Politie Groningen

Dinsdag 26 december 2006

Provincie Groningen, 26-12-2006

Bourtange: man ernstig gewond na onenigheid

Bij onenigheid aan de Tuinlaan in Bourtange is maandagavond een 31-jarige man uit Kolham ernstig gewond geraakt. De man zou volgens getuigen door een 34-jarige man uit Veendam met een scherp voorwerp op zijn hoofd zijn geslagen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de omgeving ruim afgezet en een eerste onderzoek ingesteld. De verdachte meldde zich later vrijwillig aan het bureau. Hierop is hij aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de onenigheid.

Groningen: automobiliste gewond na kop-staartbotsing

Een 24-jarige automobiliste uit Groningen is zondagmiddag met nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw remde op de Europaweg af voor een verkeerslicht dat op rood stond. Een 29-jarige automobiliste uit Groningen had dit te laat door. Het
kop-staartbotsing was het gevolg. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Bedum: vier gewonden bij aanrijding

Een 56-jarige automobilist uit Ten Boer heeft zondagmiddag op de Groningerweg in Bedum een aanrijding veroorzaakt. De man kwam vanuit de richting Bedum. Ter hoogte van een benzinestation sorteerde hij voor en stak de andere weghelft over. Hij liet hierbij een 44-jarige automobilist uit Bedum niet voorgaan. Deze kon een aanrijding niet voorkomen. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. Drie inzittenden van de eerstgenoemde en een inzittende van de laatstgenoemde auto zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Stedum: overstekend dier leidt tot aanrijding

Een 43-jarige automobilist uit Zeerijp is zondagavond op de Delleweg bij Stedum met zijn auto over de kop geslagen. De man schrok van een overstekend dier. Door een stuurcorrectie kwam de auto in de berm en sloeg over de kop. De man en drie inzittende konden zelfstandig uit de auto komen. Een 15-jarig meisje is met rug- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: joyriding

Een 17-jarige jongen is zondagmiddag bij het Julianapark in Veendam aangehouden voor joyriding. De jongen had zonder toestemming de auto van zijn ouders meegenomen. In de auto zaten ook drie minderjarige meisjes. De politie kon de jongen aanhouden. Een bloedproef moet uitwijzen of de jongen onder invloed van verdovende middelen was. De politie maakt proces-verbaal op.

Scheemda: auto over de kop

Een 66-jarige automobilist uit Winschoten is zondagavond op de A7 bij Scheemda met zijn auto over de kop geslagen. De man raakte door onbekende oorzaak een voor hem rijdende auto en sloeg via de naastgelegen sloot over de kop. De Winschoter is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de geraakte personenauto zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht, maar zijn niet naar het ziekenhuis overgebracht. Een bloedproef moet uitwijzen of de veroorzaker onder invloed van alcohol was. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

Leek: aanhoudingen vanwege vuurwerk

De politie heeft maandagmiddag drie jongemannen aangehouden voor het afsteken van vuurwerk. Bij de politie was een melding binnengekomen van vuurwerkoverlast. Aan t Zuden in Leek werden inderdaad drie jongemannen aangetroffen die vuurwerk afstaken. Het gaat om twee 19-jarige mannen uit Leek en een 21-jarige man uit Nietap. Het drietal is aangehouden. Het vuurwerk, bestaande uit twee staven en 20 pakjes, is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: alcomobilist op rotonde

Een 38-jarige automobilist uit Delfzijl is maandagavond met zijn auto midden op een rotonde terecht gekomen. Het gaat om de rotonde op de kruising Zwet Hogelandsterweg. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,2 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Aduard: beginnend bestuurder rijbewijs kwijt

Een 49-jarige automobilist uit Zuidhorn moest maandagavond zijn rijbewijs inleveren. De man was met zijn auto in de sloot geraakt naast de Friesestraatweg bij Aduard. Toen de politie ter plaatse kwam, was er geen bestuurder bij de auto aanwezig. Wel zagen agenten verderop twee personen met een natte broek lopen. Beiden waren onder invloed van alcohol. De bestuurder bleek 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien was hij beginnend bestuurder. Hierop heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Froombosch: frontale aanrijding

Maandagmiddag zijn bij een frontale aanrijding op de N387 bij Froombosch twee automobilisten gewond geraakt. Een 50-jarige automobilist uit Hoogezand is door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft geraakt. Hij botste hierdoor tegen een tegemoetkomende auto. De 73-jarige bestuurder uit Zuidlaren gleed hierdoor van het talud af en kwam op de Fromaweg tot stilstand. Beide heren zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is enige uren afgesloten geweest. De politie maakt een registratie van het ongeval en doet onderzoek naar de toedracht.

Muntendam: man steekt met mes

De politie heeft maandagavond aan de Middenweg in Muntendam een 45-jarige man uit Veendam aangehouden. De man mocht niet binnen bij een horecagelegenheid, omdat hij al eerder voor problemen gezorgd zou hebben. Blijkbaar was hij het hier niet mee eens. Hij verschafte zich, gewapend met een mes, de toegang tot de gelegenheid door een raampje in te slaan. De man bedreigde een 26-jarige man uit Veendam. Deze wist de steekbewegingen met zijn hand af te weren. De 45-jarige werd door omstanders onder controle gehouden en later overgedragen aan de politie. De man wordt aangehouden en moet nog een verklaring afleggen. De 26-jarige man is ter plaatse behandeld aan de verwondingen aan zijn hand. De politie onderzoekt de zaak.