Ingezonden persbericht


www.casema.nl Casema kerstballenactie op Scheveningen groot succes Geen paaseieren maar kerstballen zoeken

Vandaag vestigde Casema op het strand van Scheveningen een nieuwe traditie: kerstballen zoeken. De kerstman verstopte in opdracht van Casema in de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag vijfhonderd rode en tien gouden kerstballen in het zand. Strandwandelaars konden 's middags meedoen aan deze actie; gelukkige vinders van een kerstbal gingen naar huis met een prijs. De vijf vinders van een gouden bal gingen naar huis met een lcd-tv.

Om 14.00 uur gaf de kerstman het startschot voor de actie. De deelnemers, waaronder wandelaars en Casema-klanten, konden na het opzetten van hun rode muts beginnen met het graven naar de kerstballen. Een aantal deelnemers had voor een eigen schep gezorgd, de rest ging met de handen aan de slag. Jong en oud, zelfs honden begonnen met graven. Er deden maar liefst 1500 mensen mee aan de actie. Op het drukste moment waren er ruim 600 mensen tegelijkertijd aan het graven.

De eerste gouden bal werd gevonden door de achtjarige Lucas van Klaveren uit Alphen aan den Rijn. André van der Steen uit Baarn vond zelfs twee gouden ballen.

Andre van der Steen: "ik ben er nog helemaal beduusd van. Ik heb nog nooit iets gewonnen en nu met het graven naar kerstballen win ik niet één maar twee lcd-tv's".

Tijdens de pauze kregen de prijswinnaars de lcd-tv overhandigd, de overige gravers kregen warme chocolademelk en kerstkransjes om zich op te warmen voor de tweede ronde. Alle deelnemers die een rode kerstbal vonden, kregen een Casema-fleecedeken mee naar huis.

Het zoeken naar de kerstballen is geïnspireerd op de jaarlijkse traditie om met Pasen paaseieren te zoeken. Met deze actie heeft Casema een nieuwe kersttraditie gevestigd; kerstballen graven op het Scheveningse strand.

Over Casema
Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1,35 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar 37-jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese kabelmarkt en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema biedt via haar moderne netwerk een scala aan elektronische diensten en producten, waaronder: radio&televisie, digitale radio en televisie, breedbandinternet, IP-televisie, (zakelijke) telefonie en datacommunicatie.

Noot voor redacties:
Achtergrondinformatie (

Ingezonden persbericht