Gemeente Venray



27 december 2006

persbericht

Gemeente gaat ruim 6 miljoen investeren in de Openbare Ruimte.

De gemeente Venray investeert in 2007 ruim 6 miljoen euro in grootschalig onderhoud en reconstructie/herinrichtingprojecten in de openbare ruimte. Het college heeft een integraal uitvoeringsprogramma vastgesteld waarbij de werkzaamheden aan wegen, riolering, groen, verlichting, afval, verkeer en (betaald) parkeren optimaal op elkaar zijn afgestemd. Dit betekent per saldo minder kosten en kortere uitvoeringstijden en voor de burger minder overlast. Bij de voorbereiding van de diverse projecten raadpleegt en informeert de gemeente de bewoners en belanghebbenden via inspraak en informatieavonden.

Integraal werken staat hoog in het vaandel bij het opstellen van het jaarprogramma van de afdeling Openbare Ruimte van de gemeente. Waar mogelijk worden onderhouds- en vervangingswerkzaamheden gecombineerd en op elkaar afgestemd, bijvoorbeeld door het aanleggen van een verkeersdrempel als de weg toch voor onderhoud moet worden opgebroken.

Door bij de voorbereiding ook andere afdelingen te betrekken bij de opzet van de projecten en dit af te stemmen met de externe partners waaronder dorps- en wijkraden, politie, belangengroepen en bewoners zal draagvlak worden verkregen om de uitvoering soepel te laten verlopen.

Betrokkenheid en goede communicatie met haar partners is ook een van de speerpunten van het door de raad vastgestelde gemeentelijk ontwikkelingsperspectief en doelstellingen van het collegeprogramma `Doorontwikkelen en meedoen'.

Voorbeelden van integrale projecten in 2007 zijn de aanleg van de rotonde Langstraat-Zuidsingel/ Westsingel en herinrichting van de Langstraat die voor de zomer in twee fasen zowel binnen als buiten de buitenring wordt heringericht. Ook de herinrichting van de 1e fase Veltumse Kleffen staat gepland voor de eerste helft van het jaar. In de tweede helft van 2007 zal onder meer gestart worden met de aanleg van de rotonde Henri Dunantstraat-Zuidsingel/Oostsingel en de gefaseerde herinrichting van de Westsingel, inclusief de aanleg van een rotonde op het kruispunt met de Merseloseweg.

Zo worden in 2007 weer een aantal knelpunten die op de provinciale Black-spotlijst staan in Venray aangepakt.
Verder worden er op diverse plaatsen in het buitengebied wegen voorzien van een nieuwe asfalt-deklaag en wordt er in een aantal dorpen en wijken groot onderhoud gepleegd aan bestratingen. Waar nodig worden daarbij gelijktijdig verkeersmaatregelen getroffen door de aanleg van plateaus of inritdrempels, bijvoorbeeld in straten die op de nominatie staan om 30 km-gebied te worden.