Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 26 december

* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft maandagochtend een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor huiselijk geweld in een woning aan de Katendrechtsehof. De man wordt ervan verdacht zijn 29-jarige vrouw meerdere malen te hebben geslagen met een riem. Hij had eveneens geprobeerd zijn dochter te slaan, de vrouw wist dit te voorkomen. Het slachtoffer liep diverse verwondingen op aan onder meer gezicht, hals en armen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie werkt samen met onder meer de gemeente en de GGD aan het verminderen van huiselijk geweld, door het onderwerp bespreekbaar te maken, alert te reageren bij meldingen en slachtoffers vragen aangifte te doen. Eind februari werd het Advies- en Steunpunt Meld Huiselijk Geweld opgericht: 010-4438444. Via dit nummer krijgen slachtoffers, plegers, familie, buren en beroepskrachten advies, ondersteuning en informatie over hoe het geweld te stoppen. Het meldpunt is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.


* RESULTATEN NA EEN WEEK ALCOHOLCONTROLES

ROTTERDAM - In de week voor de Kerst heeft de politie op diverse locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten 5190 bestuurders een blaastest afleggen waarna tegen 71 bestuurders, waarvan 20 beginnende, proces-verbaal werd opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Hoogst gemeten promillage bedroeg 1.85 (810 ug/l).


* MAN NA STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 30-jarige man uit Rotterdam werd in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks half twee aangehouden na een steekpartij in de Kapiteinsbuurt. De man wordt ervan verdacht zijn 29-jarige vriendin in haar buik te hebben gestoken met een mes. Dit gebeurde op straat. Gealarmeerd politiepersoneel hield de verdachte in een woning aan de Kapiteinsbuurt aan. Hij werd op het politiebureau in verzekering gesteld. De vrouw liep een steekwond op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.

Uitgave maandag 25 december

* VROUW GEWOND BIJ STEEKPARTIJ, VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Een 34-jarige vrouw uit Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag ernstig gewond geraakt in de buikstreek. Ze is opgenomen in het Erasmus MC. Om even voor twee uur, in de vroege morgenuren van 1e Kerstdag, kregen een 34-jarige man uit Rotterdam en de vrouw ruzie in een woning aan de Oldegaarde. De onenigheid ontaardde in handtastelijkheden en de man pakte op een gegeven moment een mes. De vrouw liep hierbij de verwondingen op in de buikstreek. Hoe dit precies is gegaan is nog onduidelijk. De verdachte is in de woning aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.