1e persbericht van dinsdag 26 december 2006

Eindhoven, 26-12-2006 * Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert tweemaal dezelfde man

De politie heeft dinsdagochtend tweemaal dezelfde man aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. De eerste keer was rond 1.15 uur op de Edisonstraat. Bij de politie was de melding van een automobilist binnengekomen dat de man met zijn auto enkele malen door het rode verkeerslicht was gereden en nogal slingerend reed. Op de Edisonstraat zagen agenten de wagen staan en de man uitstappen. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,45. Zijn rijbewijs werd ingenomen, er werd proces-verbaal opgemaakt, de man kreeg een rijverbod en hij werd heengezonden. Rond 3.15 uur zagen dezelfde agenten de man weer in zijn auto rijden, ditmaal op de Marconilaan. Hij werd opnieuw aangehouden en er werd weer proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in

Op de Spaaihoefweg heeft de politie maandagavond rond 23.45 uur een man van 59 jaar uit

Eindhoven aangehouden. Bij een controle bleek de automobilist teveel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 2,40. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt dronken man op na aanrijding

Een 19-jarige Eindhovenaar is dinsdagochtend rond 3.30 uur door de politie aangehouden op de Diamantring. Hij was daar kort daarvoor met zijn auto uit de bocht gevlogen, tegen een geparkeerde auto gereden en in de voortuin van een huis terechtgekomen. De man is niet gewond geraakt maar had wel teveel gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,30. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Identiteit slachtoffer bekend

De bestuurder van de auto die maandagmiddag om het leven kwam bij een aanrijding op de Geldropseweg, is een 21-jarige man uit Helmond (zie ook 2e persbericht van maandag 25 december 2006). Omstanders hebben het slachtoffer na het ongeval nog wel uit de brandende auto gehaald, maar dat bleek tevergeefs. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Veldhoven: Politie pakt dronken man met knuppel op

De politie heeft dinsdagochtend rond 3.45 uur een man van 30 jaar uit Veldhoven aangehouden op de Bovenhei. Hij bestuurde een auto die door surveillerende agenten werd gecontroleerd. In de wagen lag een houten knuppel die in beslag is genomen. Omdat de man teveel had gedronken, werd hij meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een alcoholpromillage van 1,10. Tegen de man zijn twee processen-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Woninginbraken

Bij de politie zijn tussen maandagmiddag en dinsdagochtend negen aangiften en meldingen binnengekomen van woninginbraken. In vier gevallen bleef het bij pogingen, in vijf gevallen is er iets weggehaald. Dat gebeurde bij huizen aan het Heike, de De Sitterlaan, de Bossebaan, de Middelberg en de Beukebeek. Bij twee inbraken werd de ruit van de voordeur ingeslagen, bij twee andere de ruit van de achterdeur, en in één geval is een slaapkamerraam opengebroken. Er verdwenen onder meer sieraden, laptops, televisies en mobiele telefoons.

Gemert: Man aangehouden voor mishandeling echtgenote

In zijn woning in Gemert heeft de politie maandagavond rond 20.30 uur een man van 63 jaar aangehouden. Hij zou kort daarvoor in hun woning zijn 60-jarige echtgenote hebben mishandeld door haar te schoppen en een kopstoot te geven. De vrouw is naar haar dochter gegaan en heeft daar de politie gewaarschuwd. Die heeft de verdachte vervolgens aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en in verzekering gesteld.

Reusel/Bladel: Politie neemt rijbewijs in

Een vrouw van 22 jaar uit Bladel heeft dinsdagochtend haar rijbewijs bij de politie moeten inleveren. Rond 0.45 uur zagen surveillerende agenten haar in een auto met hoge snelheid over de Wilhelminalaan rijden. Omdat daar op dat moment veel mensen liepen, leverde dat gevaarlijke situaties op. Na een achtervolging konden de agenten de vrouw op de Rondweg in Bladel laten stoppen. Daar schold ze de agenten uit, weigerde mee te werken aan verder onderzoek en verzette zich. Na haar aanhouding is haar rijbewijs ingevorderd en is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Politie houdt automobilist onder invloed aan

Een man van 25 jaar uit 's-Gravenhage is maandagavond rond 22.30 uur door de politie aangehouden op de Ringweg. Bij de politie waren kort daarvoor meldingen van automobilisten binnengekomen dat de man in zijn wagen slingerend op de snelweg A2 reed en daar enkele malen tegen de vangrail was gereden. Eén van de getuigen meldde vervolgens dat de man de afslag bij Best had genomen. Agenten zagen de auto met de man erin op de Ringweg staan. De bestuurder bleek onder invloed van GHB. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een bloedtest. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.