2e persbericht van dinsdag 26 december 2006

Eindhoven, 26-12-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt man op in achtertuin woning

De politie heeft dinsdagochtend rond 7.00 uur een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in de achtertuin van een woning aan de Europalaan. De man, een bekende van een dochter van de bewoonster, wilde spullen uit het huis hebben. De bewoonster liet hem echter niet binnen, waarop hij de achterdeur forceerde. De gewaarschuwde politie kon de man in de tuin aanhouden. De verdachte bedreigde daarbij de bewoonster met de dood. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van auto-inbraak

Een man van 27 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagochtend rond 6.30 uur door de politie aangehouden op de Willemstraat. Een getuige had kort daarvoor bij de politie gemeld dat er op de Hastelweg werd ingebroken in een geparkeerde auto. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de dader vertrokken. De getuige kon wel een signalement doorgeven. Even later zagen de agenten een man op de Willemstraat lopen. Omdat hij voldeed aan het signalement van de auto-inbreker, is hij aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Raiffeisenstraat is een personenauto weggehaald. Dat gebeurde dinsdag tussen 1.30 en 6.30 uur. Het gaat om een grijze Peugeot 307 (13-TK-HF).

Helmond: Woninginbraak

Een laptop en een geldbedrag van enkele honderden euros zijn weggehaald bij een woninginbraak aan de Baritonstraat. Dat gebeurde maandag tussen 14.30 en 22.15 uur. De achterdeur van het huis is opengebroken.

Gemert: Woninginbraken

De bewoners van een woning aan de Pastoor Gautiusstraat hebben dinsdagochtend rond 0.45 uur twee inbrekers verjaagd. De man en de vrouw werden wakker van geluiden in het huis. Toen ze gingen kijken, zagen ze twee mannen wegvluchten. De daders hebben een geldbedrag van ongeveer 100 euro en enkele bankpasjes meegenomen. De achterdeur was opengebroken. Ook bij een andere woning aan de Pastoor Gautiusstraat werd ingebroken. Daar zijn onder meer een fotocamera, een videocamera en een portemonnee met ongeveer 20 euro weggehaald. Dat gebeurde tussen maandag 15.30 uur en dinsdag 13.00 uur. Een bovenlicht van een raam is opengebroken.

Best: Sieraden gestolen

Bij een woninginbraak aan de Zomereik zijn sieraden weggehaald. Dat gebeurde tussen maandag 16.00 uur en dinsdag 2.15 uur. Een deur aan de achterkant is opengebroken.

Best: Bedrijfsinbraken

Tussen maandag 10.00 uur en dinsdag 9.30 uur is ingebroken in twee aan elkaar gelegen bedrijfspanden aan de Zandweg. De roldeur van één van de panden is geopend nadat een ruitje in de deur kapot is geslagen. Vervolgens is een gat in de tussenmuur van beide panden gemaakt. Uit het ene pand werd een bestelauto gestolen. Het gaat om een grijze Ford Escort 1.8 Turbodiesel (TF-HT-36). Uit het andere pand verdween een nog onbekende hoeveelheid computerapparatuur.

Mierlo: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Marktstraat is een geldbedrag van enkele duizenden euros weggehaald. Dat gebeurde maandag tussen 22.00 en 23.45 uur. Een slaapkamerraam is opengebroken.

Mierlo: Bedrijfsinbraak

Uit een bedrijf aan het Voortje zijn onder meer twee boormachines, een kruiwagen, een decoupeerzaag en een aggregaat weggehaald Dat gebeurde dinsdag tussen 0.00 en 9.00 uur. Op de eerste verdieping is een ruit van een deur ingeslagen.

Beek en Donk: Inbraak in woning

In een woning aan het Heuvelplein is maandag tussen 12.15 en 19.30 uur ingebroken. Er werden onder meer een digitale camera en een geldbedrag van ruim 100 euro weggehaald. Een niet-afgesloten dakraam is geopend.

Riethoven: Woninginbraak

Maandag tussen 14.00 en 18.30 uur is ingebroken in een woning aan de Boshovensestraat. Er werden onder meer een computer met flatscreen, twee cameras en sieraden weggehaald. Een keukenraam is opengebroken.

Geldrop: Sieraden weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan Hoog Geldrop zijn sieraden weggehaald. Dat gebeurde tussen zondag 16.30 uur en maandag 16.00 uur. Een schuifpui aan de achterkant van het huis is opengebroken.

Geldrop: Bedrijfsinbraak

Uit een bedrijf aan de Nuenenseweg is een computer met beeldscherm weggehaald. Dat gebeurde dinsdag tussen 6.15 en 9.00 uur. Twee ramen aan de voorkant van het pand zijn ingeslagen.

Oirschot: Inbraak in woning

Tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 10.45 uur is ingebroken in een woning aan de Doctor Feijstraat. Er werden onder meer een videocamera, een portemonnee met een paar honderd euro en sieraden weggehaald. Een raam van een dakkapel is opengeschoven.