Ingezonden persbericht


Persbericht + Persbericht + Persbericht + Drents Museum

7 december 2006

Kerstactiviteiten Drents Museum
Proeverijen/Beestenboel/Stijlkamers in kerstsfeer

In de kerstvakantie is er van alles te doen in het Drents Museum in Assen. Naast het bezoeken van de reguliere tentoonstellingen kan het publiek tussen 26 en 29 december 2006 gratis proeven van lekker hapjes in een unieke en zeer sfeervolle omgeving. Deze dagen is er ook een kerststal op de binnenplaats en kan men de speciaal in kerstsfeer aangeklede stijlkamers bewonderen.

Proeverijen
Wilt u uw bruiloft of jubileum vieren in het Drents Museum? Of uw verjaardag (zowel kinderen als volwassenen)? In de ambiance van de prachtige zalen van het Drents Museum en met de voortreffelijke catering van museumcafé Krul - in combinatie met rondleidingen of speciale museumactiviteiten * kan er heel veel in het Drents Museum. Om aan het publiek te laten zien wat er allemaal mogelijk is, kan men op tweede kerstdag en op 27, 28 en 29 december tussen 13.00 en 17.00 uur proeven, kijken en genieten. Gratis proeven van de High Tea, de Tapasschotels en alle diverse buffetten die museumcafé Krul normaal alleen voor bedrijven en groepen verzorgt, met een gezellig muziekje op de achtergrond. Dit alles wordt geserveerd door een aantal dames in schitterende historische kostuums en met korte presentaties van de activiteiten. Het publiek kan verder in kleine groepjes meedoen aan een 'Running Dinner': een rondleiding door het museum, waarbij op de diverse locaties in het museum een lekkere versnapering klaarstaat. Daarbij staat een ontmoeting met een historisch personage ook op het menu. De medewerkers van het Drents Museum en museumcafé Krul ontvangen iedereen graag op deze feestelijke dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw.

Beestenboel
In het kader van de tentoonstelling 'Beestenboel. De dierenwereld van Henri Verstijnen' (te zien t/m 28 januari 2007) staat er tussen 26 en 29 december 2006, op de beschutte binnenplaats van het museum, een echte kerststal met levende dieren. Deze dieren, speciaal getraind om door (kleine) kinderen benaderd te worden, en hun begeleiders komen van de zorgboerderij De Hansehof uit Hooghalen. De zogenaamde hulpboeren met een verstandelijke beperking vertellen graag alles over hun dieren en hoe ze verzorgd moeten worden. Tijdens deze dagen worden er door het museum heen bijzondere geappliceerde jassen geshowd die vervaardigd zijn door Jacquelien Gosschalk de Leeuw. Alle jassen hebben een dierenthema en zijn zeker de moeite waard om bekeken te worden. Gedurende de gehele kerstvakantie zijn de stijlkamers sfeervol versierd, eveneens met als thema 'Beestenboel'.

Piet Sebens
Op 17 december 2006 opent de tentoonstelling 'Piet Sebens. Nooit mooi genoeg' in het museum. Piet Sebens, bevlogen verteller, vertelt over zijn eigen werk op zondag 24 december om 14.00 uur (gratis, exclusief toegang tot Drents Museum). Na afloop van de rondleiding zal hij bij de museumwinkel zijn boek signeren. Bezoekers kunnen zich voor deze rondleiding aanmelden via het secretariaat van het museum: 0592 * 377 709.

//////////////////////////////



Ingezonden persbericht