verzekering gesteld. Verder onderzoek zal volgen.

Arrestaties na vernieling

GILZE: Op zondag 24 december jl. werden omstreeks 05.00 uur op de Korte Wagenstraat een 17 en een 22 jarige inwoner uit Gilze aangehouden en ingesloten omdat ze verdacht worden van brandstichting en vernieling van een bushokje, een kinderwagen en een fiets aan de Lange Wagenstraat. Door oplettende burgers werd de melding gedaan waarop de agenten de beide jongeren aantroffen.

Alcoholcontrole Vijfeikenweg levert vier aanhoudingen op

OOSTERHOUT: Door personeel van het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant is op zaterdag 23 december 2006 tussen 15.00 uur en 21.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Vijf Eikenweg te Oosterhout. In totaal moesten 978 bestuurders een blaastest afleggen waarvan 5 ervan werden aangehouden omdat zij verdacht werden te veel alcohol in hun lichaam te hebben. In totaal 4 personen hadden hiervan meer alcohol in hun lichaam dan wettelijk is toegestaan nl. 220 ugl nl.

· Een 39-jarige inwoner uit Oosterhout blies 390 ugl.

· Een 55-jarige inwoner uit Made blies 440 ugl.

· Een 25-jarige inwoner uit Gilze blies 420 ugl.

· Een 36-jarige inwoner uit Ulvenhout 390 ugl.

Auteur: Willem van Hooijdonk