Politie Gelderland-Zuid

Bedreigd bij overlopen inbrekers

Malden, 27-12-2006 o Twee getuigen, die dinsdagavond af kwamen op het inbraakalarm van een woning van een bekende die met vakantie is, troffen in die woning aan de Grote Loef in Malden, drie inbrekers aan. De getuigen werden door de inbrekers eerst verbaal bedreigd met het feit dat op ze geschoten zou worden, en daarna daadwerkelijk met een mes.

Nadat het alarm was afgegaan gingen twee kennissen van de bewoner naar de woning om te zien wat er aan de hand was. Buiten troffen ze een jongen aan die iets in een mobiele telefoon riep en vervolgens wegliep. In de woning hoorden ze stemmen uit één van de kamers komen. Ze besloten de deur van die kamer dicht te doen maar de inbrekers dreigden om te gaan schieten. Daarop namen de getuigen enige afstand in verband met hun eigen veiligheid. Uit de kamer kwamen drie mannen waarvan één de beide getuigen met een mes bedreigde. Daarop gingen de inbrekers er vandoor.
De inmiddels gewaarschuwde politie zocht direct de omgeving af maar trof de mannen niet meer aan.
Van twee van de inbrekers is een summier signalement bekend:

Dader 1:

* Dit is de man met het mes

* Hij had een lengte van ongeveer 1,95 meter
* Droeg een bril

* Had een stoppelbaard

* Een enigszins gebruinde huid

* Droeg een blauwe bomberjas met capuchon en bontkraag

Dader 2:

* Leeftijd ongeveer 16 à 18 jaar oud

* Had een wit gezicht

* Droeg een zwarte bomberjas met capuchon en bontkraag

Van de andere twee verdachten is geen signalement bekend. De politie verzoekt getuigen die op dinsdag 26 december rond 19.45 uur iets opvallends hebben gezien op de Grote Loef in Malden contact op te nemen met het politieteam Heumen op telefoonnummer 0900 8844. Getuigen die anoniem willen reageren kunnen dat doen via 0800 7000. (03)