Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 26-12-2006

Ruit vernield

WOUDENBERG Een 18-jarige man uit Woudenberg is eerste kerstdag aangehouden omdat hij een ruit had vernield. Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie een melding dat een ruit van een school op de hoek van de Bosrand en de John F. Kennedylaan werd vernield met vuurwerk. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de Woudenberger in de buurt worden aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Collecteren zonder vergunning

AMERSFOORT Een 28-jarige Amersfoorter is kerstavond (zondag 24 december) op de Paulus Buijslaan aangehouden omdat hij zonder vergunning collecteerde voor geestelijk gehandicapten. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding van een bewoner die het niet vertrouwde. Agenten troffen de man aan en vroegen hem zich te legitimeren. Daarop probeerde hij te ontkomen, waarna hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De collectebus werd in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Met inbrekersgereedschap op pad

AMERSFOORT Een 36-jarige man uit Alkmaar is kerstavond (zondag 24 december) aangehouden omdat hij op het Neptunusplein in een portiek rondhing. Surveillerende agenten zagen hem omstreeks 18.50 uur staan. Ze controleerden de man in verband met mogelijk drugsgebruik. Hij bleek in bezit te zijn van diverse inbrekersgereedschappen. De man is ingesloten voor verhoor. Hij bleek ook nog drie openstaande vonnissen te hebben van in totaal 12 dagen hechtenis.

Snelkraak

AMERSFOORT Wegens een snelkraak bij een winkel aan de Arnhemsestraat zijn twee Amersfoorters (21 en 19 jaar oud) in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 december aangehouden. Omstreeks 04.40 uur meldde een getuige dat de verdachten met een baksteen tegen de etalageruit sloegen. Door het gat dat ontstond werden doosjes sigaren weggenomen. Beide mannen konden worden aangehouden en zijn in verzekering gesteld.

Autokraker aangehouden

AMERSFOORT Een 19-jarige Amersfoorter is vrijdag 22 december aangehouden op verdenking van een autokraak. Omstreeks 19.20 uur kreeg de politie een melding dat getuigen op de Geelhorststraat twee autokrakers hadden overlopen en vasthielden. Toen de agenten arriveerden, was een van de verdachte alsnog ontkomen. De verdachten bleken een auto op de Keerkring te hebben opengebroken. De 19-jarige verdachte is meegenomen naar het bureau.

Diefstal winterbanden

WOUDENBERG De politie heeft twee mannen aangehouden die vrijdag 22 december probeerden winterbanden te stelen van aan bedrijfsterrein aan de Stationsweg Oost.

De verdachten, een 25-jarige man uit Almere en een 19-jarige man uit Nijkerk, werden samen met een derde verdachte betrapt toen ze omstreeks 09.30 uur bezig waren de banden in hun auto te laden. Ze gingen er te voet vandoor. De getuige haalde de contactsleutel uit de auto van de dieven en informeerde de politie.

Agenten zetten een zoektocht in door Woudenberg. Daarbij werden zij geholpen door meerdere behulpzame getuigen, die hen verwezen richting de Westerwoud. Daar troffen de agenten de drie verdachten aan. Een van hen wist alsnog te ontkomen. De andere twee zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Gestolen fiets

AMERSFOORT Twee 14-jarige jongens uit Amersfoort zijn zaterdag 23 december aangehouden omdat ze op een gestolen fiets reden. Surveillerende agenten controleerden de jongens omdat ze zonder verlichting op de Granpre Molièrestraat reden. Een van de fietsen bleek te zijn gestolen in 2005. Een van de jongens verklaarde de fiets op straat te hebben gekocht voor 90 euro. Bekeken wordt nog hoe de zaak wordt afgedaan.

Beroofd van sterretjes

AMERSFOORT Een 11-jarige jongen uit Amersfoort is zaterdag 23 december omstreeks 17.00 uur op de Laan naar Emiclaer het slachtoffer geworden van een beroving. De jongen had sterretjes in zijn hand en in zijn jaszak. Hij was samen met een vriendje van dezelfde leeftijd. Twee oudere jongens uit een groepje van vijf pakten de sterretjes af en dreigden de jongen in elkaar te slaan.

Het signalement luidt: een jongen van circa 15 jaar oud met een lichtgetinte huidskleur, circa 1.70 meter lang, zwart opgeschoren haar. Hij droeg een klein snorretje, een oorbel en had een petje op. De andere verdachte is 13 tot 15 jaar oud, met een lichtgetinte huidskleur, circa 1.45 meter lang, een mollig postuur met kort zwart krullend haar. Beiden droegen een bruin leren jack met bontkraag en een spijkerbroek. De jongens zaten samen op een omafiets.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44.