Gemeente Apeldoorn

Verkoop vuurwerk van 28 t/m 30 december

De verkoop van vuurwerk zal dit jaar worden toegestaan op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december. Zondag 31 december is het verboden om vuurwerk te verkopen. De erkende vuurwerkverkooppunten mogen volgens de regelingen van 6 uur s ochtends tot 22 uur s avonds vuurwerk verkopen, maar het is aan henzelf of zij al die uren willen gebruiken.

Er zijn naar verwachting 13 verkooppunten binnen de gemeentegrenzen. Een enkeling is nog bezig om de laatste formaliteiten tijdig te regelen. Naast de vergunning vanuit gemeente of provincie, moeten de juiste papieren beschikbaar zijn voor de sprinklerinstallatie.

In de verkoopperiode wordt gecontroleerd door gemeente, provincie en politie op het juist toepassen van de vergunningen. Er mag niet worden verkocht aan personen onder de 16 jaar en het vuurwerk moet op de goede manier zijn gestapeld. Bedrijven die zich niet aan de regels houden, lopen het risico dat hun vuurwerk in beslag wordt genomen.

Het Vuurwerkbesluit is op 1 maart 2002 in werking getreden. Het besluit vervangt het Vuurwerkbesluit wet milieugevaarlijke stoffen en het Reglement gevaarlijke stoffen. Vuurwerkverkopers zijn volgens het vuurwerkbesluit jaarlijks verplicht hun sprinkler- en brandmeldinstallatie te laten certificeren door een onafhankelijk bedrijf. Daarnaast hanteert het besluit strikte veiligheidsafstanden voor bedrijven in relatie tot de bebouwde omgeving en stelt het scherpere eisen aan de opslag van vuurwerk.

Vuurwerk mag worden afgestoken tussen 31 januari 22.00 uur en 1 januari 2.00 uur.

Voor het laatst bijgewerkt op: 20-12-2006 11:58