Ingezonden persbericht


Persbericht Teleac/NOT

Cleverland nu al volgeboekt

Educatie als evenement geniet zeer grote belangstelling

Cleverland is volgeboekt. In een mum van tijd hebben ruim vijfduizend kinderen zich samen met hun (groot)ouders aangemeld voor dit spannende educatieve evenement. Omdat de belangstelling zo groot is, wil initiatiefnemer Teleac/NOT mensen de mogelijkheid bieden zich voor Cleverland 2007 in te schrijven. Met het oog op de toekomst.

Vorige week nam initiatiefnemer Teleac/NOT al het besluit om de capaciteit van Cleverland te fiks uit te breiden. Dit vanwege de stormloop op de gratis toegangskaarten. "Dat heeft maar heel even geholpen, want binnen een week verdubbelde het aantal inschrijvingen" zegt projectleider Maria Henneman trots. "Dit toont aan dat educatie 'cool' is. Na twee weken hebben we ruim 5000 aanmeldingen en daarmee zitten we aan ons maximum. Dat hadden we niet verwacht. Daarom willen we belangstellenden de mogelijkheid bieden zich via de website in te schrijven. We houden mensen dan op de hoogte van de ontwikkelingen rond de televisieprogramma's 'Wereldwijs in Cleverland' en toekomstige edities van het evenement. Misschien moet Cleverland volgend jaar wel twee dagen duren? Of moet de opzet grootschaliger worden?", oppert Henneman. Het totaal aantal inschrijvingen vormt daarbij een belangrijke indicatie.

Cleverland vindt plaats op donderdag 28 december op Mediapark in Hilversum en biedt een actief kijkje achter de schermen van educatieve televisie, radio en internet. Samen met hun ouders, opa's en oma's maken kinderen van 4 tot en met 12 jaar een avontuurlijke reis aan de hand van de thema's natuur, taal, geschiedenis, opvoeding en gezondheid. Via spelletjes, opdrachten en quizzen beleven kinderen én volwassenen hoe leuk leren is. Daarnaast treden in de hoofdstad Capital C diverse artiesten op.

Van Cleverland worden twee televisieprogramma's gemaakt die achtereenvolgens op 31 december 2006 (19.00 uur) en op 2 januari 2007 (17.00 uur) worden uitgezonden. Allebei op Nederland 2.


. Wereldwijs in Cleverland, educatieve spelshow Bart Peeters volgt drie teams bekende Nederlanders die met hun familie de spannende ontdekkingsreis door Cleverland aandurven.


. Wereldwijs in Cleverland, samenvatting
Pernille la Lau geeft een sfeerimpressie van een hele dag Cleverland. Hoe leuk kan leren eigenlijk zijn?

Initiatiefnemer Teleac/NOT werkt voor dit evenement samen met Open Universiteit Nederland, Stichting Kennisnet Ict op School en Nederland-e. IdtV Events & Promotions tekent voor het concept en de organisatie.

Voor meer informatie kijk op www.cleverland.nl